Az Amerikai Egyesült Államok összes katolikusa meghívott erre a különleges lelki eseményre.

A határokat védő lengyel rózsafüzér hadjárat sikerén felbuzdulva az Egyház jelenlegi állapota miatt megrettent amerikai világi katolikusok Benső Rózsafüzér: Az Egyház Megtisztulásáért felhívást intéznek a katolikus hívek felé. Biztatják a világi híveket, hogy kérjék meg papjaikat, hogy templomaik az Egyház megtisztulása érdekében váljanak a Rózsafüzér imádságok helyszíneivé.

A Benső Rózsafüzér: Az Egyház Megtisztulásáért imádság kiválasztott napja február 2. Hagyományosan ez a Gyertyaszentelő Boldogasszonynak ismert ünnep a Mi Urunk bemutatásának a templomban és a Szűzanya tisztulásának az ünnepe. (Mária a mózesi törvényt követve ment el a templomba megtisztulni.) A Rózsafüzér imádságának órája a plébánostól és a hívektől függően tetszőleges lehet.


A szervezet a honlapján ezt írja: "Felismerve, hogy egyedül a Katolikus Egyház birtokolja a bűn és a tévedések sötétsége feletti győzelemhez szükséges áldást és küldetést, amely Krisztus fényességéből fakad, és hogy ezt a fényességet ma éppen saját tagjainak bűnei és tévelygései súlyosan beárnyékolják, a rózsafüzér arra indít bennünket, hogy tekintetünket befelé fordítsunk, hogy bekövetkezhessen az a belső megtisztulás, amely egyedül tudja Krisztus fényét újra feltündököltetni teljességében a világ számára."

‘Sötétség száll alá ... különösen ami népünkre'

Levélminta, amelyet a papoknak ajánlunk felolvasni a szószékről:

"2018. február 2-án mi is bekapcsolódunk a Benső Rózsafüzér: Az Egyház Megtisztulásáért nemzeti imaláncba. Kérem plébániánk összes katolikus hívét, hogy lehetőségeikhez mérten jöjjenek ide [] órakor azért, hogy az Egyház többi tagjával egységben imádkozzuk a rózsafüzért az Egyház megtisztulása és Krisztus fényességének a sötétség felett aratott győzelme érdekében, amely napjainkban egyre gyorsuló ütemben ereszkedik alá a világra, és különösen a mi népünkre. Ezen a napon templomunk nyitva lesz egészen estig, hogy akik a kijelölt órában nem tudnak eljönni, később is betérhessenek."

A csoport egyik szóvivője, Hans Kroll nyilatkozta a LifeSiteNews-nak, hogy azért nehezedik ez a sötétség "különösen" az Amerikai Egyesült Államokra, mert az USA nemzeti exportjának sok köze van az abortuszok és a pornográfia finanszírozásához szerte az egész világon. Megemlítette az amerikai katolikusok hitének siralmas állapotát is.

Az amerikai katolikusok asszimilálódtak a világi kultúrához .
“Felmérések mutatják, hogy az amerikai katolikusok csaknem 50%-a nem hisz a Valóságos Jelenlétben", mondja Kroll. És nem maradtak érintetlenül az Amerikából exportált pop kultúra előtt sem. "... a katolikusok jelentős hányada oly nagy mértékben asszimilálódott a világi kultúrához!" sóhajtott fel.

Az esemény szervezői névtelenek kívánnak maradni azért, hogy ne tereljék el a hangsúlyt Jézus Krisztusról és Szent Édesanyjáról. Mindazonáltal Kroll azt mondta, hogy a Benső Rózsafüzér ötlete Minnesota államból származik.

Honlapjukon a szervezők azt írják, hogy "az Egyház iránti mély szeretetük egyesíti őket, és az abban való hitük, hogy egyedül a Mi Urunk és a Miasszonyunk (és különösen a rózsafüzéren keresztül) tudja kivezetni az Egyházat a jelenlegi botrányos állapotából, és biztosítani a mindannyiunk és az egész Egyház megtisztulásához szükséges kegyelmet és erőt."

"A megtisztulásnak benső folyamatnak kell lennie, a szívünkben" mondta a szóvivő a LifeSiteNews-nak. "Személyes harccal kell kezdenünk, miközben elismerjük az Egyházba belopakodó sötétséget. Nem mutogathatunk csupán ujjunkkal másokra."

Kroll beszélt arról a fájdalomról is, amelyet az Egyház plébániai szinten érez a felnövekedett és a templomot hirtelen elhagyó fiatalok láttán, vagy amikor széthullanak a plébániához tartozó családok. Ezért szükséges, hogy a Benső Rózsafüzér-t plébániatemplomokban imádkozzák. (...)

A szervezők kijelentik, hogy a rózsafüzérben magunkat és az egész Egyházat a Szűzanya Szeplőtelen Szívébe helyezzük, és "lehetővé tesszük, hogy feltárja a gondolatokat, eltiporja az eretnekséget, leleplezze az igazságtalanságot és a tévedéseket, megtisztítson bennünket a világnak történt behódolásainktól, begyógyítsa a sebeinket és világosságra és igazi békére vezessen bennünket, és meghozza az Egyház egységét." (...)

A lengyel "Rózsafüzér a határokért" a Szent Rózsafüzér ünnepén volt, és a több, mint egymillió lengyelen kívül sok más katolikust is megmozgatott szerte a világon, akik velük egységben imádkozták a rózsafüzért. Hatására Olaszországban is tartottak határokat védő rózsafüzér imádságokat, Írországban pedig a "Rózsafüzér a tengerpartért", Amerikában "Rózsafüzér a tengerpartért és a határokért" imádságokat.

forrás: www.lifesitenews.com/