2021. december 13., hétfő

Franciaország: A muszlimok "kurvák bandájának" nevezték a katolikusokat a körmenet során

 

A franciaországi Nanterre-ben december 8-án a Saint-Joseph és a Sainte-Marie-des-Fontenelles templomok között egy kilométeres esti körmenetet szerveztek, ahol a Szűzanya szobrát vitték magukkal, miközben Mária-énekeket énekeltek, de nagyjából tíz fiatal muszlim megtámadta a híveket.

Sértegették a híveket: "kurvák gyermekei", "kurvák bandája", "ez nem egy katedrális", "kafferek vagytok, gazemberek", "takarodjatok innen, nem vagytok otthon", miközben a földre köptek feléjük. Egy embertől elvették a fáklyát, és a hívőkre dobták.

A menet élén álló papot leköpték és hideg vízzel leöntötték. Az egyik férfi azt mondta: "Wallah (esküszöm) a Koránra, elvágom a torkodat". A pap elmagyarázta, hogy ez egy körmenet volt a Szűzanya tiszteletére. A válasz: "Ez Allah földje, tűnjetek el". Több plébánost erőszakosan meglöktek.

A sértegetések a körmenet nagy részében folytatódtak, és csak akkor hagyták abba, amikor a plébánián lévők elérték a templomot, ahol egy riasztott rendőrjárőr várakozott.

"Egyre veszélyesebb kereszténynek lenni (Franciaország) bizonyos területein" - írta egy résztvevő a Twitter.com-on.

A nanterre-i egyházmegye közleményt adott ki, amelyben elhallgatta, hogy a támadók muszlimnak adták ki magukat. Az oligarchák médiája kevéssé vett tudomást a támadásokról, mivel azok csak a katolikusokat érintik.

https://gloria.tv/post/KYFtGCfn3Jba3thPWEmQUmWpv

A Vatikán rítust hozott létre a katekisták intézményének

 

Arthur Roche érsek, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció prefektusa összeállított egy "beiktatási szertartást" a katekéták számára, és december 13-án publikálta.

A szertartásra Eucharisztiával vagy anélkül is sor kerülhet. Egy pontos formátumot kell követnie, bár a Novus Ordóban nincs olyan, hogy "pontos formátum", amely egy buzdításból, egy imára való felhívásból, egy áldásból és egy feszület átadásából áll.

A kísérőlevél a katekétákat nagyképűen laikus szolgálatnak nevezi, amely nők és férfiak számára egyaránt nyitott, akik "a helyi egyházban társfelelősök a hit hirdetése és továbbadása terén, és ezt a szerepet a felszentelt papokkal együttműködve és azok vezetése alatt végzik". A valóságban a hit továbbadása a zsinat egyházában évtizedekkel ezelőtt megszakadt.

Egy mellékszálként Roche emlékeztet arra, hogy VI. Pál 1972-ben "megújította" a tonzúrát, a kisebb rendeket (akolitus, exorcista, lektor, ostiarius) és a aldiakonátust. A zsinat egyháznál a "megújítás" azt jelenti, hogy "eltörlés".

https://gloria.tv/post/nXpg3qDErMMN4NgmBXK1rGgud

Az argentin pap és orvos, Álvaro Sánchez Rueda feltárja, hogy a kísérleti vakcinák több tízezer halálesetet, valamint több millió károsodást és súlyos betegséget okoztak. A felelősöket emberiesség elleni bűncselekményekért kellene bíróság elé állítani.