Katolikus életvédő szervezetek vezetői a világ minden részéről közös levelet adtak ki a mai napon, amelyben az Egyház jelenlegi vezetőit, köztük Ferenc pápát is azzal vádolják, hogy kétértelmű tanításokkal és a katolikus egyház tanításával szembemenő lépésekkel aláássák a nemzetközi életvédő mozgalom munkáját.
A levél kijelenti, hogy az elmúlt 50 évben az életvédő mozgalom "különösen támaszkodott a katolikus egyház megváltoztathatatlan tanítására, amely a legnagyobb tisztasággal erősíti meg az erkölcsi törvényt". Az aláírók azt állítják, hogy az elmúlt években az Egyház eddigi világos tanítását egyre inkább felváltotta "a kétértelműség, mi több, olyan tanítások is, amelyek ellentétesek Krisztus tanításával és a természeti törvény elveivel".
A levél egy listát ad olyan dokumentumokról, amelyeket az aláírók aggasztónak találnak, és olyan, Ferenc pápának az elmúlt években eljutatott levelekről, amelyek a pápától a tanítása tisztázását kérték. Az életvédők listáján többek között a 900 000 katolikus hívő által aláírt "filiális kérés", a dubia, a filiális korrekció, és Thomas Weinandy atya levele is szerepel.
Az aláírók olyan kijelentésekkel és cselekedetekkel vádolják Ferenc pápát, amelyek "ellentmondanak az Egyház tanításának a belsőleg rossz és fogamzásgátló cselekedetekről", továbbá "ellentmondanak az Egyház tanításának a házasság természetéről, és a házasságon kívüli szexuális cselekedetek belsőleg rossz voltáról".
Az életvédők bírálják azt is, hogy Ferenc pápa jóváhagyta az ENSZ Fenntartható Fejlődés Céljait, amelyek "felhívják a tagállamokat arra, hogy 2030-ig biztosítsák a teljeskörű hozzáférést az abortuszhoz, a fogamzásgátlókhoz, és a szexuális oktatáshoz". A levél továbbá elítéli "a szexuális oktatással kapcsolatban elfogadott megközelítést, amely különösen az Amoris Laetitia 7. fejezetében, valamint a Család Pápai Tanácsa 'A Találkozási Pont' című programjában szerepel".
Az aláírók a levelükben hitet tesznek az Egyház "állandó tanítása" mellett. "Ha ellentmondás van a hierarchia bármely tagjának, akár még a pápának is a szavai, tettei és aközött, amit az Egyház mindig is tanított, úgy mi az Egyház állandó tanításához fogunk hűségesek maradni." - írják az életvédők. "Ha elhagynánk a katolikus hitet, vele Jézus Krisztust hagynánk el, Akihez tartozni szeretnénk egy örökkévalóságon át." - teszik hozzá.
"Teljes engedelmességet fogadunk a katolikus egyház hierarchiájának a tekintélyük legitim gyakorlásában. Azonban semmi sem fog rávenni vagy rákényszeríteni minket arra, hogy elhagyjuk vagy megtagadjuk a katolikus hit bármely részét, vagy bármely definitíven megállapított igazságot." - tesznek fogadalmat az aláírók.

http://katolikusvalasz.blog.hu/2017/12/12/13_orszag_vezeto_katolikus_eletvedoi_vadoljak_ferenc_papat_azzal_hogy_elhagyta_az_egyhaz_tanitasat