A bibliai Ószövetség első könyve is meglepő módon helyenként ezekböl kopírozott, kihagyva persze az "ünneprontó" részeket, melyekről a jahvista-izraelita papság később nem akarta, hogy a zsidók tudjanak. Többnyire Enki (a bibliai sátán) papjai írták ezeket, azért van bennük Enki sok helyen felmagasztalva, míg Enlil (a Biblia Istene) pedig rossz színben feltüntetve. A legtöbbjük a sumér-mezopotámiai ásatások során lett felfedezve még a 19. században.
A legmeghökkentőbb közülük talán a sumer királylista, mely 250 000 (!) évre visszamenőleg nevez meg "uralkodókat" Sumer-Mezopotámia területén. Az első ilyen "királyok" még több tízezer évig éltek és uralkodtak, feltételezhető tehát, hogy földönkívüliek vagy földönkívüli-földi ember keverékek lehettek. Aztán ahogy telik az idö, úgy csökken az uralkodók élethossza is. Az i. e. második évezred királyai közül sokan már csak 5-10 évig uralkodtak.

Sumer királylista

https://hu.wikipedia.org/wiki/Sumer_kir%C3%A1lylista

Teljes szövege angolul az Oxfordi Egyetem orientalisztikai intézetének weboldaláról:
https://etcsl.orinst.ox.ac.uk/section2/tr211.htm

Tudomásom szerint ez az egyetlen hiteles történelmi dokumentum arról, hogy az özönvíz előtti időkben sok más korábbi civilizáció is létezett, nemcsak Sumer-Mezopotámia területén, hanem ilyen volt Atlantisz a mai Atlanti-óceán területén is, és hogy a mostani emberi civilizáció tulajdonképpen már a hetedik a sorban, lásd az Emberiség származása 3. rész c. írást.

A Sumer királylista tartalma meglepő módon "összecseng" azokkal az állításokkal, melyek a bucsecsi hegységben 2003-ban felfedezett (és eltitkolt) földönkívüli bázis felfedezése után láttak napvilágot, lásd A bucsecsi-szfinx alatt 2003-ban megtalálták Zalmoxis-barlangját? c. írást. A bázis a hegy gyomrában, az alatta található ET alagútrendszer, akárcsak az erősen elerodálódott szfinx-szobor a dombtetőn extrémül régen, még jóval az özönvíz előtti időkben lehettek létrehozva.

Földönkívüli bázis Romániában - magyar fordítása

http://sirius-plejad.blogspot.com/2013/11/foldonkivuli-bazis-romaniaban-magyar.html

Egy hasonló bázis Irakban Az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadót telefonon tájékoztatták, hogy a bagdadi energiaköpeny hirtelen aktiválódott, és magasabb frekvencián pulzál. A bagdadi energiaköpeny előtt egy hologram jelent meg, mely sorjában leirta az európai kontinenst, utána délkeletre ment, azután bemutatta a Bucegi Hegységet Romániából, és végül megmutatta saját helyzetét a bázis folyosóján belül. Nyilvánvaló volt, hogy a két félgömb alakú energiapajzs közvetlen kapcsolatban vannak egymással. Alapjában véve az iraki bázis lett értesitve a roman bázisban lévő emberek jelenlétéről.

XIX. A Három Titokzatos Alagút A feltárt alagutak több ezer mérföld hosszúak és a bolygó három részére vezetnek. A baloldali egy egyiptomi területre vezet. A jobb oldali alagút egy hasonló, de kisebb szerkezethez vezet a tibeti fennsík alatt. Ennek van három elágazása, az egyik Buzaru-ba megy a közel a Kárpát-kanyarhoz. A második a már emlitett iraki bázishoz vezet. A harmadik pedig a mongóliai Góbi sivatagba.

-----------------------------------------------

A szfinxek egy női arcot ábrázolnak, a bucsecsi és az egyiptomi egyaránt, egy női istenségét, mely azonos a sumer-babiloni anyaistennővel Istárral, a bibliai "babiloni szajhával" a Jelenések könyvében, illetve a magyarok és székelyek Nagyboldogasszonyával, "Ilona istennővel":

A bucsecsi Szfinx, Boldogasszony, Babba Máriák

http://snakegodess.gportal.hu/gindex.php?pg=34594107&nid=6063323

Szerintünk a Szfinx is a Nagyboldogasszony, ősi, (csillageredetű ) hitvilágunk máig fennmaradt tanúja. Ugyannakkor a kapocs köztünk és az ősi egyiptomi kultúra között. ... ,,Babilon is a Babba-Ilona szerkezetből származhat, akárcsak Bábolna. A Babele-k szintén a legrégebbi Istenanya-kultuszból maradtak ránk. Erdély volt Ilona Istennő országa.(Arvisura).” A csángók és a székelyek ma is használják. Nagyanyám, ami szép volt, arra azt mondta babba.”

A Sumér királylista is azt indikálja, hogy az Erdélyben felfedezett bázist és a Szfinx-szobrot is valamelyik özönvíz előtti, közvetlen az "istennő" által uralt, babiloni eredetű civilizáció hozhatta létre. A királylista szerint például az özönvíz előtt uralkodó ötödik babiloni "király" nem más mint Dumuzi (Tammuz), az istennő (Istár-Innin) ágyasa, aki 36 000 ezer évig (!) uralkodott.

Az Atrahaszísz teremtés-eposz feltár előttünk egy viszonylag kellemetlen dolgot, mely érthető módon nem kerülhetett bele később a bibliai Ószövetségbe. Eszerint ugyanis a földi emberi faj mint szolgafaj, kvázi mint "biorobotok" lettek létrehozva, nehéz fizikai munkák elvégzése céljából:

https://en.wikipedia.org/wiki/Igigi#Atrahasis

Az "istenek" alacsonyabb rangú munkás-kasztja, az igigik, fellázadnak Enlil diktatúrája ellen, nem hajlandók tovább öntöző-rendszerek árkait ásni a földi kolónián. Tüntetést rendeznek és körbe veszik Enlil rezidenciáját. Az annunaki tanács ezután Enki javaslatára úgy dönt, hogy egy felsőbb autoritásnak engedelmeskedő szolgafajt kell létrehozni, mely az "istenek" helyett elvégez majd minden kemény fizikai munkát.

https://en.wikipedia.org/wiki/Atra-Hasis#Tablet_I

The mother goddess Mami is subsequently assigned the task of creating humans by ...

"Mama istennő" (Ninhurszag) https://hu.wikipedia.org/wiki/Ninhurszag kapja a feladatot az új faj létrehozására.

S ez lett a földi ember!

Az emberiség származása 1. rész c. írásból:

Az emberrel a legnagyobb baj az, hogy lényegében továbbra is “robot” maradt, mely engedelmeskedik mindenfajta negatív autoritásnak. Ez egy súlyos probléma, mely fajfenntartó szempontból fatális lehet. Nemrég már az emberi tudomány is bizonyította ennek a problémának a létezését. Milgram kísérletnek hívják.

„A kísérlet célja a résztvevők hatalommal szembeni engedelmességének vizsgálata volt, amikor olyasmit kérnek tőlük, ami lelkiismeretükkel ellenkezik."

A kísérlet elvégzése előtt Milgram megkérdezett más pszichológusokat, mit gondolnak, mi lesz a kísérlet eredménye. Egyöntetűen azt felelték, hogy szerintük csupán néhány szadista személy lesz hajlandó elmenni a legnagyobb feszültségig. Milgram első kísérletsorozatában a kísérleti személyek 65%-a volt hajlandó kiadni a legnagyobb, 450 voltos áramütést, bár sokuk meglehetősen rossz érzéssel tette ezt meg. Egyetlen résztvevő sem állt meg 300 volt alatt.” S egy kulcsfontosságú idézet Milgram könyvéböl:

„Ez egy végzetesnek tünö hiba, mely természetesnek tünik a legtöbb emberben (benne van a genetikájukban), s amely viszont hosszabb távon azt jelentheti, hogy az emberi fajnak csak közepes nagyságú esélye van a túlélésre.

A Milgram kísérlet eredménye mellesleg magyarázatot ad arra, miért irtottunk ki parancsszóra a saját fajtánkból kb. 100 milliót a második világháború során, miért vették a náci haláltáborok üzemeltetöi a módszeres gyilkolást “sima munkának”, miért voltak hajlandók az amerikai pilóták probléma nélkül ledobni az atombombákat Japánra, miért lötték le “mindent túlteljesítve” a kiskatonák a vasfüggönyön a menekülteket, miért lakoltatnak ki jelen napjainkban a végrehajtók minden probléma nélkül 70-80 éves idös embereket és nagycsaládosokat, miért verték a rendörök 2006-ban a tömeget mint a szart, miért hajlandóak a médiumok munkatársai a nap 24 órájában betegesen az emberek szemébe hazudni mint intellektuális “csúcsprostituáltak”, s még folytathatnám. Autoritás hatására, negatív autoritás elött való beteges engedelmességröl van szó az összes felsorolt esetben.

https://pokolraveluk.blog.hu/2021/08/22/sumer-babiloni_agyagtablak_teremtes-eposzok_enki_papjaitol