2020. július 12., vasárnap

A francia püspökök vezetője bíborosnőkről álmodik


Az 58 éves rheimsi érsek, Eric de Moulins-Beaufort, a francia püspökök elnöke a feminista ideológiáról beszélt. A Noosphère magazinnak azt mondta, reméli, "hogy az Apostoli Szentszéket egy nap majd olyan pápa vezeti, aki bíborosi tanácsában nők is lesznek".

Szerinte semmi sem akadályozza meg a nőket abban, hogy "fontos funkciókat lássanak el az intézményekben, minden csak arról szól, hogy valaki mennyire ért munkájához" - mintha az, aki sikeres akar lenni az egyházban, elérhetné a sikerét ezeken az "intézményeken" keresztül.

Továbbá támogatja az (érvénytelenül felszentelt) diakónusnőket is, de azt mondta, hogy a szent rendek öröklése csak a férfiaké.

Az iszlámról azt mondta, hogy a vallás terjedése "nagymértékben a népességnövekedéstől függ" és észrevette, hogy a muszlimoknak "sok gyerekük van - jó nekik".

https://gloria.tv/post/2Xans7E4eoz42JP8rTFDM3Gk2

Az újszülött kisfiú fogja a spirált, ami nem tudta megállítani őt


A képen egy újszülött kisfiú látható, aki júniusban született az észak-vietnami Hai Phong nemzetközi kórházban. A kisfiú egy fogamzásgátló spirált fog, amit a 34 éves édesanyjába raktak.

A második gyerek után az anya döntött úgy, hogy két éve berakatja magába a spirált, de a fia erősebb volt.

A közösségi médiás adatokkal ellentétben úgy tűnik, hogy a baba nem tépte ki a spirált. A spirál a babával együtt jelent meg, aki a kezébe tartotta azt, míg a szülész lefotózta.

https://gloria.tv/post/PrznKXrdiaUj2joKvKxwKzaqq

Trump közösségi média vezetője az EWTN katolikus hírügynökséget szidja


A CatholicNewsAgency.com (július 9), ami az EWTN.com birtokában van, egy nyilatkozatot adott ki két névtelen Fehér Házi forrásra hivatkozva, akik Trump elnököt támadják, amiért Viganó érseket és Taylor Marshallt támogatja.

A források arról panaszkodnak, hogy Trump nyilatkozata "a Fehér Házat az amerikai püspökök" ellen fordítja. Azonban mindketten bevallják, hogy az amerikai püspökök egyébként is eltávolodnak Trumptól.

Trump közösségi média vezetője, Dan Scavino mindkét forrás szerint a felelős. Az ő ötlete volt, hogy beszéljenek pozitívan Viganóról és Marshallról, hogy elérjék a katolikus híveket. Scavino Twitteren válaszolt:

"NÉVTELEN 'komoly' fehér házi katolikusok! Hagyjatok békén, 'Catholic News Agency'. Ez egy szégyenteljes mocskolódás velem és az elnökkel kapcsolatban - egyszerűen NEM értitek. GYENGE!"

https://gloria.tv/post/vk2ZEsqbYzDq6uXx2SUim4dB3