2021. május 11., kedd

Hamispróféta alternatívája a diakónusnőkre: A laikus katekéták, akiket FORMÁLIS RÍTUSSAL iktatnak be

 

Hamispróféta május 11-én adta ki a Motu Proprio Antiquum ministerium-ot, amely bevezeti a laikus "katekéta" Novus Ordo lelkészséget.

A Motu Proprio ragaszkodik ahhoz, hogy ezt az elkötelezettséget "teljesen világi" módon kell megvalósítani, elkerülve a "klerikalizáció minden formáját". Az Istentiszteleti Kongregáció hamarosan összeállítja a katekéták "beiktatási szertartását".

Ezeket úgy írják le, mint a laikusok által végzett "stabil szolgálati formát". Azon a sajtótájékoztatón, amelyen a dokumentumot bemutatták, Rino Fisichella érsek hangsúlyozta ezt a szempontot, mondván, hogy ez nem csak egy bizonyos időre szóló szerep - bármit is jelentsen ez.

Fisichella elmondta, hogy hivatala hamispróféta kérésére az elmúlt öt évet azzal töltötte, hogy tanulmányozza e szolgálat bevezetésének lehetőségét.

https://gloria.tv/post/3VLKwjXNngeyBDgwZoGYqqWBh

A "transznemű püspök" azt állítja, hogy Flüei Szent Miklós leszármazotta

 

A 41 éves Megan Rohrert, egy San Franciscó-i nőt május 8-án választották meg az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház (ELCA) Sierra Pacific szinódusának világi püspökévé.

Ezzel ő lett az első "transznemű püspök" a többségi protestánsok között. Rohrer homoszexuális utcai aktivizmusáról, prédikálásáról és írói tevékenységéről ismert. A laikus püspököket hat évre választják.

Rohrer először a Sioux Falls-i lutheránus főiskolán jelent meg leszbikusként. Most úgy használja magára a névmásokat, "ők" vagy "őket", mintha "sokan" lennének (vö. Márk 5,9).

Azt állítja, hogy Flüe-i Szent Miklós (+1487) - Svájc védőszentje, egy meggyőződéses katolikus - a 16. dédapja volt.

Az ELCA az USA egyik haldokló mainstream és abortuszpárti protestáns csoportja. Amikor 2009-ben bevezette a homoszexuálisok házasságát, kb. 700 gyülekezet (500 000 ember), a legmeggyőződésesebbek és legmegfigyelőbbek közül, kilépett, míg a langyosak maradtak.

https://gloria.tv/post/YCk2nvaUh6Dj2BaUrt169ZNfU

Egység az oligarchákkal: A Vatikán hátba döfte az egyesült államokbeli püspököket

 

Ahogy az várható volt, az oligarchák szolgálatában álló Vatikán hátba szúrta azokat az amerikai katolikus püspököket, akik támogatják Biden elnök és más halálpárti "katolikus" politikusok szentáldozásának megtagadását.

Az abortusz az oligarchák és médiájuk szent tehene. Luis Ladaria bíboros, a Hittani Kongregáció szolgalelkű prefektusa május 7-én írt egy levelet, amelyet az amerikai püspökök CatholicNews.com oldala tett közzé, és amelyben arra szólította fel a püspököket, hogy "óvatosan" járjanak el az abortuszt, az eutanáziát és más erkölcsi gonoszságokat támogató "katolikus" politikusok bírálatában.

Azt állította, hogy egy-egy püspök nem "bitorolhatja" a tekintélyét az egyházmegyéjében egy olyan politikára, amelyhez "közel egyhangúságra" lenne szükség - mintha az igazságot ez döntené el.

Ladaria szerint "félrevezető" az abortuszt és az eutanáziát úgy beállítani, mint a katolikus erkölcs "egyetlen" súlyos kérdését, amely "a katolikusoktól a legteljesebb felelősségre vonást követeli" - de ezt senki sem tette meg.

Figyelmeztetett, hogy egy nemzeti politika "csak" akkor lenne hasznos, "ha ez segítené a püspökök egységének megőrzését". A Vatikán csak akkor érdekelt az ilyen "egységben", ha az oligarchákkal és azok hatalmas médiájával van dolga, amelytől a Vatikán fél.

Az "egység" miatti vatikáni aggodalom hirtelen eltűnik, amikor hamispróféta és más modernisták elindítják gyakori polémiáikat, mint az Amoris Laetita esetében és a korábbi életpárti amerikai elnök, Trump elleni támadásoknál.

https://gloria.tv/post/1gD7XzsfoTbgDKSyBF3mEJmyF

„Cserbenhagytunk titeket” – egy arizonai pap bocsánatkérése azért, mert megtagadták az áldoztatást a világjárvány alatt.

 

Egy katolikus pap az arizonai Gilbertben Nagycsütörtöki szentbeszédében bocsánatot kért plébániája híveitől azért, mert tavaly a járvány miatti lezárások ideje alatt nem járulhattak a szentségekhez.

A Szent Anna római katolikus templom papja, Sergio Munoz Fita „bocsánatot kért a hívőktől, mert tavaly hosszú hetekig nem áldoztathatta meg őket.”

„Szükségét érzem, hogy nyilvánosan kérjek bocsánatot az elmúlt év eseményeiért. Pap vagyok, és ezért ha csak kicsit is – én képviselem az Egyházat” – kezdte Fita atya.

„Amikor tanácsért fordultok hozzám, nem az én véleményemet kéritek, mert az ugyanolyan esendő és törékeny, mint a tiétek. Azt az irányítást és igazságot keresitek, amit Isten adott az egyháznak.”

„Tudom, hogy ez a valóság, és ezért kérem a bocsánatotokat ma este. Isten megbocsátását, az Egyház nevében, a saját bűneimért és az egyház bűneiért. Azért kérek tőletek bocsánatot, mert az oltáriszentség vétele, áldoztatás nélkül hagytalak benneteket hetekig.”

„Sokan közületek a járvány legnehezebb pillanataiban mennyei atyátokhoz fordultatok kenyérért, és mi e helyett követ adtunk nektek. Megbuktunk, mert megtagadtuk tőletek az egyetlen táplálékot, amely életben tudja a reményeteket.

„Akkor hagytunk el titeket, amikor a legközelebb kellett volna lennünk hozzátok. Ezért ebben a szentmisében a megbocsátásotokat kérem.”

„A legrosszabb dolog az, hogy nem ígérhetem meg, hogy ez többé nem történik meg. Mert amennyire én tudom, senki nem fejezte ki a sajnálatát azért, ami történt.”

„Megígérem nektek, hogy én soha többé semmi hasonlóban nem veszek részt. És ha az engedelmesség parancsa hasonló helyzetbe kényszerít, inkább visszavonulok, hogy ne legyek felelős és bűnös olyasmiben, ami még ma is nyomja a lelkiismeretemet, és amit egész életemben szégyellni fogok.”

A bocsánatkérésről készült videó itt tekinthető meg:

Fordította: Eiben Ingeborg

https://katolikus.ma/cserbenhagytunk-titeket-egy-arizonai-pap-bocsanatkerese-azert-mert-megtagadtak-az-aldoztatast-a-vilagjarvany-alatt