Napokkal azután, hogy egy katolikus orvosegyesület felszólította a kenyaiakat, hogy kerüljék el a Covid-19 oltásokat, az ország püspökei "jótékonysági cselekedetnek" nevezték az oltásokat - írja a TheTablet.co.uk (március 10).

Philip Anyolo kisumu érsek, a kenyai püspökök elnöke úgy véli, hogy "a közjó oltást igényel". A püspökök elérhetővé teszik az egyház egészségügyi intézményeinek hálózatát az oltások bevezetésének támogatása érdekében.

Március elején a Dr. Stephen Karanja vezette, mintegy 1000 tagú kenyai katolikus orvosok szövetsége szükségtelennek és kísérleti jellegűnek nevezte az oltásokat: "Fontos folyamatosan szem előtt tartani Bill Gates szavait, hogy a világ túlnépesedett, hogy mi addig nem tér vissza a normális helyzetbe, amíg a világ lakosságának többségét be nem oltják."

Karanja rámutatott, hogy Gates nem orvos: "Úgy tűnik, van valami, amit Gates fektetett be, amihez az egész világ be kell oltani a siker érdekében. Hogy mi volt ez a befektetés, az továbbra is kérdéses."

Anyolo érsek ellenkezett azzal, hogy a katolikus orvosoknak nem szabad és nem is állíthatják azt, hogy a katolikus egyház nevében szólalnak fel. A szubszidiaritás elve szerint azonban az oltásokkal kapcsolatban a katolikus orvosok többet beszélnek az egyház mellett, mint a katolikus püspökök.
https://gloria.tv/post/83T9JGcbURNQBEKhpaDc94Utp