2018. október 2., kedd

Az emberek egyik nagy téveszméje

Az embereknek, bennük még a katolikusoknak is, egyik nagy téveszméje, hogy Isten csak a túlvilágon büntet. Pedig ez nem igaz: Minden bűnnek, még a bocsánatos bűnnek is egyik következménye az értelem elhomályosodása. Ezért aztán egy mai istentagadó, vagy hitehagyott már teljességgel képtelen a valóságot felismerni, belőle a helyes következtetéseket levonni. Minél inkább elfordul valaki, legyen az egyes ember, vagy egy egész társadalom, sőt, egy egész korszak, Istentől, annál ostobábbá válik. De ez fordítva ugyanígy igaz: Minél jobban közeledünk Istenhez, ahhoz, aki maga az Igazság, annál többet értünk meg a körülöttünk levő világból, történésekből. Következésképpen annál nagyobb lesz a reményünk, bizodalmunk és örömünk!
„Én vagyok az Isten, öröktől fogva én vagyok. Nincs senki, aki elkerülhetné kezemet. S ha valamit teszek, ki változtathatja meg? Ezt mondja az Úr, a ti Megváltótok, Izrael Szentje: Elküldök értetek Babilonba, leverem a börtönök zárait, és a káldeusok jajkiáltásban törnek ki. Én vagyok az Úr, a ti Szentetek; Izrael Teremtője, a ti Királyotok. Ezt mondja az Úr, aki utat csinált egykor a tengeren át, és ösvényt a nagy vizekben, aki kivezette a harci szekereket és a lovakat, az egész hatalmas sereget, amely elbukott és nem kelt föl többé, odaveszett és kialudt, mint a mécses lángja. Most már ne arra gondoljatok, ami régen történt, és ne a múlt dolgokra figyeljetek. Nézzétek: én valami újat viszek végbe, már éppen készülőben van; nem látjátok? Valóban, utat csinálok a pusztában, és ösvényt a járatlan földön. Dicsőíteni fog a mező minden vadja, a sakálok és a struccok, mert vizet fakasztok a pusztában, hogy inni adjanak népemnek, választottaimnak. A nép, amelyet magamnak alkottam, hirdetni fogja dicsőségemet.” (Iz 43,14-21) – Izajás szinte nem ír másról, csak erről: a Seregek Urának végső győzelméről! A csüggedőknek az egyik legjobb orvosság Izajás jövendöléseinek olvasása!




A Bibliában az áll (több helyen is), hogy Isten az Őt elhagyóknak büntetésül elveszi látását, hallását, értelmét (lásd: Iz 6,9-10; Mt 13,12-15; Lk 8,9-10; Mk 4,11-12: „Nézzenek, de ne lássanak, halljanak, de ne értsenek”). – Szent Bonaventura ugyanezt az igazságot így fogalmazta meg: „Mindenekelőtt tudnod kell, hogy az isteni megváltás jótéteménye annál világosabban tűnik szemedbe, minél tökéletesebben lemosta értelmed homályát a bűnbánat vize. A bűn ugyanis – Szent Ágoston szerint – olyan »sötétség, amely az értelmet megzavarja és a belső embert egészen homályba takarja«. Éppen azért, minél mélyebb homályba burkolhatja ez a sötétség szemlélődő tekintetünket, annál gondosabban és állhatatosabban kell mosogatnunk a bűnbánat könnyeivel lelki szemünket.”



Alig pár sorral lejjebb pedig ez áll a Szentírásban: „Jóllehet ennyi csodát tett a szemük láttára, mégsem hittek benne. Így beteljesedett rajtuk Izajás próféta jövendölése: Szemüket elvakította, szívüket megkeményítette, hogy ne lássanak a szemükkel, és ne értsenek a szívükkel, nehogy megtérjenek és meggyógyítsam őket.” (Jn 12,37-38/40) – Ebből a szentírási részből is világosan látható, hogy Isten az egyes ember fölött nem csak halála után, de már ebben az életben is ítélkezik: aki megátalkodottan nem fogadja el Őt, az Ő szavát, annak elhomályosítja az értelmét, ily módon lehetetlenné téve számára a megtérést.

Égi Édesanyánk üzenete 2018. október 2-án Medjugorjéből

Medjugorje, 2018. október 2.
Drága gyermekek! Arra hívlak benneteket, hogy legyetek bátrak, ne lankadjatok el, mert a legkisebb jó, a szeretet legkisebb jele is legyőz minden láthatóbb rosszat. Gyermekeim, hallgassatok rám, hogy a jó győzhessen, hogy megismerjétek Fiamat. Ez a legnagyobb boldogság: Fiam ölelő karja, Ő, aki szereti a lelket, Ő, aki önmagát adta értetek, és mindig újra ezt teszi az Eucharisztiában, Ő, akinek örök életet adó igéi vannak. Az Ő szeretetét megismerni, lábnyomát követni, lelki gazdagságot jelent. Olyan gazdagság ez, amely jó érzéseket kelt, szeretetet és jóságot lát mindenhol. Szeretetem apostolai, gyermekeim, legyetek olyanok, mint a napsugarak, akik Fiam szeretetének melegével mindenkit felmelegítenek maguk körül. Gyermekeim, a világnak szüksége van a szeretet apostolaira, a világnak sok imára van szüksége, de nemcsak szájjal mondott, hanem szívvel és lélekkel mondott imára. Gyermekeim, vágyakozzatok a szentségre, de alázatban tegyétek, alázatban, amely megengedi Fiamnak, hogy azt tegye általatok, amit Ő szeretne.
Gyermekeim, imáitok, szavaitok, gondolataitok és cselekedeteitek, mindez, vagy kinyitja, vagy bezárja előttetek a mennyország ajtaját. Fiam utat mutatott és reményt adott nektek, én pedig vigasztallak és bátorítalak benneteket. Mert gyermekeim, én megismertem a fájdalmat, de volt hitem és reményem. Most az élet jutalmában van részem Fiam országában. Ezért, hallgassatok rám, legyetek bátrak, és ne lankadjatok el. Köszönöm nektek.

A tanítvány kiáltványa!





A  tanítvány kiáltványa!
 Én a tanítvány, mint a Római Katolikus Anyaszentegyházban megkeresztelkedett fiú, a katolikus hitem által, nem tudom elogadni legfőbb vezetőmnek Jorgo Márió Bergogliót. Őszintén kijelentem és vallom, hogy XVI. Benedek Emeritus pápa, aki még életben van, és aki lemondott csupán a Róma Püspöke tisztségéről, de nem mondott le soha pápaságáról.Ebből következik, hogy Ő az igazi Péter jogán a pápa, az Atya Isten akaratából. Az én nevemben, és Isten Nevében felajánlom apostoli tanítványságomat, minden imámat, és életemet Őszentségének, XVI.Benedek Emeritus pápának. Az Atyaisten parancsának eleget téve kijelentem hivatalos módon és ünnepélyesen a Hittani Kongregáció értesítésére  a Hit Dogmáiért, és az egész emberiségért: Jorgo Márió Bergoglio, egyenlő szintre emeli a hamis vallásokat a keresztény vallásokkal, és Jézus helyébe és  Szent Szent Tanításai helyébe helyezi őket. Ezek nyilvános botrányra adnak okot, sok eretnekséggel.
Jorgo Márió Bergoglio, ki van tagadva, " Ipso Facto", (a puszta tény folytán) és mindazok aki őt követik, bíborosok, papok,diakónusok, apácák és apátok, és minden más személy.
Minden törvényes cselekedete, kinevezése, vagy kijelentése ebből következően érvénytelen Isten szemében és el kell kobozni Jorgo Mário Bergogliótól minden ilyen vonatkozású jogot.
Ez, a Szent Katolikus és Apostoli Anyaszentegyház Dogmája.
Őszinte tanítvány.
Seglari Engesztelő Apostolatus kiáltványa.
2018. október. Panama.

Apostolado de Desagravio y Reparación a Los Sagrados Corazones