Még el sem csitult a tavalyi sátánista gyilkosság ügye, de a közelmúltban hivatalos engedélyt kapott a működésre a Sátán Egyháza nevű ördögimádó szekta Ukrajnában. A Cserkaszi területen működő csoport maga számolt be az akkreditációról, több beszkennelt, hivatalos dokumentumot is mellékelve. Az interneten is terjedő szekta már egy templomot is felhúzott.
Hivatalosan bejegyezték a Sátán Egyházát Ukrajnában
Ukrajnában hivatalosan is bejegyezték a Sátán Egyháza nevű ördögimádó szektát – számolt be a hírről a sátánista szervezet honlapja. Az értesülés hitelesnek tűnik, az megjelent az ukrán és orosz sajtóban, valamint a leginkább érintett Cserkaszi város honlapján is.
„2014. június 6-án Ukrajna regisztrációs hivatalában, alkotmányos, átlátható és törvényes folyamat során elismerték az ország és a posztszovjet térség első ördögimádó vallási közösségét”  - olvasható a szekta közleményében. Az ördögimádó csoport teljes neve "Релігійна громада "Божичі" ("Bozsicsi" vallási közösség).
A szekta vezetője egy bizonyos Szergej Valjerevics Nyeboga, aki arról is beszámolt oldalán, hogy a Walpurgis éj alatt, ami a legagyobb és legismertebb boszorkányszombat Európa-szerte (április 30-ról május 1-re virradó éjjel) „felszentelt” egy boszorkánytemplomot, amelyet a „Sötét Istenek Templomának” nevezett el.
Az ördögimádó szektának vallási irodalma is van – állítja a varázsló, aki szerint rendelkeznek sátánista ikonokkal, ördögimákkal és a Biblia Zsoltárok könyvének ellentétesen kiforgatott pédányaival. A varázsló tevékenységébe egyébként Vkontakte-oldalán is bele lehet tekinteni, ahol személyes fotói között egy rakás, sátánista ikonról, szeánszról, stb. készült felvétel is van.

Az ördögimádásra adott állami engedély – egyébként – azért is érdekes, mert Kijev lassan egy éve vizsgál egy sátánista gyilkosságot, amelyben válogatott kínzásokkal megöltek egy 18 éves fiút tavaly halottak napján. Az elkövetők – akik közül az egyik azóta már felakasztotta magát a börtönben – beismerték: sátánista kiadványokból merített rituálék szerint kínozták, majd ölték meg a fiút.
Molnár László