Az új törvény Pintér Sándor belügyminiszter bejelentése után lépett hatályba.

"A bemutatott orvosi leletnek rögzítenie kell, hogy az egészségügyi szolgáltató a magzat életfunkcióit jelző tényezőt egyértelműen azonosítható módon mutatta be a várandós nőnek" - mondta Pintér.

Pintér állította, hogy nem volt szükség új törvényre a követelmény előírásához, amely csupán az 1992-es abortusztörvény folytatása.

Szabó Tímea, a baloldali Párbeszéd párt társelnöke azonban úgy véli, hogy a szabály az abortusz teljes betiltásának előszobája, és annak visszavonását követelte.

Mint korábban kiemeltük, Magyarország más módon is igyekszik több gyermek vállalására ösztönözni az őslakosságot.

Még 2019-ben Magyarország bejelentette, hogy 30 600 eurót oszt ki azoknak a házaspároknak, akiknek három vagy több gyermekük van.

A 30 600 eurót a házaspár a házasságkötéskor kölcsönként kapja a kormánytól. A kölcsönt aztán addig kell visszafizetni, amíg a párnak nem lesz három gyermeke. Ekkor a tartozás teljes egészében elengedésre kerül.

 

 

Más európai országokkal ellentétben Magyarország arra törekszik, hogy ne függjön a tömeges bevándorlástól a népességszám fenntartása érdekében.

Még 2020-ban az ország jelenlegi elnöke, Novák Katalin, aki akkor családügyi miniszter volt, azt ünnepelte, hogy a politika működik.

"A legújabb demográfiai adatok magukért beszélnek, a házasságkötések száma 40 éves csúcson van, a termékenységi ráta 20 éves csúcson, a válások száma pedig az elmúlt hat évtizedben nem volt olyan alacsony, mint tavaly" - mondta Novák.

Bárcsak más európai országok is követnék Magyarország példáját.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/magyarorszagon-minden-abortuszra-varo-nonek-elobb-meg-kell-hallgatnia-a-magzat-szivvereset