gettyimages-52619348-1024x1024.jpgA tanzániai Dar-es-Salaam érseke, Polycarp Pengo bíboros arra kérte hazája kormányát, hogy ne fogadjanak el olyan segélyt a fejlett országoktól, amelyet az adományozók a homoszexualitás elfogadásához kötnek.
Jobb éhen halni, mint segítséget kapni és belekényszerítve lenni olyan dolgokba, amik ellentétesek Isten óhajával.
- fogalmazott a bíboros egy ünnepi hálaadó szentmisén mondott homíliájában. Pengo bíboros szavairól a Kelet-Afrikai Püspöki Konferenciák Szövetségének (AMECEA) híroldala közölt tudósítást.
A bíboros hozzátette:
A homoszexualitás bűne okozta Szodoma és Gomorra pusztulását, ezek a dolgok ellentétesek Isten teremtésbeli tervével, és egyáltalán nem szabadna elfogadni őket.
Pengo bíboros köszönetet mondott a tanzániai kormánynak a kérdésben képviselt (az övével összhangban lévő) álláspontjáért.
Nem fogadhatunk el ilyen, Istennek nem tetsző dolgokat. Ha azért kell éheznünk, mert nem voltunk hajlandóak foglalkozni ilyen cselekedetekkel, akkor inkább meghalunk a mi Istenünkkel. A homoszexualitás elfogadása Isten megtagadása.
- magyarázta a bíboros.
Az ország belügyminisztere, Kangi Lugola nemrég kijelentette: mindenkinek őrizkednie kellene a homoszexuális cselekedetektől, mivel az ember Isten képére lett teremtve, az ilyen cselekedetek pedig az emberi természet ellen vannak. Ahogy a miniszter mondta, Tanzánia kormánya ennek megfelelően nem fogja elfogadni a homoszexuális cselekedeteket.