2009. április 3., péntek

Nagyfalui üzenet, 2009. április

“…Ha egyszer is láttátok volna, hogy milyen szenvedés van a pokolban, sokkal komolyabban vennétek az engesztelő hivatásotokat!…”
2009 – A ZARÁNDOKHELYEK MEGISMERÉSÉNEK AZ ÉVE –ÁPRILIS
”Isten és a felebarát szeretetében éljétek le földi zarándoklásotok szent idejét!”
55. havi imatalálkozó Nagyfaluban, a Szentháromság hegyén
A Szentírásból elmélkedjük át a vasárnapi evangéliumokat! (Mk.14-15; Jn.20,1-9; 20,19-31; Lk.24,35-48)
Havi mottó:„Én megbocsátok neked, te bocsáss meg nekem, hogy mindkettőnknek bocsásson meg az Isten!
Havi imaszándék: azokért engesztelünk, akik nem akarnak megbocsátani és bocsánatot kérni!
Konkrét feladatunk: az Irgalmas és feltámadt Krisztus iránti szeretetből végezzünk egy őszite szentgyónást!!!
Tanítás a Szentlélek Istentől 2009 áprilisában
       „Szeretteim! Nem véletlen az, hogy éppen akkor áldottátok meg Szilágy-Nagyfaluban, a Szentháromság hegyén az Irgalmas Szívü Jézus kápolnáját, amikor Lengyelországban, Krakkóban szentelték az örökimádási kápolnát. Ti, most még nem tudjátok felfogni mekkora kegyelem számotokra, hogy Szent Fausztina ereklyéjét elhozták a Szentháromság hegyére!!! Mivel ebben a hónapban van az Isteni Irgalmasság vasárnapja, ezért az Irgalmasság üzenetére irányitom a figyelmeteket, amelyet Szent Fausztina közvetitésével kaptatok. Amit Szent Fausztinának mondott évtizedekkel ezelőtt az Irgalmas Jézus, az mindenkinek szól, elsősorban az engesztelőknek!
Mit tanulhattok az Isteni Irgalmasság üzenetéből?
Szent Fausztina fehér ruhában látta az Irgalmas Jézust. Viseld te is mindig a lelki tisztaság fehér ruháját! Az Irgalmas Jézus áldásra emelte az egyik kezét. Ha te is megtanulsz csak jót gondolni, mondani és tenni, áldás leszel az egész emberiség számára.
Az Irgalmas Szívü Jézus oldalából egy piros és egy halvány hatalmas sugár tört elő! Ezek elsősorban a szentségeket és az Irgalmas Jézus összes kegyelmeit jelzik. Nektek, engesztelőknek az a feladatotok, hogy lélekben összegyüjtsétek Jézus Szent Vérét és Mária Szent Könnyeit és hintsétek azokat a bűnös emberiségre, hogy bűnbánatot és bűnbocsánatot nyerjetek. Jézus megigérte nektek, hogy a Szentháromság hegyén, az Ő kápolnájából fény és erő fog kiáradni az egész emberiségre. Az utolsó időben Napnál világosabb lesz az, hogy mit kell tegyetek, és ehhez rendkívüli erőt is fogtok kapni.
Szent Fausztinától azt kérte az Irgalmas Jézus, hogy festesse meg az Ő képét. Ő engedelmeskedett! Ha a bűnbánatban felszámoljátok önmagatokban az engedetlenséget, ráléptetek az életszentség útjára.
Szent Fausztina az Irgalmas Jézus kérésére azt iratta a megfestett képre: Jézusom bízom Benned! Mindazok a bűnösök és igazak, akik befogadják Jézus megbocsátó Szeretetét, megörvendeztetik Őt.
Szent Fausztina hallotta az Irgalmas Jézus igéreteit: akik Irgalmasság vasárnapján az Élet Forrásához járulnak (gyónnak és áldoznak) azoknak Jézus megbocsátja a bűneiket és elengedi teljesen az értük járó büntetést is. Arra kérlek titeket, hogy az Irgalmasság vasárnapja előtt, Nagypéntektől végezzetek kilencedet, hogy a szíveteket ezáltal készítsétek fel a rendkívüli kegyelmek befogadására.
Szent Fausztina még azt is hallotta az Irgalmas Jézustól, hogy a nagy Irgalmasság órája délután három órakor van. Amit ekkor kértek a megátalkodottak, a haldoklók, a tisztítótűzben szenvedők,… részére,a Mennyei Atya  megadja nektek. Megköszönöm nektek azt, hogy a Szentháromság hegyén, minden nap, délután három órakor megszólal a kis harang, amely az Irgalmas Jézus megbocsátó Szeretetére figyelmeztet benneteket.
Szent Fausztinának mondta az Irgalmas Jézus, hogy minden lelket, aki az Irgalmasság rózsafűzérét imádkozza, megvéd egész életében, különösen a halála óráján.
Kedves engesztelő gyermekeim! Ha egyszer is láttátok volna, hogy milyen szenvedés van a pokolban, sokkal komolyabban vennétek az engesztelő hivatásotokat! Előre mondom nektek: mielőtt Igazságos Bíróként megjelenik Jézus, el fog jönni a Földre, mint az Irgalmasság Királya. Szélesre fogja tárni az Irgalmasság kapuját. Mindazok, akik ezen nem akarnak bemenni, az Igazságosság kapuján kell majd áthaladniuk. Mielőtt az Igazság napja elérkezik, az embereknek jel adatik az égen: kialszik minden fény és nagy sötétség lesz az egész Földön. Akkor megjelenik az égen a Kereszt jele és az Irgalmas Jézus kezeinek és lábainak sebhelyeiből fénysugarak áradnak ki, melyek egy ideig bevilágítják az egész Földet. Ez röviddel a Nagy Figyelmeztetés előtt fog megtörténni. Azt akarom, hogy az Irgalmas Jézus Szeretete, megbocsátó szívedteken át áradjon a bűnös emberiségre. Azt akarom, hogy az ítéletetek a bűnös lelkek felett némuljon el, mert Isten Irgalma irántuk rendkívüli! Ne felejtsétek el, az Irgalmas Jézus megígérte, hogy azokat, akik terjesztik Irgalmasságának tiszteletét, egész életükben megoltalmazza, haláluk óráján pedig Irgalmas Megváltójuk lesz.
Megáldalak benneteket az Irgalmunkba vetett határtalan bizalom lelkületével!!!”
(Az üzeneteket Nagyfaluban, Csilik János atya és B. M. Éva asszony közvetítésével kapjuk!)


Házi feladat áprilisra:
„JÉZUS IRGALMAS SzíVE, ALAKíTSD SZíVEMET A TE SZíVED SZERINT!!!
Előretekintés 2009 májusára:
Közös imaszándék lesz: a fatimai Szűzanya szándékára engesztelünk!
Konkrét feladatunk lesz: a Szüzanya iránti szeretetből minden nap elimádkozunk egy rózsafűzért.
Jókivánságunk: Irgalmas szívvel teljes Húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!