2017. november 21., kedd

GYALÁZAT./ Google-fordítás/. Tejjel teli medence mögött a kereszten egy tehén van felszegezve. Vezet-e még út mélyebbre?

Egy  tehén a templomban. És azt mondják, hogy "művészet"

Vallási szabadság Looz templomában.Belgium valóban a meglepetéseknek nincs vége, és általában nem kellemes meglepetések. Legalább azok számára, akik szeretik és tisztelik a katolikus egyházat. A legfrissebb hírek, amelyeket a belga barátok adtak nekünk, helyesen, véleményünk szerint meglepett és felháborodott. A katolikus egyházban - nem elkápráztatták - a Kuttekovennél a Looz (Limburg-egyházmegyében) Tom Kerck művész műveiből állt, a "The Sacred Coow" ( a szent tehén) címmel. Egy nagy feszületnél egy tehén lóg; körülötte egy tejes tó.Vasárnap délután egy kétnapos katolikus keresztények, a társadalmi média megnyitását követően, gyülekeztek a gyülekezetben, rózsafüzérrel felfegyverkezve, hogy javítsák, ami nyilvánvalóan hiányzik a jóindulatú ízlésből. Flandri különböző részein érkeztek, és az akciót az ASB Katholiek Forum szervezte.Kuttekoven temploma szörnyű állapotban van, amint az a képből is látható, és általában nem használják liturgikus célokra. De még nem tisztázták; és bár számos belgiumi egyház sorsát lenyűgöző felhasználási változásoknak vetik alá, egy szupermarketről az edzőterembe, az a tény, hogy a vallási épületnek még mindig szent jelleme van, súlyosbította a hívők érzéseit. A Katholiek Fórum szerint ez egy "sátáni kép, és undorító sértés Istenhez és katolicizmushoz".A csoport, amely imádkozott, tele volt rózsafüzérrel, kereszttel és jelzéssel a mű szerzőjéhez és a püspökhöz, mons. Patrick Hoogmartens, aki ezt a cikket írta: "Állj blasfém és degenerált művészet. Imádkozzatok a rehabilitációért. " "Csalódottak vagyunk Patrick Hoohmartensnél" - mondta Dries Goethals, a Katholiek Forum igazgatója. "Semmi semmit sem tett ezzel a lenyűgöző műalkotással szemben, mert el akarta kerülni a konfliktust. A média megrémít. Ezért azért jöttünk ide azért imádkozni, mert a katolicizmus becstelen. " A mű szerzője jelen volt, és azt mondta a csoportnak: "Örülök, hogy jöttél, mindenkinek joga van a véleményének megismeréséhez". Elmondása szerint a munka nem akar katolicizmust sértegetni, hanem utal a társadalomban bekövetkező hulladékokra. Ez lesz, de ismét, mint másokban, túl sok epizód, mindig a keresztény vallás inspirációt és anyagokat nyújt a provokációk számára. Furcsa módon más vallások, amelyek talán hajlamosabbak a hit által érzékenyebb emberek hitére, és készek arra, hogy ne csak szavakban állítsák fel érzékenységüket, ugyanúgy nem inspirálják a művészeket. A művészi alkotás rejtelmei. A Katholiek-fórumnak tíz tagja van, ötven Flandriában és mások Hollandiában.Marco Tosatti

L'installazione nella chiesa di Looz


http://www.lanuovabq.it/it/una-mucca-crocefissa-in-chiesa-e-dicono-che-e-arte#.WhO0HUr23UM.facebook


A kis, 80 lakosú belgiumi Kuttekoven település elhagyatott, de nem szekularizált templomában állították fel Tom Kerck „művész” „alkotását”, egy, az oltártér előtt létrehozott tejtóban álló nagy keresztre felfeszített „szent tehenet”.
A helység a 13. században saját plébániával rendelkezett, temploma ebből az időből származik. A francia forradalom alatt a jakobinusok bezárták a templomot. 1935 óta a templom műemlékvédelem, 2013 óta pedig a temetővel együtt anszambl védelem alatt áll.
A képen jól látható, hogy a templom gyalázatos állapotban van, pedig 1956-ban renoválták. Bár nyilvánvaló, hogy szentmisét régen nem ünnepeltek már benne, a templom még sincs szekularizálva. Most azonban meggyalázták egy művészetnek palástolt szentségtöréssel. A helyi püspök semmit nem tett a templom, és ezzel Isten meggyalázása ellen.
Egy keresztre feszített béka (1990-ben a dél-tiroli Bozen múzeumában Martin Kippenberger „műve”) és egy keresztre feszített tyúk (2013-ban Deborah Sengl műve, ami itt nézhető meg: https://www.katholisches.info/tawato/uploads/Deborah-Sengl-blasphemische-Kunst-in-Kirche.jpg) után Nyugat-Európának van most már egy keresztre feszített tehene is. És e három eset Európának pont azon a vidékein fordult elő, melyek a német nyelvterülethez tartoznak, mégpedig annak is történelmileg legkatolikusabb részeihez.
Az ilyen szentségtörő gyalázkodó esetek egyre gyakoribbak. A „művészek” provokációval hívják fel magukra a figyelmet. Ezt a provokációt politikailag korrekt keretek között mára már csak a katolikus Egyházzal szemben követhetik el, a többi vallás tabu minden ilyesmi számára, és hatalmas megtorlással járna. Az elkövetők mindig ugyanazt hajtogatják: senkit nem akartak megsérteni, csak a művészet szabadságával élnek. Valóságos művészekre és művészetre jó ideje már senki nem figyel oda.

(forrás: www.katholisches.info – 2017. november 21.)
http://www.katolikus-honlap.hu/1701/sum-hirek2.htm

Káros lehet a mentális egészségre a túl korai karácsonyi zene

A nagyobb áruházakban, plázákban akár már október végén hallani olyan dallamokat, melyek a karácsonyhoz köthetők – a kereskedők célja, hogy az ünnepi zenével az ünnepi termékek megvételére ösztönözzék a vásárlót, lehetőleg minél korábban. Szakértők szerint ez nem csak az időérzéket zavarja össze, de káros hatással lehet az emberek mentális egészségére.
Pszichológusok szerint negatív hatást gyakorol az emberek mentális egészségére, ha az üzletekben már hónapokkal az ünnep előtt hallhatóak egy adott ünnephez kötődő dallamok. A plázában, bevásárlóközpontokban játszott zene elől nehéz elmenekülni, így az emberek gyakorlatilag bele vannak kényszerítve abba az állapotba, hogy már október végén karácsonyi dallamokat hallgassanak. A kereskedők célja, hogy az ünnepi dallamok a vásárlót az ünnephez kötődő termékek megvételére ösztönözzék, melyek szintén már hónapokkal korábban felkerülnek a polcra. Linda Blair klinikai szakpszichológus a Sky Newsnak nyilatkozott arról, milyen hatást gyakorol a vásárlókra ez a gyakorlat.
“A zene közvetlen az érzelmekre hat, teljes mértékben megkerüli a racionalitást. Olyan érzéseket kelt az emberben, mintha csapdahelyzetben lenne – arra emlékeztet, hogy ajándékokat kell venni, gondoskodni kell másokról, rendezvényeket kell megszervezni. Sokan erre hirtelen impulzusokkal reagálnak, és azonnal elkezdenek ajándékot vásárolni, hogy a vélt csapdahelyzetből meneküljenek. A kereskedők pontosan ezt akarják elérni” – mondta.
A szakértő szerint a boltokban szóló túl korai és túl hangos karácsonyi zene szorongáshoz vezet – ráadásul nem is a vásárlókat érinti leginkább, hiszen ők csak átmenetileg tartózkodnak a helyiségben. Ha már novemberben karácsonyi dallamokat lehet hallani, az elsősorban az eladókat sújtja, akik kénytelenek hónapokon át egész nap karácsonyi zenét hallgatni. Blair szerint az okozott szorongás hosszú távon károsítja az érintett személy mentális egészségét.
Elmondása szerint a kereskedők számára ez egyszerű gazdasági racionalitás, így aligha számíthatunk arra, hogy nem kell már október végén, vagy novemberben karácsonyi zenét hallgatnunk bevásárlás közben. A legegyszerűbben ezt úgy lehet elkerülni, ha egyszerűen kisétálunk a boltból, és máshol intézzük a bevásárlást.

http://www.hidfo.ru/2017/11/karos-lehet-a-mentalis-egeszsegre-a-tul-korai-karacsonyi-zene/