2013. augusztus 30., péntek

Abortusz: ki dönt?

Az abortuszhoz való jogért folytatott küzdelemben az érvek között első helyen szerepel a nő szabadságára való hivatkozás. Az életben azonban annak vagyunk tanúi, hogy az abortuszról hozott döntést alapjaiban mások érdekei befolyásolják, és a nő gyakorta kerül űzött vadként a műtőasztalra. A Szív Lelkiségi Központ kezdeményezése azt célozza, hogy a nőknek legyen lehetőségük valóban saját döntést hozni. Papanek Márta szülészorvos, családterapeuta, lelkivezető mondja el tapasztalatait.
Azokat a várandós nőket, akiknek nehézségük van annak eldöntésében, hogy elfogadják-e a megfogant életet, vagy sem, meghívjuk ide Tahiba, a nyugalmat, békességet, csendet biztosító Szív Lelkiségi Központba – kezdte a beszélgetést Papanek Márta szülészorvos, családterapeuta, lelkivezető, bemutatva a Jézus Szíve Társasága legújabb kezdeményezését.
Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem! mottóval a központ azt kínálja fel a várandós nőknek, hogy töltsenek náluk néhány napot a döntésük előtt. Így ki tudnak lépni megszokott, csupa külső erővel ható környezetükből. Elszakadva a mindennapok zajától könnyebb befelé, esetleg Istenre is figyelni.
Nagyon fontos, hogy a megfogant életről hozott döntést ne mások tekintete, érdekei befolyásolják, hanem a nő kapja meg a lehetőséget, hogy ebben, a későbbi életére nagy hatást gyakorló kérdésben saját döntést hozzon – hangsúlyozza a családterapeuta. Ha igényli, Isten előtt, ha nem, akkor legalább önmaga előtt. A ház nyitott mindenki számára, nem szükséges itt feltétlenül kimondani Isten nevét vagy a jelenlétére rámutatni.
Most induló programjukban elsőként a védőnőket szólítják meg, akiket a várandós nőknek fel kell keresniük, ha abortusz elvégeztetését tervezik. A védőnő ajánlhatja számukra a Szív kezdeményezését, hogy az abortusz engedélyezéséhez szükséges két látogatás között éljenek az elvonulást és szakmai segítséget nyújtó lehetőséggel. 
Űzött vadként a műtőasztalon
Szülészorvosként dolgozva, azt láttam, nagy nyomás van a védőnőkön. Alig van idejük, lehetőségük a döntés lelki oldalával foglalkozni. Van bizonyos fásultság a kérdésben, a műtétek szinte futószalagon mennek. A szabadságjogok abban támogatandók, hogy ne legyen sürgetés, külső nyomás a várandósokon. Legyen a hozzáállás olyan, hogy valóban a várandós anya és a megfogant élet „ügye” lehessen a döntő – véli a szülészorvos. A várandósokat a környezet szinte betolja a műtőasztalra. A környezet alatt érthetjük az anyagi körülményeket, a partnert, a családot, de még a világot is, hiszen folyton azt halljuk: ha a gyermek érkezése éppen nem kívánatos, akkor a legjobb a megszületését megakadályozni. Azt közvetíti a nő felé minden, hogy neki van joga dönteni arról, hogy a benne megfogant élet éljen-e – fogalmazza meg tapasztalatát Papanek Márta. Döntésről azonban csak akkor beszélhetünk, ha a nő tudja, hogy mi történik benne, a benne megfogant élettel, és milyen következményekkel járhat ez a lépése a további életére. A műtő küszöbén azonban már nincs idő, nyitottság, hogy ezen gondolkozhasson – figyelmeztet az orvos.
A lélek egy életre őrzi a sebet
Az abortusz mind testi, mind lelki értelemben átformáló, minden sejtet megmozgató beavatkozás. A várandósban biológiailag és lelkileg is hatalmas seb keletkezik, ami a teljes belső terét nyílt csatatérré változtatja. A hormonális rendszerben is radikális és hirtelen változás történik.
Ma blogok sokaságában osztják meg nők egymással mindazt, amit az abortusz során és után átéltek. Egyelőre más fórum számukra nincs.
Egyéni terápiában a későbbiek során feltétlenül előkerül – kiesik a szekrényből az a bizonyos csontváz – ez a téma, még ha esetleg a nő nem is ezzel a problémájával jelentkezik, de ennek feldolgozása kikerülhetetlen élete későbbi nehézségének megoldásához. 
Út a döntéshez – mi történik az elvonulás napjaiban
Az elvonulás célja, hogy a csendben minden külső körülményt elengedhessen az anya, és figyelmével teljesen érzései, gondolatai, bensője felé fordulhasson. A Szív Lelkiségi Központban a nyugalmas, teljes ellátást nyújtó szállás és étkezés, az anonimitás  mellett a rendelkezésére áll a lelki kísérő, akivel igénye szerint minden nap találkozhat, beszélgethet, akivel megoszthatja belső útját. Az együttérző, elfogadó beszélgetések során megoszthatja kétségeit, nehézségeit, kérdéseit, kísérőjével kereshetnek együtt új szempontokat. Részt vehet a kápolnában a szentmisén, szentgyónást végezhet. A csendes séták az erdőben, a hegyekben, a Duna partján segítik az elmélyülést, a belső hangok meghallását, felismerését, a döntés előkészítését.
Akik pedig az abortusz után – akár rögtön a kórházból vagy hetekkel-hónapokkal később – érkeznek, azoknak lehetőségük van a segítővel a gyászukon dolgozni, megbékélni, megpihenni, életüket megújítani.
Lehetőség van elvégezni a 3–8 napos lelkigyakorlatot Szent Ignác útmutatása alapján, amely segíthet a kiérlelt, jó döntés meghozatalában és egy életreform megindításában.
Magyar Kurír/Trauttwein Éva

Magyarországra hozták Szent István koponyadarabját

Hatszáz év után újra Magyarországra érkezett Szent István király állkapocs ereklyéje, amely szombattól lesz látható a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban megnyíló István, a szent király című kiállításon - közölte pénteken a Székesfehérvári Egyházmegye.
Az ereklye Mate Uzinić dubrovniki megyés püspök és Petar Palić helynök engedélyével, valamint Gordan Grlić Radman Horvátország magyarországi nagykövete támogatásával lesz látható az egykori koronázó városban. A relikvia minden valószínűség szerint Nagy Lajos király ajándékaként került Raguzába (Dubrovnikba), ahol a székesegyház kincstárában a mai napig nagy tisztelettel és megbecsüléssel őrzik - olvasható a közleményben.
A Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum augusztus 31-én nyíló István, a szent király című kiállításán december 11-ig tekinthető meg az ereklye. A tárlatot Kövér László, az Országgyűlés elnöke nyitja meg szombaton.
Államalapító szent uralkodónk egykori sírja közelében megrendezett kiállításon most először nyílik alkalom több külföldön őrzött ereklye bemutatására. A kiállításon a történelemben először látható együtt Szent István zágrábi, kalocsai és székesfehérvári ereklyetartó mellszobra.
Smohay András, az intézmény igazgatója korábban elmondta, hogy a különleges műtárgyegyüttesnek további jelentőséget ad, hogy a mellszobor alakú ötvösremekek a világon ismert legnagyobb ereklyetartók közé tartoznak. A zágrábi ereklyetartó 2001-ben járt már Magyarországon.
A Szent István halálának 975. évfordulója alkalmából szerveződő tárlaton további 250 értékes műtárgy és egyedi installáció segítségével mutatják be első királyunk tiszteletének gazdagságát.
A kiállítási tárgyak az ország számos múzeumából érkeznek az egykori székesfővárosba, amelyek között ott lesznek az államalapító sírja körüli márványpadló darabjai, faragott kőtöredékek a király sírja környékéről. Könyvek, festmények, szobrok, ötvöstárgyak és még reklámplakátok is szerepelnek a tárlaton.
Az István, a szent király című kiállítás idejére több mint 800 év után ismét visszatér Székesfehérvárra a bécsi Stephansdom Szent István ereklyéje. Smohay András szerint a múzeum 600 négyzetméteres kiállítóterében megpróbálnak teljes képet nyújtani az államalapító király legendájáról, keresztelésének történetéről, a korona felajánlás és szentté avatásának körülményeiről is.
Az augusztus 31-től látogatható tárlatra magyar és horvát szerzők közreműködésével katalógus készül, amelyben tanulmányok és leírások lesznek a kiállított tárgyakról.

HVG

Németország: Első ízben kötött homoszexuális pár házasságot az evangélikus egyházban

A lépés megítélése Németországban az evangélikus egyházat is megosztja.
Első ízben kötött házasságot homoszexuális pár a németországi Hessen tartományban. Az evangélikus egyház nemcsak megáldotta a frigyet, hanem egyházjogilag is okiratba foglalta. Szombaton két, állami házasságot kötött férfi mondta ki egymásnak istentisztelet keretében az igent az Offenbach melletti Seligenstadtban – számolt be az esetről a német katolikus hírügynökség.
Az evangélikus egyház is megosztott a lépés megítélésében. A Herborn Evangélikus Közösségi Egyesülés képviselője, Eberhard Hoppe az ARD-nek azt hangsúlyozta, a Biblia egyértelműen kimondja, a házasság egyedül a nő és férfi közötti kapcsolat számára fenntartott. A Hessen-Nassau Evangélikus Egyház elnöke, Volker Jung viszont védelmébe vette az esketést: „Bár a Biblia valóban betegségként és bűnként értékeli a homoszexualitást, de ez az akkori időkre volt érvényes. Mi azt valljuk, a homoszexualitás a teremtés része, és oda kell fordulnunk azokhoz, akik homoszexualitásukat felelősségtudattal élik meg” – fogalmazta meg véleményét Jung.
Az Evangélikus Egyház Zsinata Hessenben és Nassauban (EKHN) már júniusban kimondta, a férfi és nő közötti hazássággal azonos elbírálásban szeretné részesíteni a homoszexuális párokat. E szerint a már tíz éve gyakorolt áldás homoszexuális párok számára most kibővül, és a frigy egyházjogilag elfogadott házasságkötésnek számít. A nagy többséggel elfogadott szabályozás a következőt nyilvánítja ki: „Abból indulunk ki, hogy az azonos nem iránti érdeklődés a természetes életfeltételekhez tartozik. A homoszexualitást a teremtés részének tekinthetjük.”

Mit tanít a Biblia az azonos nemek közötti házasságról?



ádám és éva. Copyrighted - Films for Christ.
A szexualitás Isten szerinti rendje - eltérés az eredeti rendtől
    "Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket."
    - 1Mózes 1,27
"Azután ezt mondta az úristen: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzá illő segítőtársat. Formált tehát az úristen a földbõl mindenféle mezei állatot, mindenféle égi madarat, és odavitte az emberhez, hogy lássa, minek nevezi; mert minden élőlénynek az a neve, aminek az ember nevezi. így adott az ember nevet minden állatnak, az égi madaraknak és minden mezei élõlénynek, de az emberhez illõ segítõtársat nem talált. Mély álmot bocsátott azért az úristen az emberre, és az elaludt. Akkor kivette az egyik oldalbordáját, és húst tett a helyére. Az emberbõl kivett oldalbordát asszonnyá formálta az úristen, és odavitte az emberhez. Akkor ezt mondta az ember: Ez most már csontomból való csont, testembõl való test. Asszonyember legyen a neve: mert férfiemberbõl vétetett. Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek egy testté. Még mindketten mezítelenek voltak: az ember és a felesége; de nem szégyellték magukat."
    - 1Mózes 2,18-25


A férfi és a nő egyaránt Isten képmása, amit a férfi és nõ közötti Isten szerinti egység fejez ki, amelyben Isten teremtő ereje, életadó, önmagát odaadó és erkölcsi természete tökéletesen kifejezésre jut. Ez csak heteroszexuális egységben lehetséges.
Mikor Isten társat teremtett Ádámnak, Évát teremtette, nem pedig egy másik Ádámot. Ez azt jelenti, hogy a tökéletes kapcsolathoz bizonyos mértékű különbség és egyezőség egyaránt szükséges, ez utóbbi oly annyira, hogy Ádám így kiáltott fel "Ez most már csontomból való csont, testemből való test". Az emberek közötti kötődés normális módja a heteroszexuális viszony, amire a testünk és az érzelemvilágunk is tervezve lett.
Ha Isten szándékában a hetero- és a homoszexuális házasság egyaránt szerepelt volna, akkor úgy tervezte volna a testünket, hogy mindkét módon tudjunk szaporodni, és mindkét fajta szexuális érintkezés egészséges és természetes volna. A homoszexuálisok anális közösülése a megbetegedés szempontjából nagyon kockázatos, amiről a Biblia úgy beszél, hogy a homoszexuálisok "el is veszik tévelygésük méltó jutalmát önmagukban". A homoszexuálisok 1%-a ér csak meg idős kort.
Amit Jézus tanított

    "õ így válaszolt: Nem olvastátok-e, hogy a Teremtõ kezdettõl fogva férfivá és nővé teremtette őket?"
    - Máté 19,4
    "Mert a teremtés kezdete óta az embert férfivá és nõvé teremtette az Isten."
    - Márk 10,6

Amikor Jézust a házasságról kérdezték, ő visszament egészen a házasság Mózes könyvében található meghatározásához, ami elmondja, hogy a házasság férfi és nő között létezik és egy életre szól. Jézus úgy mutatta be a teremtésrõl szóló beszámolót, hogy az mérvadó volt az õ földi életének idején is. Ami pedig mérvadó Jézusnak, az mérvadó a keresztényeknek is. Bár Jézus maga nem tanított a homoszexualitásról, az, ahogy a házasság alapelveként mutatta be a teremtéstörténetben leírtakat (a Törvénynél is fontosabb alapelvként), nem hagy kétséget a véleménye felől.
Amit az apostoli levelek tanítanak

"Ezért Isten gyalázatos szenvedélyeknek szolgáltatta ki őket. Mint ahogy asszonyaik felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel, ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban; férfiak férfiakkal fajtalankodtak, de el is veszik tévelygésük méltó jutalmát önmagukban."
    - Róma 1,26-27
"Vagy nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Isten országát? Ne tévelyegjetek: sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem fajtalanok, sem tolvajok, sem nyerészkedők, sem részegesek, sem rágalmazók, sem harácsolók nem fogják örökölni Isten országát."
    - 1 Korinthus 6,9-10
"És tudjuk azt is, hogy a törvény nem az igaz ellen van, hanem a törvényszegők és az engedetlenek, a hitetlenek és a bűnösök, a szentségtelenek és a szentségtörõk, az apa- és anyagyilkosok, az embergyilkosok, a paráznák, a fajtalanok, az emberrablók, a hazugok, a hamisan esküvõk ellen, és mindaz ellen, ami csak ellenkezik az egészséges tanítással."
    - 1 Timóteus 1,9-10


Két férfi csókolózik egy homoszexuális esküvõn. Copyrighted - Jeremiah Films.
© Jeremiah Films
Ez a három idézet mutatja, hogy a homoszexuális vágyak és tettek természetellenesek, szégyenletesek, és ellenkeznek az egészséges tanítással és kizárják az embert Isten Királyságából. Ezért mindez nem lehet egy keresztény, az egyház által jóváhagyott házasság alapja. Az egyház feladata az emberek megmentése, nem pedig a hozzájárulás az elkárhozásukhoz. Olyan házasságot nem hagyhat jóvá az egyház, ami olyan tetteken alapul, melyek kizárják a párt az örök üdvösségből. Nem számít, hogy a társadalom mit hagy jóvá. Isten törvénye egyértelmű: az azonos neműek között kötött házasság nem Isten szerint való. Elég szilárd alapot nyújtanak az érzelmek a házassághoz?

Két homoszexuális férfi pihen egy parkban. Copyrighted - Jeremiah Films.
© Jeremiah Films
Hollywood terjesztette el azt a mesét, hogy a házasságban "csak a szerelem számít." Ez egyszerűen nem igaz. A házasság nem alapul jobban az érzelmeken, mint bármilyen más kapcsolat az életben. A házasság, mint sok egyéb tevékenység, érzelmekkel jár, de nem bizonyos érzelmek jelenléte hozza létre. Nem tagadom, hogy sok homoszexuális mély érzelmeket táplál a partnere iránt, de azt állítom, hogy akármilyen mélyek is az érzelmek, Isten szemében nem házasság az, amiben élnek. Az csak egy szép önámítás. Az még nem igazolja az érzelmeket, ha mélyek és erősek. A kábítószerhez, a házasságtöréshez, az alkoholizmushoz, a pénz szeretetéhez vagy az önzéshez hasonlóan vannak érzelmek, amik erõsek és csábítóak, de végül szörnyen romboló hatásúak. Az azonos neműek házasságát nem az érzelmek szempontjából kell nézni. A házasság több mint a szexuális gyönyörök központja. A házasság a társadalom építőeleme, ami számtalan más építőelemmel van kapcsolatban.
Az azonos neműek közötti házasságok nem tartósak. A homoszexuálisok kevesebb, mint 5%-ának volt valaha is 3 évnél hosszabb kapcsolata. A szex nem minden. A vágy nem tarthat meg egy alapvetően labilis kapcsolatot.
A társadalom, az egyház és a homoszexuális házasságok

Két leszbikus az esküvõjükön. Copyrighted - Jeremiah Films.
© Jeremiah Films
A házasság egy alapvető társadalmi intézmény, ami nem két egyén érzelmi kielégülése miatt, hanem a szélesebb közösség javára létezik és Isten áldása vagy átka kíséri. Az a társadalom, ami a helyes tettek és alapelvek fölé helyezi az érzelmi kielégülést, rövid időn belül utat enged különböző szenvedélyeknek, korrupciónak, s végül összeomlik. Isten megítél minden olyan társadalmat, amely elfogadja az azonos neműek közötti házasságot. Azt is hiszem, hogy Isten megítéli azt a társadalmat is, ami a homoszexuális pároknak megengedi az örökbefogadást és a spermabankok használatát. Az õ Igéje a társadalom fölött áll, és mély sötétség az eredménye annak, amikor Szavát a haladás és a felvilágosodás nevében lobogtatják. Nem igazíthatjuk Isten Szavát hangadó kisebbségi csoportokhoz. Bár néhány állam törvénybe iktatott ezen gonoszságokat engedélyező passzusokat, Isten igazi egyházának szilárdan meg kell állnia, és a keresztény papságnak nem szabad szentesítenie az azonos neműek közötti házasságot. Egy olyan egyház sem szentesítheti homoszexuálisok vagy leszbikusok egyesülését, amely komolyan veszi a Bibliát.

http://www.christiananswers.net/hungarian/q-eden/edn-f018h.html

Keresztre feszítve tiltakoznak a buszsofőrök

Keresztre feszítette magát nyolc buszsofőr Paraguayban, hogy így követeljék vissza az állásukat. A demonstráció több mint két hete kezdődött, de az egyik sofőr felesége csak szerdán csatlakozott az akcióhoz, írja az ABC News.
A férfiak és a nő egy buszmegálló közelében, 12 kilométerre Asuncióntól fekszenek a földre fektetett fakereszteken. A demonstrálók 38 centis szögeket ütöttek át a mutató- és a középső ujjuk között, ez szorítja őket a keresztfához. Azt mondják, ha nem kapják vissza állásaikat, a végsőkig kitartanak: mindegyikük mellett egy-egy üres koporsó vár.
Paraguayban négy másik szakszervezeti tag már 36 napja éhségsztrájkol. Közülük ez idő alatt többen megbetegedtek, magas lázuk, gyomor- és hátfájdalmaik vannak.

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Nektek imádkoznotok kell a lelkükért, mert eladták azt

2013. augusztus 29. csütörtök, 23:53
Drága szeretett leányom, azoknak közületek, akik szorgalmasan imádkozzák Keresztes Imahadjáratom Imáit, tudniuk kell, hogy Én megszabadítom a világot a gonosz csapdájától.
Az őskígyó elesik és botladozik sok erőt veszítve, amikor ti arra törekedtek, hogy a Keresztes Imahadjáratom Imáit naponta elmondjátok. És bár a nagy megpróbáltatások ideje folytatódik, imáitok sok kudarcot fognak okozni azon tervekben, melyeket a Szabadkőműves erők hoztak létre a világban, és melyeknek az a célja, hogy pusztítást okozzanak annak érdekében, hogy ellenőrizzék a gyengéket és a sebezhetőket. A Keresztes Imahadjárat egyetlen imája is elég Nekem, melyet szívből mondanak el, hogy tönkretegyem az arrogáns politikai vezetők hatalmát, akiknek nincs lelkiismeretük.
Az egoizmus egy átok és egy teher az emberiség azon képességében, hogy harmóniában és békében tudjon élni. A személyes érvényesülés vágyától való megszállottság nem hoz mást, mint megosztottságot, mivel az ember arra törekszik, hogy uralja azokat, akikre érzése szerint szüksége van, hogy nagy nyereségre tegyen szert.
Ti, akik vakon követitek a hatalmi pozíciókban lévők utasításait, akik olyan cselekedetek elkövetésébe vezetnek benneteket, melyekről tudjátok, hogy iszonyatosak Isten Szemében, éppolyan vétkesnek találtattok, mint azok, akik arra csábítanak benneteket, hogy végrehajtsátok az ilyen gonoszságot. Annak a férfinak és nőnek, akinek a mások fölötti hatalma a romlott és egyéb jellegű eszközök miatt jött létre, nagyon sokat kell tennie azért, ha Dicsőséges Királyságomat élvezni szeretné.
Én el fogom buktatni az egoistákat és a büszkéket közületek. A földre vetlek majd benneteket, amíg olyan alázatosak nem lesztek, mint azok, akiket tapostok.
Ki fogom vágni azon megkeményedett és makacs lelkek szívét, akik semmit sem törődnek mások szükségleteivel, csak a saját magukéval. Meg lesznek tanítva arra, hogy amennyiben nem képesek szeretni, akkor a szeretetet ők sem kaphatják meg. A szeretet helyett ők a bálványozást keresik. Ezek a szegény lelkek, akik előttetek a világban minden módon kiemelkedtek, a Sátán áldozatai. Ahelyett, hogy megtapsolnátok nagyképűségüket és elfogadnátok azon kielégíthetetlen igényeiket, hogy nyilvánosan rajongjanak értük, imádkoznotok kell a lelkükért, mert sokan eladták azt.
Sok lélek, aki mások fölötti befolyásos pozícióban van, beleértve a politikát, a zene világát, a médiát, a szórakoztató ipart és a magas pénzügyi beosztásban lévőket, birtokolják a szíveteket, mivel saját maguk és szükségleteik rabszolgáivá váltak, melyek csak a saját szenvedélyeiket és vágyaikat szolgálják. Ők megfertőzik az ártatlanokat, akik követik őket és utánozzák azt az életmódjukat, mely elkülönült Istentől.
Én, Jézus, elítélem a hamis bálványok világát, melyet azok hoztak létre, akik nem akarnak mást, mint hatalmat, vagyont és azt a képességet, hogy befolyásoljanak másokat.
Az ateizmus elterjedését az ember – saját képességéből fakadóan – büszkesége okozta. Ez pedig abból a meggyőződésből fakad, hogy a halandó embernek az emberi intelligencia Ajándékának köszönhetően, minden válasza megvan a földi életetek valódi értelmére.
A fiatal lelkek elvesztek számomra, mert ők hamis bálványokat imádnak a földi javak, a divat, a zene és a szórakoztató világ formájában. Nem azt jelenti, hogy nekik nem szabad élvezni az életet – mert ez boldoggá tesz Engem – hanem az Irántam való szeretetük hiánya és a saját testük iránti szeretet az, ami elszomorít Engem. Ők tisztának és tökéletesnek születtek.  A testük egy Mennyei Ajándék. Ők megszentségtelenítik testüket és nincs szégyenük a trágár cselekedetek elkövetésében, csakhogy magukhoz vonzzák az ártatlan lelkeket. Sokan, az ilyen hatalommal rendelkezők közül eladták a lelküket az ördögi ihletésű ajándékaikért. Az egyetlen ok, amiért megkapták ezeket az ajándékokat az volt, hogy a világnak örömet szerezzenek, ami egy tehetség, melyet Isten adott. De a Sátán sokakat megkísértett, és a lelkükért cserébe egy vagyonos, dicsőséges és csillogó életet, szolgai hízelgést, hírnevet és örömet ígért nekik. Amikor ők megkapták ezeket az ajándékokat, akkor arra használták azokat, hogy megfertőzzenek más lelkeket. És ez így folytatódik, amíg további lelkek milliói is a Sátán rabszolgáivá válnak. Sok lélek, aki a hamis bálványokat követi vonzódni fog a kábítószerhez. Nekik nincs semmi szégyenük, szerénységük sincs, vagy igaz egymás iránti szeretetük, mivel mindegyikük a legnagyobb figyelmet próbálja kivívni magának.
Oly sok időt töltenek az öndicsőítés harcában, melyet az a megszállott önszeretet okoz, mely szerint Istennek egyáltalán nincs szerepe az életükben. Sokan közülük nyíltan elutasítják Istent a Szent Kereszt megszentségtelenítése által – oly kevés szégyenérzetük van. Tudnotok kell, hogy ők egy szörnyű sorsot fognak elszenvedni – ahol Én nem fogok beavatkozni. Ez csak az egyik csoportja az elveszett lelkeknek, akiket imáitoknak köszönhetően, szeretett követőim, össze fogok gyűjteni és az üdvösség Ajándékával fogok ellátni. E különleges ima által Menedékhelyemre viszem őket:
A keresztes Imahadjárat 117. imája: Azokért, akik eladták a lelküket
Legdrágább Jézusom, Neked szentelem a következő lelkeket: - itt sorold fel őket - és mindazokat, akik a hírnév jutalmáért adták cserébe lelküket.
Szabadítsd meg őket fertőzésüktől. Fordítsd el őket az Illuminátusok fenyegetéseitől, akik felfalják őket.
Add meg nekik a bátorságot, hogy félelem nélkül távozzanak ebből a gonosz rabságból. Vedd őket Irgalmas Karjaidba és gondoskodj arról, hogy visszakerüljenek a Kegyelem Állapotába, hogy alkalmasak legyenek megállni Színed előtt.
Istenséged által, segíts nekem, hogy ez az ima elkobozza a Szabadkőművesektől a Sátán által örökbefogadott lelkeket. Szabadítsd meg őket a bilincsektől, melyek megkötik őket és melyek következménye a szörnyű kínszenvedés a Pokol rekeszében. 
Segíts nekik a választott lelkek által, imáim és Irgalmad által, hogy az első sorban legyenek, készen arra, hogy belépjenek az Új Béke Korszakának Kapuin – az Új Paradicsomba. Könyörgök Hozzád, szabadítsd ki őket a fogságból. Ámen.
Jézusotok