2021. április 12., hétfő

Nagyobb: De mi van a kilátással?

 

A dél-brazíliai Encantadóban jelenleg egy óriási Krisztus-szobor épül. Magasabbra emelkedik majd, mint a Rio de Janeiro fölött álló ikonikus Megváltó Krisztus szobor.

A szobor a Védelmező Krisztus nevet kapja, 43 méter magas lesz, és kéztől kézig 36 méteres. A belsejében egy lift vezet majd a tetejéhez közeli kilátóteraszra.

A fejet és a kinyújtott karokat a héten adták hozzá. A szobor 2019 óta épül. A tervek szerint 2021-re készül el. A munkálatokat a Krisztus Barátainak Egyesülete koordinálja magánforrásokból.

A 90 éves riói szobor 38 méter magas és 28 méteres kéztől kézig. Eduardo Paes, Rio polgármestere az interneten azt írta: "Egy nagyobb szobrot építeni könnyű, de én is azt a látványt szeretném, ami Rióban van".

https://gloria.tv/post/pNNxh2ZnUFfa6kau9QysquDg6

Szokatlan: A püspököt nem nyűgözte le az oligarcha média propaganda

 

A 61 éves írországi Waterford és Lismore püspöke, a 61 éves Alphonsus Cullinan, vasárnap egy monstranciával járta végig Waterford utcáit. Írországban minden nyilvános istentisztelet tilos. A papok kénytelenek titokban misézni.

Miután Cullinan nagypénteken keresztet vitt Waterfordon keresztül, az oligarchák médiája szidalmazta őt - írja a CatholicArena.com.

Az IrishExaminer.com (április 5) eljátszotta a besúgót, és a következő címmel közölte: "A pap kritizálja Waterford püspökét az állítólagos Covid szabályszegés miatt". Timothy Hazle atya játszotta Júdás szerepét.

Olyan szuggesztív kérdéseket használva, mint "az egyház még mindig azt hiszi, hogy kiváltságai vannak? A törvények felett állnak?" Az IrishExaminer.com arra célzott, hogy az egyházat diszkriminálni kell, és jogi túlkapásoknak kell alávetni.

Április 9-én az IrishExaminer.com felháborodását fejezte ki Cullinan titkárnője miatt, aki egy e-mailben azt a közhelyet írta, hogy az Egészségügyi Világszervezet "az abortuszt, a homoszexualitást és a radikális feminizmust támogatja a világ népességének csökkentése érdekében".

Nagyon szokatlan ez egy püspöktől, akinek gyávasága köztudott, de Cullinan nem volt lenyűgözve az oligarchák dühkitörésétől. Április 11-én ismét az utcára vonult.

https://gloria.tv/post/u9XFbvG7CrAu296mjahuQBbrU