Ha a "tényleges körülmények" miatt "a gyermekvállalás választása felelőtlen döntés", akkor szabad a fogamzásgátló módszerekhez fordulni - írja Gilfredo Marengo prelátus Az Élet Teológiai Erkölcstana című könyvében, amely a Pápai Egyházi Akadémia "az Életért" által szervezett konferencián elhangzott előadásokat gyűjti össze, és ami július elsején jelent meg a Libreria Editrice Vaticana, a Vatikán hivatalos kiadójának szerkesztésében.

Lima egyházmegyének pachamama-érsekje, Carlos Castillo közleményében azt írja, hogy "nem egészséges az emberiség számára, hogy mindig Damoklész kardját érezzük a fejünk felett, amely a kárhozattal fenyeget, ha a normákat elhanyagoljuk", utalva a mesterséges fogamzásgátló módszerekre, nem pedig a római rítusra, amelyet Ferenc pápa próbál kárhozatra ítélni.

A fogamzásgátlást propagáló Maurizio Chiodi atya "nyitottságot" javasol az "orvosilag segített reprodukció" [mesterséges megtermékenyítés] iránt a házaspárok számára, miközben [továbbra is] elveti a béranyaságot.

Az Akadémia vezetője, Vincenzo Paglia érsek június 30-án a VaticanNews.va-nak azt nyilatkozta, hogy a könyv "párbeszédet" nyit a különböző "vélemények" között. De vajon miért nem "nyitott" a Vatikán egy "párbeszédre" a II. vatikáni zsinat kudarcairól, a római rítus felsőbbrendűségéről és a megtérés szükségességéről?

Paglia hozzátette, hogy Ferenc pápát minden lépésről tájékoztatták, aki támogatta a projektet.

https://gloria.tv/post/XUhhk7dCGEqv3MX23jPJThVWu


A Vatikán az abortusz és a fogamzásgátlás mellett áll

A Vatikán július 8-án bejelentette, hogy csatlakozott a 2015-ös párizsi klímaegyezményhez, amely propagálja az abortuszt és a fogamzásgátlást.

Gabriele Giordano Caccia érsek, az ENSZ állandó megfigyelője június 6-án adta át az erre vonatkozó dokumentumot.

A Szent[ségtelen]szék "hozzá kíván járulni és erkölcsileg támogatni kívánja valamennyi állam együttműködésért tett erőfeszítéseit... az éghajlatváltozás által az emberiség és közös otthonunk számára jelentett kihívásokra adott hatékony és megfelelő fellépés érdekében".

Olyan címkék alatt, mint például "nemek közötti egyenlőség" vagy "a nők szerepének növelése", a párizsi megállapodás az abortuszt, a fogamzásgátlást és a sterilizációt népszerűsíti, mint a népességszabályozás vagy az emberi erőforráshasználat minimalizálásának eszközeit.

Ezen intézkedéseket a szegény országokra kényszerítik, mivel ezeket a támogatások igénybevételének feltételeként szabták meg.

https://gloria.tv/post/1BCq86o2nVqC2iTDh88wnxzUP