Biztos?

Egy 12 éves is látja, hogy ez kamujárvány. Lehet azért, mert nem nézi a híradót? Reálisabban lát egy 12 éves mint te, nem csak ebben, másban is. Mert még nincs elhülyítve. És te akarod őt nevelni? Elmész boltba, kiszállsz az autóból, maszkot húzol, mikor végeztél az autóba beülve leveszed. Talán saját légköre van az autódnak, saját légellátása? Persze, hogy nem, ugyanazt a levegőt szipákolod ott is amit az ajtaján kívül.

Érted? Szerintem nem.

Kilépsz a házadból, rögtön maszkolsz, hazaérve leveszed és megnyugszol, hogy biztonságban vagy. Ezt te sem gondolod komolyan, ugye? A kinti levegő megáll az ajtód, ablakod előtt amikor pl. szellőztetsz? Bent is azt szívod, ember! Térj már észhez! Azért maszkolsz mert úgy gondolod, hogy a vírus lebeg a levegőben? Egy ideig biztosan, de mivel valamihez kötődik(pl. nyál) így hamarosan lehull a földre.

Hamarabb viszed haza a cipőd talpán mint belélegeznéd. Pár órán keresztül fertőzőképes(a leírások szerint), tehát az otthonod tele van vírussal! Tanulj meg repülni és biztonságosabb lesz. A boltban ha valaki tüsszent, azt a maszkban teszi? Szerintem 80% lehúzza és reflex szerűen a kezébe, majd azzal a taknyos kézzel(amit beletörölt a ruhájába) megfogdossa a termékeket, amiken ismét órákon keresztül fertőz ez a nyavajás.

Érted? Szerintem nem.

Nézed a híradót és már várod, hogy mikor mondják be a napi fertőzöttek számát, majd felszökik benned az adrenalin, ami jó érzéssel tölt el. De azt már nem veszed észre, hogy akik kiadják a parancsot, semmiféle védőeszközt nem húznak(csak a fotó kedvéért). Hidd el, okosabbak mint te. Nem véletlenül tudnak megvezetni és élvezik tovább az egyre nagyobb hatalmat feletted.

Érted? Szerintem nem.

 

 

Maszkban biciklizel, futsz, úszol?.

Te nem szoktál izzadni? Mert azzal szépen belefolyik a szemedbe, szádba a pici vírus. Annyit érsz el vele, hogy rosszul leszel.

Érted? Szerintem nem.

Menj be egy MC Donalds-ba, maszkolni kötelező amíg kéred a kaját. Megkapod és egy lépéssel arrébb leülsz, leveszed a maszkot és nyugodtan eszel. Ott már nem fertőz? Az evés távol tartja? Gondolkodj már! Olyanoknak hiszel akik azt állítják, hogy bruttó 400.000 Forint felett van az átlagkereset? Te keresel annyit? Folyamatosan szidod a vezetést, hogy lop, csal, hazudik, most meg elhiszed a járványt?

Saját pénzen megcsináltatod a tesztet és megnyugszol a negatív szó láttán, nagyon sóhajtasz és lehet, hogy ezzel a sóhajjal szívtad magadba a pozitív teszthez szükséges anyagot. Még ha hinni lehet is a tesztnek(kamu), az az adott pillanatbani állapotod mutatja, lehet egy óra múlva már pozitívat mutat, pedig semmi változást nem érzel. Ha a szűk baráti körödben megkérdezed influenza idején, hogy ki betegedett meg, biztos lesznek páran. Most kérdezd meg, hányan koronásodtak meg.

Azért van az agyad, hogy gondolkodj és ne a hírek mondják meg, mi történik körülötted.

Rengeteg gondolat jár még a fejemben, de aki ennyiből nem szűri le a valóságot, ott nincs mit tenni.

2020-ból

https://www.pokolafoldon.hu/blog/szoktal-gondolkodni