2018. december 9., vasárnap

A püspöknek megparancsolták, hogy dobja el a lehetséges eucharisztia csodát

Amikor az amerikai Páli Szent Vince templomban egy ostya esett a földre, a dékán azt egy pohárba helyezte a tabernákulumon.

November 30-án a pohárban egy vörös anyagot észleltek, ami akár vér is lehetett. Képek is készültek (lásd a cikkben).

Karl Loeb plébános tájékoztatta liberális püspökét, Richard Malone prelátust és Bishop Edward Grosz segédpüspököt.

Az EWTN szerint Grosz meg sem nézte a képeket. Mindkét püspök azt állította, hogy az ostya "feloldódott". Malone megparancsolta, hogy dobják ki, azonban Loeb atya ellenkezett.

A hívők dühösek, hogy Malone nem vette a fáradságot, hogy megvizsgálja az esetet.

https://gloria.tv/article/cL2Jqm3L93843pQgLjionrzsx

Ma férfi, holnap nő…vajon a természet tévedett?

Judith Butler amerikai feminista azt állította, hogy: „Nem létezik olyan, hogy férfi és nő – a nemiséget a kultúra határozza meg és nem a természet.” Mindenki maga választhatja meg, hogy férfi-e vagy nő sőt meg is változtathatja azt – ma férfi, holnap nő. A radikális feminista hölgy ezzel a kijelentésével a Gender-ideológia alapját vetette meg, aminek a tartalmát a megkérdezettek 93%-a nem ismeri. Emberemlékezet óta a férfi és nő házassága jelenti az alapot a család és a társadalom számára és biztosítja az emberi faj fennmaradását. A természet adta tényeket – ami alapján a nemiség genetikailag meg van határozva - nem lehet letagadni anélkül, hogy kárt ne okoznánk ezzel. A tűz mindig veszélyes marad; és ugyanígy a házasság bármilyen helytelen kezelése is. Az osztrák zenész és aphorista, Elfriede Hablé a következőket állapította meg ezzel kapcsolatban: „ Nem a világ alakítja ki ezeket az embereket, hanem ezek az emberek alakítják a világot. ”
.

Bocsa József atya Kiengesztelődés, gyógyulás, szabadulás című könyvének a bemutatása

Lukács evangélista a mai evangéliumban Keresztelő Szent János működésének egészen pontos időmeghatározását adja történészhez illő pontossággal.
Mi volt a Keresztelő tevékenysége? Bejárta a Jordán egész környékét (tehát nemcsak egy helyen volt, hanem vándorolt, mint Jézus), hirdette a bűnbánat keresztségét… készítsétek az Úr útját! Isten akkor tud utat találni az emberhez, ha az ember utat készít hozzá, vagyis megtér, bűnbánatot tart. Ehhez az embernek szembesülnie kell a bűnnel, el kell távolítania az akadályokat Isten érkezésének az útjából. Ezt jelenti az útkészítés, az ösvényegyengetés, amiről Keresztelő János szól.
Megkérdezték konkrétan is tőle – így olvassuk Lukács evangélistánál a folytatásban: „Mit tegyünk hát?” „Akinek két ruhája van – válaszolta –, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs. S akinek van mit ennie, ugyanígy tegyen.” Jöttek a vámosok is, hogy megkeresztelje őket, s így szóltak hozzá: „Mester, mit tegyünk?” Ezt felelte nekik: „Ne szedjetek be többet, mint amennyi meg van szabva.” Megkérdezték a katonák is: „Hát mi mit tegyünk?” Nekik így felelt: „Ne zsaroljatok, ne bántsatok senkit, hanem elégedjetek meg zsoldotokkal” (Lk 3,10-14).
Jó, ha az embernek konkrétan megmondják, hogy mit tegyen, hogyan tartson bűnbánatot, mikben változtasson az életén. A gazdag ifjúnak a kérdésére Jézus azt válaszolja, hogy tartsd meg a parancsokat. Tehát mércének, lelkiismeretvizsgálatnak a Tízparancsot állítja elé, és ad még neki egy speciális, személyre szóló tanácsot is: add el mindenedet, osztd szét a szegényeknek és kövess engem.
A bűnbánatnak és a megtérésnek vannak tehát általános követelményei, és személyre szabott követelményei is, amelyeket az embernek figyelembe kell vennie. Vannak általános, minden korban érvényes szabályai, és vannak korhoz kötött speciális szabályai is, amelyekre egyes korokban külön is oda kell figyelni. Erről szól a most nyomdában lévő 200 oldalas könyvem, amely remélhetőleg még karácsony előtt megjelenik. Címe: Kiengesztelődés, gyógyulás, szabadulás.
Első fejezetei pontosan arról szólnak, mint amit a mai evangéliumban hallottunk. E fejezetek címe: bűn, bűnbánat, megtérés. A könyv első felében olvasható fejezetek számba veszik ezek akadályait is. Egyik fő fejezete a minket körülvevő erősen fertőzött szellemi környezetnek a bemutatása: a New Age-ről van benne két fejezet. Ez azért veszedelmes, mert bár kifejezetten a kereszténység félreállítása, lecserélése a célja, mégis nem olyan, mint a nyílt üldözés, vagy az eretnekségek, amelyek kivonulnak, és látszanak. A New Age fő képviselői kereszténynek vallják magukat és így tévesztik meg a kellő tudással nem rendelkező keresztényeket.
Külön fejezet szerepel benne a függőségekről, kényszerbetegségekről, fóbiákról, amelyet egy pszichológus írt. És tárgyalja a könyv a gonosz lelkek befolyását és bemutatja a tőlük való szabadulásnak az útját is. Egyik fejezetnek a címe: Bibliai démonológia, amely részletesen leírja a Biblia és az egyház sátánnal, démonokkal, bukott angyalokkal kapcsolatos hitét és gyakorlatát.  Szó van a könyvben a könyv az Isten parancsainak az útján való járás áldásait, de azokról az átkokról is – vagyis negatív következményekről, a földi és a túlvilági poklról – amelyek az Isten parancsaival való szembe szegülésnek, az ő szeretete visszautasításának a következményei.
Bemutatja a könyv azt, hogy hogyan lehet igazán hatékony a bűnbánatunk és gyónásunk. Vagyis melyek a helyes gyónásnak a kellékei. A helyes bűnbánathoz hozzá tartozik nemcsak bűneink megvallása, hanem a megbocsátás és a bocsánatkérés is, azután a gonosz lelkeknek való ellene mondás, az okozott károk jóvátétele, kijavítása, a javulás szándéka, valamint a vezeklés és az engesztelés is. A vezeklés inkább a saját bűneinkkel kapcsolatos, az engesztelés családunk és mások bűnei káros következményeinek a felszámolása, a kárhozat útján járó embertársaink imákkal, áldozatokkal való onnan való visszarángatása.
Bemutatja a könyv nemcsak az egyéni kiengesztelődés, szabadulás és ezekből következő gyógyulás útjait, hanem azt is, hogy mindez hogyan történhet közösségi formában, először saját családunknak, családfánknak a gyógyítását és egyre táguló körben környezetünk, nemzetünk és az egész emberiség családfájának a gyógyítását. Rámutat azokra a lehetőségekre, hogy hogyan törhetjük meg a ránk és közösségeinkre terhelődő bűnök átkát, vagy amit mások hoztak ránk kifejezett rontásaikkal és átkaikkal, végül, hogyan nyithatjuk meg a Mennyei Atya, a Szentháromság áldásának a forrásait. A könyv színes mellékletében a templomunk előtt található Szentháromság oszlop részletes bemutatása is helyet kapott, a rajta található szentek képeivel és rövid életrajzával. Ez a Szentháromság oszlop pestisből való fogadalmi ajándékként készült. Rajta mind olyan szentek alakjai, akiket bajban, betegségben lehet segítségül hívni – így a korunk minden pestisénél járványánál nagyobb veszedelemben, az Istentől való el- és Vele való szembefordulás pestisében.
A könyv tehát éppen a mai evangélium, Keresztelő János, előtte a próféták, utána Jézus bűnbánatra és megtérésre szólító felhívásának a részletes bemutatása, egyúttal a váci piarista templomban immár több mint 15 éve zajló gyógyító-szabadító összejöveteleknek, családfagyógyító szentmiséknek a bemutatása is.
Ezt kínálom mindnyájatoknak karácsonyi ajándékként az ünnepek alatti átelmélkedésre.


http://engesztelok.hu/irasok-tanulmanyok/1381-elmelkedes-advent-2-vasarnapjan-c-sorozat