2021. május 29., szombat

Belgium felfedezte a következő lépést az eutanázia után

 

A korábban katolikus Belgiumban (11,5 millió lakos) a hivatalos statisztikák szerint naponta "öt öngyilkosság történik".

A 15-44 évesek körében az öngyilkosság a vezető halálozási ok. Több férfi, mint nő ölte meg magát. A belga kormány "az öngyilkosság megelőzése érdekében" irányelveket tett közzé.

Csak Litvánia, Szlovénia, Lettország és Magyarország áll rosszabbul, olyan országok, amelyek - Lettország kivételével - erős katolikus háttérrel rendelkeznek.

A belga adatok azonban félrevezetőek, mert az orvosi asszisztált öngyilkosságot nem számítják bele. Így az öngyilkosságok valós száma több mint 11 naponta.

Belgium 19 éve propagálja az orvosi öngyilkosságot. Bárki, a legkülönbözőbb okokból, bármely életkorban találhat olyan orvost, aki hajlandó megölni őt a "méltóság" nevében - írja a Tempi.it (május 28).

"Hogyan csodálkozhatnak a belga hatóságok, amelyek a halál ilyen kultúráját ápolták, hogy egyre többen és többen ölhetik meg magukat anélkül, hogy az állami bürokrácián keresztülmenne? Ez az igazi rejtély".

https://gloria.tv/post/fQS2TWURiECo1GfupRgP86gRF

Német őrültek háza: A protestáns "püspöknő" a papságot támadja a katolikus felszentelésnél

 

Mielőtt a németországi Fulda püspöke, Michael Gerber május 22-én megtartott szertartáson először megáldotta volna a két új papot, akiket most szenteltek fel, Gerber megkérte a jelenlévő Beate Hofmann kurhessen-waldecki protestáns püspöknőt, hogy szóljon az egybegyűltekhez.

Hofmann átvette a szót, mondván, hogy "szokatlan és eddig egyedülálló", hogy egy protestáns "püspöknő" beszéljen egy katolikus papszentelésen. Ezt azzal magyarázta, hogy Gerber viszonzásul jelen volt egy protestáns beiktatáson 2020 októberében.

Jól megalapozott protestáns kisebbrendűségi komplexusát leleplezve hozzátette: "Szívesen részt vettem volna nemcsak az ünnepségen, hanem a papszenteléseken is, és szívesen fogadtam volna a szentáldozást is, mert Önhöz (= Gerber püspökhöz) hasonlóan én is fel vagyok szentelve az Igében és Szentségben, és hosszú lelki út áll mögöttem e hivatal felé".

A szolgálattal és a tanítással kapcsolatos teológiai különbségek "még mindig" akadályozzák a tervét, ismerte el, ahogy az is, hogy az egyházban nem szentelnek fel nőket. A protestánsok nem hisznek a felszentelés szentségében.

Hofmann reményét fejezte ki, hogy a két újonnan felszentelt még életében megtapasztalja a női papokat. Mivel ismét tévedett, hozzátette, hogy "együtt hirdetjük Isten feltétel nélküli kegyelmének és szeretetének örömhírét" - hiszen Isten kegyelme valóban meg nem érdemelt, de nem feltétel nélküli. Végül senki sem tapsolt, bár ez már szokássá vált a Novus Ordo rendezvényeken.

Az élő közvetítés alatti 26 hozzászóló egyike sem rokonszenvezett Hofmann "hitetlen relativista mainstream fecsegésével", amelyet "szörnyűnek", "durvának", "az újonnan felszenteltekkel szembeni tiszteletlenségnek" és "a lepusztult, dekadens német szektás egyház tükörképének" neveztek.

https://gloria.tv/post/SPdGQavbU47743TwDoovMbEwh