Gay-Pride-London-England
Egy Bristol-i állami szakközépiskola tanárát elbocsátották, mert azt mondta egy leszbikus diáknak, hogy Isten szereti őt.
A 17 éves tanári tapasztalattal rendelkező Svetlana Powell-t „radikalizációs veszélyforrásnak” minősítették, mert válaszolt diákjainak a saját keresztény hitével kapcsolatban feltett kérdéseikre.
Nem voltam jelen az esetnél, de a beszámolók alapján nagyon úgy hangzik, hogy a diákok szándékosan olyan irányba terelték a beszélgetést, mintha kifejezetten az lett volna a céljuk, hogy bajba juttassák a tanárt, tudva, hogy szinte bármit mond a témában, azt fel tudják használni ellene. Mint a nyuszika esetében, akit vagy a sapka hordásért vagy annak hiányáért vernek meg az anekdotában.
A Bristol-i oktatásügyi hatóság jelentése szerint Svetlana megosztotta a homoszexualitással kapcsolatos keresztény nézeteit, amikor egy órai beszélgetés során a diákok megkérték rá.
A rendelkezésre álló információk alapján úgy tűnik, hogy Svetlana kijelentéseit minden tekintetben megértés és szeretet hatotta át. Elmondta, hogy hite szerint a homoszexuális tevékenység nem egyezik Isten akaratával, Isten azonban a tetteiktől függetlenül mindenkit szeret. Amikor az egyik diák bejelentette, hogy ő leszbikus, Svetlana annyit mondott, hogy „Isten szeret téged”. Ezt minősítették súlyos fegyelemsértésnek.
Amikor néhány diák azt jelentette az illetékeseknek, hogy a tanár megpróbálta „agymosni” őket és „prédikált” nekik, az iskola biztonságért felelős vezetője értesítette a brit terror-elhárítási csoportot, a Pevent-et.
A tanárnőt másnap kihallgatták, majd egy órával később elbocsátották.
Svetlana Powell nem hagyta annyiban a döntést és a Keresztény Jogi Központhoz (Christian Legal Centre) fordult segítségért. A tanárnő jogi képviseletát ellátó Pavel Stroilov felhívta a figyelmet arra, hogy amikor egy ateista tanár Nagy-Britannia ellen szította diákjait és rendszeresen trágár stílusban beszélt velük, a testület megelégedett egy egyszerű megrovással.
„Véleményem szerint bebizonyosodott, hogy az elbánásbeli különbség védencem keresztény hitének köszönhető,” nyilatkozta az ügyvéd.
Az ilyen híreket hallva az ember óhatatlanul elgondolkozik azon, hogy vajon tényleg a tanár volt túl „erőszakos” vagy nyugat felé haladva a hit, főleg, ha keresztény, automatikusan kivágja a biztosítékot. Angliában élő barátaimmal folytatott beszélgetéseim alapján sajnos a második eset tűnik valószínűbbnek. Szerencsére azonban tudjuk, hogy minél nagyobb a sötétség, annál messzebbre látszik a legkisebb gyertyaláng is, a miénk pedig mindennél világosabb, így a csodálatos bizonyságokban sincs hiány, amik időnként a fentihez hasonló reakciókkal indulnak, majd 180 fokos fordulatot véve szereplőik rátévednek arra az Útra, amit addig elkerülni próbáltak.

http://idokjelei.hu/2018/02/elbocsatottak-a-tanart-mert-azt-mondta-egy-leszbikus-diaknak-hogy-isten-szereti/