2022. szeptember 20., kedd

A korszellem

 

[A fordító megjegyzése:
Az Antimodernist újságban megjelent cikk egy olyan írást mutat be, mely kétszáz évvel ezelőtt, azaz a francia forradalmat követő és az egész Európán végigsöprő anti-keresztény szekularizációs és liberális történések éveiben keletkezett, és amit a közreadó sok helyen saját közbeszólásaival tarkít. A jobb érthetőség kedvéért e közbeszólások közül csak azokat fordítom le, melyek valóban hozzátesznek valamit az eredeti íráshoz – és ezeket zárójelbe teszem. A saját beszúrásaimat, mind eddig is, szögletes zárójelben közlöm. – A cikket azért fordítottam le, mert rámutat, hogy már 1821-ben – a francia forradalom után, a liberalizmus hódításának korában – is az a szellem uralkodott a világban, mint most. Ha nem tudnók biztosan, hogy a cikk kétszáz évvel ezelőtt íródott, azt hihetnők, hogy napjainkban írták. A különbség akkor és ma csupán abban rejlik, hogy a technika segítségével ez a szellem ma már nem csak az ú. n. művelt körökben rontotta meg az embereket, hanem már a legeldugottabb falu legutolsó viskójában lakókat is. Ez utóbbira Sátánnak elengedhetetlenül szüksége volt, hogy rombolása valóban sikeres, és egyúttal teljes körűvé válhasson.
A közlés másik oka az, hogy a cikk a világ történéseit és benne az emberiség sorsát a Teremtő és a teremtmények viszonyából, vagyis az alapoktól kezdve tárgyalja, ami elengedhetetlen feltétel annak megértéséhez, hogyan jutott a mai világ ide, azaz a földi pokolba. – Ezzel kapcsolatban újfent felhívom a figyelmet Turgonyi Zoltán „A kereszténység” című tanulmányára, elsősorban annak is e fejezetére: A világ teremtése és működtetése.]


Szinte pontosan kétszáz évvel ezelőtt, 1821-ben a „Der Katholik” (A katolikus) című újságban (1. év, 8. füzet) egy cikk a következő felirattal jelent meg: „A korszellem a történelem nézőpontjából bemutatva”. E cikk az elmúlt két évszázad alatt semmit nem vesztett időszerűségéből. Sőt, mondhatnánk, pont fordítva, a cikk ma aktuálisabb, mint megjelenésének idejében. A szerző Urunk szavaival kezdi írását, aki ellenségeinek, amikor azok Ábrahámra, mint atyjukra hivatkoztak, ezt válaszolta: „A sátán az atyátok” (Jn 8,44), mert „azt teszitek, amit atyátok tett.” (Jn 8,41); majd így folytatja:

A függetlenség szelleme
Még soha nem voltak számomra Urunk eme szavai annyira érthetőek, mint napjainkban [azaz 1821-ben], amikor bizonyos emberek e mondat igazát véres színekkel rajzolják szemeink elé. Minden gonoszság oka, amit a Sátán eddig elkövetett és még mindig elkövet, és ami őt voltaképpen sátánná tette, a függetlenség (gőg, önhittség, kevélység) szelleméből – „non serviam = nem akarok szolgálni” – származik. Minthogy azonban egyetlen teremtmény sem lehet soha független, vagy válhat soha függetlenné teremtőjétől – aki örökös jelenben létezik teremtményéhez képest –, az a teremtmény, aki mégis független akar lenni, direkt szembenállásba kerül Teremtőjével, akinek ezért őt ellenállhatatlan erejével szükségszerűen el kell taszítania; úgy miként a lezúduló ár mindent, ami az útjába kerül, elsodor, feldönt. Ez az eltaszítás, elhajítás lett Sátán sorsa. Le lett taszítva a pokolba, az Istentől való messzeség legtávolabbi helyére, a kitaszítottak, az elvetettek helyére.

Sátán függetlenség utáni vágyálmát az első emberbe is beültette. Ádám a Sátántól kapott eszköz segítségével önmagától akart azzá válni, amivé kizárólag az Istentől való függőség, tehát az Istenhez való ragaszkodás által válhatott volna, és kellett volna válnia. Emiatt Isten őt is eltaszította magától. Ádám azt tette, amit Sátán. (Ezért kiűzetett a paradicsomból, és Sátán szolgájává vált, és elszenvedte a gondok, bajok és halál büntetését.)
Ha tehát ezután is létre kell jönnie egy új kapcsolatnak ember és Isten között, akkor ennek a kapcsolatnak szükségszerűen az Istentől való abszolút függőségen és az Istenhez való abszolút ragaszkodáson lehet és kell alapulnia. Ugyanis egyedül a függőség-érzülete képes az emberből a gőgöt, a függetlenség szellemét kiirtani, és az embert Istennel ismét harmonikus kapcsolatba emelni. Ezért szól a Kinyilatkoztatás egész tanítása a hitről vagy alárendeltségről, az Istennel szembeni engedelmességről. Az engedelmes szellem aláveti magát Isten kinyilatkozó szellemének.
(Valóban, a magát kinyilatkoztató Istennel szembeni engedelmesség a hitnek legfontosabb, legmeghatározóbb lényege. Nem annyira az a döntő, hogy mit hiszünk, hanem hogy kinek és miért hiszünk: Azért hiszünk, mert Isten így nyilatkoztatta ki, és nekünk az Egyház így írja elő, hogy higgyük. A megnyilatkozó Istenben való hit és az Ő nevében tanító Egyház alapvető fontosságú. A hit nem „több mint az engedelmesség”, hanem a hit lényegében engedelmesség!)

Ez az Istennek való tökéletes odaadás (engedelmesség, hit) Jézus Krisztusban, Isten Fiában láthatóvá vált szemeink előtt. Isten Fia azért öltött emberalakot, hogy az emberiség tagjaként, tehát az emberiség képviselőjeként engedelmes legyen Atyjának a kereszten elszenvedett haláláig. Az az ember születik tehát Istenből, aki Jézus Krisztussal és Jézus Krisztus által egészen kiüresíti magát (megtagadja magát), és teljes engedelmességgel átadja magát Istennek, az ilyen embernek lesz az atyja az Isten, aki ebből a függőségből fakadóan „azt teszi, amit Isten tesz”. Pont úgy, ahogy a gőgös, a függetlennek lenni akaró teremtmény azért cselekszi Sátán műveit, mert az ő atyja a Sátán.
Ezért hangzik így Jézus nyomatékos felszólítása: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét és kövessen engem.” (Mt 16,24)

Nos, a mostani korszellem [= 1821-es] nem más, mint éppen az a függetlenségi szellem, amit Sátán az emberek között felgerjesztett, hogy ennek segítségével elpusztítsa Isten művét. Napjainkban [= 1821-ben] persze az emberek tagadni szeretnék Sátán létezését vagy a világra gyakorolt hatását: Mindazonáltal, nekem az a véleményem, hogy Sátán eddig még soha nem volt a földön annyira szorgos, mint éppen most. De hogy romboló tevékenységét minél biztosabban és nyugodtabban folytathassa, létezését követői által előbb letagadtatta. Ez a tagadás is Sátán tervei közé tartozik. (Ezt a munkát senki nem végzi buzgóbban, mint a modernisták, köztük például egy Herbert Haag nevű ember „Búcsú az ördögtől” című fércművével.)
Aki Sátánt valóban látni akarja, az nézzen azon úgynevezett emberek fúriáira, akik Franciaországban tomboltak, akik Spanyolországban és Amerikában most tombolnak, akik Nápolyban tomboltak, és akik Németországban, Angliában és Svájcban a háttérben lesben állnak.
[Lásd ezzel kapcsolatban a honlap cikkei közül ezt: „Itt az iránytű veszett el”.]

Az igazság akaratlanul is ezt mondatja velünk: Igen, ez valóban csak sátáni gonoszság lehet – mert belsőleg meg vagyunk győződve arról, hogy ekkora gonoszság nem lehet az ember sajátja, hacsak nem kívülről erre buzdítják, vagy erre kényszerítik. (Való igaz: létezik egy olyan fokú gonoszság, ami magasan meghaladja az emberi „normális” gonoszságot, és ennek sátáni eredetűnek kell lennie. És ez az ami most, a 21. század elején elöntötte az egész világot,)
És mindennek alapja éppen az a függetlenségi eszme, ami Sátánból született, és amit Sátán szór szét a világban, és amit ő a titkos társaságokon keresztül szorgalmasan „ápol és eltakar”, hogy birodalma a földön minél tovább fennmaradhasson. (Ez a gondoskodás az elmúlt kétszáz évben nem hagyott alább, és az ember azt kívánná, hogy a katolikusok bárcsak ugyanekkora gondossággal ápolták/ápolnák volna hitüket, mint ahogy a Sátán a saját eszméjét gondozza.)

Sátán taktikája
A mai korszellem első magjait Sátán az úgynevezett reformációval vetette el (valójában már az úgynevezett humanizmussal és „reneszánsszal”). Miként ma ezt a folyamatot [= szekularizáció, liberális fordulatok] az államok megreformálásának nevezik, akkor ezt az Egyház megreformálásának nevezték. Sátán súgta akkor a gőgös, elbizakodott első reformátor fülébe az Egyház hatalma elleni függetlenségi tervet, ébresztett fel benne minden lehetséges téves következtetést és szofizmát, melyek segítségével az Egyház tekintélyét szétzúzta. Mikor ez sikerült neki, áttért az úgynevezett filozófusokhoz, és megmutatta nekik az oly természetes konzekvenciát, nevezetesen, hogy ugyanezek a szofizmák az államok hatalmának megsemmisítésére is kiválóan alkalmasak. És a Sátán apostolai olyan ügyesen végezték dolgukat, hogy mostanra a világ nagy része se az embereknek, se Istennek nem akar szolgálni többé. (Ez nem más, mint a liberalizmus, ami az egész világot az örvénybe taszította.)

Ezen függetlenségi szellem [megszületésének és elterjedésének] előkészítésére Sátán sokfajta embert felhasznál. Elsőnek a magukat felvilágosítónak (nagykorúnak, racionálisnak, tudományosnak, ellentétben a szerintük bigott és babonás vallásos fanatikusokkal) nevezőket. Másodszor Sátán azokat az ifjoncokat használja fel, akik a mi új nevelőintézeteinkből kerülnek ki. A harmadikok a gazdagokká vált bankárok, akik képtelenek felfogni, hogy miért nem ők a királyok már (az is a 21. század elejének egyik nagy "vívmánya", hogy amire ezek kétszáz évvel ezelőtt csak vágytak, az mára valósággá vált: mára már valóban ők a "királyok"), az éhes ügyvédeket, akik beképzelik maguknak, hogy sokkal méltóbbak lennének arra, hogy a bírói székekben üljenek, mint a korlátok előtt állni; a kéjenceket, akiket egy jó kormányzat megakadályoz abban, hogy egészen disznókká váljanak. A negyedik fajtához tartozók azok, akiket kifejezetten nem Sátán maga használ fel, hanem akiket a függetlenség szellemének apostolai vadászkutyaként alkalmaznak. Ezek a vallás és erkölcs nélküli emberek, akik a jobbmódú polgárokra bőszült irigységgel tekintenek, miközben csak a gyilkolásra, rablásra és fosztogatásra szóló első jelre várnak. (Az irigység nemcsak a tömegeket sarkallta/sarkallja forradalmi rémtettekre, hanem valójában ez az, ami az ördögöt hajtotta és hajtja ma is, hogy az embereket is romlásba taszítsa: „A sátán irigysége révén jött a világba a halál.” (Bölcs 2,24))

A sajtószabadság valójában nem más, mint a Sátán vehiculuma, amivel függetlenségi szellemét minél gyorsabban el tudja terjeszteni a nép között: Olyan dolgokat nyomtatnak ki, melyeken jól látható, hogy a Sátán mondta tollba őket. Úgynevezett „olvasó-társaságokat” hoznak létre, hogy a nép-felvilágosítás címszó alatt mindenki olcsón hozzájuthasson az újságokhoz, melyekben a sajtószabadság leple alatt gyűlöletre izgatják őket. Ezen kívül nevelő intézeteket rendeznek be, melyekben a nevelés fő célja arra irányul, hogy az embereket, miként ők kifejezik, „önállókká” tegyék, azaz beoltsák őket a függetlenségi szellemmel.
(A sajtószabadság vagy a véleményszabadság azonban a liberálisoknál csak olyan mértékben és addig van érvényben, amíg az az ő elképzeléseiknek megfelel, és amíg nem ők vannak hatalmon. Mert ahogy a liberálisok hatalomra kerülnek, a sajtó- és véleményszabadságnak máris vége lesz. Ma már nincs szükség olvasó-körökre és külön nevelőintézetekre, hogy szellemiségükkel az egész világot megrontsák: A mindent behálózó média és az általános iskolakötelezettség gondoskodik arról, hogy a fiatal emberek a "helyes" szellemet átvegyék és "politikailag korrektül" gondolkozzanak és éljenek.)

Sátán igazi apostolai közvetlenül nem láthatóak, hanem cinkosaikon keresztül agitálnak. Ha aztán ezek a talajt már előkészítették, akkor megnyílik a pokol, és a nép önjelölt képviselői előbújnak, akiket állítólag a nép választott, holott valójában semmit nem tudnak róluk; és követelik a szabadságot, ami nem jelent mást, mint hogy ne gondolkozz és ne viselkedj másképp, mint ahogy ezek a forradalmárok parancsolják, különben biztosan meghalsz. Egyetlen más zászló alatt sem voltak annyira tele a börtönök, és folyt az ítélet-végrehajtás helyén rendszeresen annyi vér, mint e sátáni szabadság zászlai alatt.
(Ma már nincs szükség arra, hogy Sátán apostolai a háttérben maradjanak. És ha valaki politikailag nem korrekt, akkor sem biztos, hogy szó szerint életével fizet ezért, "mindössze" csak társadalmilag és egzisztenciálisan lehetetlenítik el, teszik tönkre. Nem túlzás azt mondani, hogy soha nem uralkodott a világon nagyobb rabszolgaság, mint ebben a korban, amiben az egész világ a "szabadságot" tűzte ki a zászlóira.)

Isten birodalma és a Sátán birodalma
Mivel a függetlenségi szellem terjedésének semmi nem áll jobban az útjában, mint a vallás, és mert pont a vallás veti alá az embereket – bár szabadon és szeretettel – de mégis kérlelhetetlenül Istennek, ugyanakkor pap nélkül nem tud meglenni, azért törekszik a Sátán olyan sürgősen arra, hogy az egyházi javakat megsemmisítse, és ezáltal a papokat megfossza materiális életalapjaiktól.
(Ma már erre sincs szükség, hiszen Sátán új utakat talált a papság kikapcsolására. Ebben leghatásosabb eszköze az ú. n. II. Vatikáni Zsinat volt, és az abból létrejött embercsinálta-egyház az ő ál-miséjével és ál-papságával.)
De hogy ez a terv az igazi Sátán-terv, az Isten birodalma alapideájának és a Sátán birodalma alapideájának összehasonlításából egyértelműen kitűnik. Isten birodalma a lehető legmagasabb egységből indul ki, és a legmagasabb egység felé vezet. Ezzel szemben a Sátán birodalma az egyenetlenségből, a felbomlásból indul ki, és összeomláshoz, pusztuláshoz vezet. Szétszakítja az Isten és ember közötti köteléket és az emberek közötti egység kötelékét. Ahol ez a sátáni birodalom elkezdi működését, ott a természet és a barátság legszentebb kötelékei mind elszakadnak, fiak az atyákkal és testvérek a testvérekkel szemben vádlókká és hóhérokká válnak.
Ezek után azt is könnyű megmagyarázni, hogy honnan ered ez a szólás: a forradalom elsőnek saját gyermekeit falja fel: mert mindenki független akar lenni, mindenki elsőnek akar kasszírozni. Ezért áll mindenki mindenki másnak az útjában, de mivel egyesével mindegyikük gyenge, a legrafináltabbak megalakítják frakcióikat, aminek segítségével az egyik társulás meg tudja dönteni a másikat. De hogy a legyőzött ne tudja magát később megbosszulni, megölik őket. Ezután jön a rombolás – valójában a saját otthoné, hazáé, a legjobb és legpompásabb intézményeké, még az épületeké is. Tulajdonképpen nem lenne érthető, hogyan képesek az emberek saját maguk ellen így tombolni, ha nem ismernénk a pokoli tervet, amit Sátán elvetettségében kiagyalt. Itt is látható, hogy „gyümölcseiről lehet megismerni a fát”.

A vesztes a nép
Mindezen folyamatok eredményeképpen az, amit népnek neveznek, jár a legrosszabbul. (Ami nem is történhet másképp, hiszen a nép fiai a gyengék, a fölöslegesek, akiknek Sátán szolgái nem tartoznak semmivel, akiktől a legszívesebben a legrövidebb úton megszabadulnának.)
Korábban léteztek alapítványok, melyek a vallásért, a szegényekért, egyszóval, mindenért, ami az emberek szellemi és testi szükségleteit szolgálta, illetékesek voltak, úgy hogy ez a népnek egyetlen fillérébe sem került, hiszen a gazdagok alapították és tartották fenn őket. Ezek munkájából szinte egyedül a nép húzott hasznot. De amint a világra telepszik a kor-, azaz a Sátán szellemisége, mindezeket tönkreteszik. De mivel e szükségleteket valahogyan mégis ki kell elégíteni, az ezekre fordított kiadások az adóbevételek oldalán jelennek meg, és a népnek, mely korábban csak profitált ezek működéséből, most magának kell mindezt megfizetnie.
(E mondatokat olvasva, tényleg alig hihető, hogy ezeket 1821-ben írták le, és nem napjainkban a lassan horrorisztikus magasságokba szökő különböző adókkal, és illetékekkel.)

Ugyanez a szétforgácsolódás található meg minden úgynevezett alkotmányban. Eddig egyetlen uralkodó néhány tanácsadóval, vagy a köztársaságokban néhány tanácsos csinált mindent, ők gondoskodtak mindenről, ők intéztek mindent. A népnek tehát nagyon kevés embert kellett eltartania. Most mindent szétforgácsolnak, a törvényadó hatalom, az adminisztráció, a bírói, és ahogy még mind ezeket a hatalmi szervezeteket nevezik –mindennek külön kell lennie. Egyszóval minden közfeladat elvégzését egyre növekvő számú különböző csoportra bízzák. És mindezen hatalmaknak megvannak a maguk hivatalnokai, a titkárok, másolók egész légiói – azért, hogy Sátán a maga segítőiről és ezek segítőiről a neki tett szolgálatukért úri módon gondoskodni tudjon. Ehhez jönnek még az új állami gyűléstermek gazdag előkészítésének költségei, a 200, 300, 400 vagy még több úgynevezett népképviselő, és az összes többi ezekhez tartozó dolgok díjai. És most mindezt a szegény népnek kell megfizetnie. Nem csoda, hogy szinte megrokkan az adók súlya alatt, és rosszkedvűvé, majd kétségbeesetté kell válnia – de pont ez szerepel Sátán tervében. E terv szerint a nép szeretetének, ami korábban az őket kormányzó hatalommal összekötötte, el kell szakadnia, és helyette egy sátáni harag, marcangolás és kétségbeesés terjed szét, és ezáltal a pokol birodalma már a földön el lesz ültetve.
A szerencsétlenség, a baj nem alulról felülre, hanem felülről indul ki és úgy éri csak el az alsó rétegeket (a forradalmak sem indulnak soha alulról, hanem mindig felülről kezdeményezik őket).
Ennek folyamata így zajlott/zajlik le: A hatalom birtokosai jólétükben élvezetekbe merültek, majd egyre jobban elfojtották a vallást, kerülték Istent. De Istenen kívül csak az van, ahol Sátán uralkodik, aki valójában maga vakította el a régenseket, olyannyira, hogy az egyházi vezetők figyelmeztetéseit figyelmen kívül hagyták, akiket számukra gyanússá tettek, akiket nem tiszteltek, miközben a titkos társaságokat eltűrték, sőt némelykor még ők maguk is e társaságok élére álltak, és ily módon segédekként maguk hordták a fát a tűzhöz, aminek éppen őket kellett elemésztenie.
Távol állok attól, hogy a kormányzók hatalmát bíráljam, hiszen vallásom azt tanítja, hogy hatalmuk Istentől származik. De ha Sátán barátaitól hagyják magukat rászedni, és azt képzelik, hogy kényük-kedvük szerint uralkodhatnak, vagy saját erejükből képesek Sátánt elűzni, és nincs szükségük semmilyen vallásra, akkor egy becsületes ember kötelességének azt tartom, hogy hangosan rájuk kiáltson: Nem látjátok be, hogy éppen ezzel feleltek meg a Sátán függetlenségi szellemének, ami kikerülhetetlenül a saját hatalmatok ellen fog fordulni, és azt szét fogja zúzni? „Nos, királyok, térjetek észre, föld urai, hadd intselek benneteket! Szolgáljatok az Úrnak félelemmel!” (Zsolt 2,10-11)
Ha a régensek elismerik, hogy a hatalmat, amivel bírnak, Isten helyezte kezeikbe, és hogy ezért nekik azt az Ő előírásai szerint kell gyakorolniuk, akkor Isten rendületlenül megtartja saját hatalmát e régensek kezeiben Sátán és az ő függetlenségtől ittas segédjeinek minden vakmerő támadásával szemben.
(Csak az uralkodóknak Istenhez és a hithez való visszatérése tud a jelenlegi reménytelen helyzetnek véget vetni. Ahol nem Isten uralkodik, ott előbb vagy utóbb a Sátán veszi át az uralmat.)

Korunk szellemisége a Sátán szellemisége
A mostani idő szellemisége ezért valódi Sátán-szellemiségnek, a hazugság szellemiségének bizonyul – hazudnak a népnek, melynek tagjait állítólag boldoggá akarják tenni, miközben szerencsétlenné teszik az embereket. Ennek bizonysága minden forradalmi népnél világosan felismerhető a széthúzás, a harag szellemiségében, mely e szellemiség minden megnyilatkozásánál szintén kikerülhetetlenül feltör, és a családokban a szeretetet és egységet több generáción keresztül szükségszerűen tönkreteszi; mint a rombolás szelleme, ami minden meglévőt lerombol, és a romokból képtelen bármi jót felépíteni; mint a lázadás szelleme, melyben ez a sátáni szellem a leginkább elemében érzi magát, mert Istentől és az embertől elszakadva függetlennek érzi magát, és még büszke is saját nyomorúságára; mint a kétségbeesés szelleme, mellyel ez az egész szomorújáték végződik, amikor a nép ráébred tévedésére, magát becsapottnak találja, és mindent, ami jó volt körülötte, elpusztítva lát.
A forradalmak mind annak bizonyítékai, hogy egy és ugyanazon tervet követnek, melyet Sátán agyalt ki, és amit csatlósai által az egész világban elterjesztett. Úgy tűnik nekem, hogy látom őt, a pokolnak a fejedelmét, egy még félig álló romos templom vagy kórház párkányán ülni, pokoli kacajban saját magának tetszelegve, ahogy lent a vértől csöpögő áldozatain saját függetlenségi tervének megvalósulását nézi, és mindazt az istengyalázást hallja, amit emberi sátánfiókái a zendülés mámorában a menny felé üvöltenek, miközben a vallás eltörlésén örvendenek. Akkor velük örül, és kétségbeesett gúnnyal ordítja: Nézzetek oda! Ez az én művem!
Ez az igazi korszellem, ha alapjaiban vizsgáljuk meg, és társadalmi kibontakozásában vesszük szemügyre. Tagadjátok le Sátán létezését és az emberekre gyakorolt hatását, és utána, ha tudjátok, magyarázzátok meg nekem azt a szerencsétlenséget, ami az emberiséget napjainkban sújtja! Ez az állapot a korszellem gyümölcseiből elárulja, mely atyának a gyermeke! Most értem meg, mit akarnak ezek a szavak mondani: A Sátán a ti atyátok, hiszen az ő műveit cselekszitek!

A kétszáz évvel ezelőtt közreadott írás itt végződik.
Az Antimodernist újság szerzője a leírtakhoz még egy teljes fejezetet, és néhány megjegyzést fűzött:

A „sátánizmus formulája”
Néhány hónappal ezelőtt egy baloldali hírportál újságírója „A sátánizmus formulája” című írásában arról számolt be, hogy „elbűvölten” olvasott egy könyvet a sátánizmusról, amit „e szellemi beállítottság egyik támogatója” írt. Szemben azzal, amit várt, a könyvből nem „ördögimádásról és fekete misékről” tudott meg valamit, hanem „inkább józan gondolatok felsorolását” találta benne, „melyeket, ha a könyv címoldalán nem a 'sátánizmus' szó állna, akár a liberális gazdaság kézikönyveként lehetett volna értelmezni”.
Ő maga, vallja be a cikk szerzője, nem hisz Sátán létezésében, és nem akar senkit sem a sátánizmustól megóvni. Ő a sátánizmus alatt pusztán azt a világnézetet érti, amit Anton LaVey (1930-1997) a Church of Satan (Sátán temploma) megalapítója és főpapja, kidolgozott, és az 1969-ben kiadott könyvében, a sátáni "bibliában" felvázolt. (És amiben Sátán tanítványai úgy imádkoznak az ő idoljukhoz, ahogy a keresztények Istenhez imádkoznak: „Jöjjön el a Te országod!”)

A szerző ezen kívül Carl Amerys könyvére: „Hitler, mint előfutár” is hivatkozik, melyben Amerys egy "Hitler-formulát" ír le, mely a nemzetiszocializmus speciális gondolkodási modelljén alapszik, amit azonban a történelem során mások is felhasználtak. Ez a formula körülbelül úgy szól, hogy egy véges, behatárolt térben elhelyezkedő és behatárolt mennyiségű forrásokkal rendelkező világban nincs elegendő hely és lehetőség minden ember szükségleteinek kielégítésére. Ezért bölcs szelektálással ki kell alakítani egy elitet, mely eljárás során szükség esetén a hagyományos erkölcsi előítéleteket el kell vetni – azok érdekében, akik jogot kaptak a túlélésre – eddig „A sátánizmus formulája” című írás szerzője.

Az Antimodernist-szerző ezeket a gondolatokat fűzte mindehhez: Nem kell sokáig kutatni, hogy e gondolkodás nyomait egészen a napi politikáig felfedezzük. A sátánizmus formulája ennek megfelelően úgy szól, hogy minden jog az erősek kezében van, akik minden erkölcsi kategória felett állnak, akiknek a gyengékkel szemben semmiféle kötelességük nincs, és akiknek a cselekvési szabadságát a gyengék irigysége ellen az állami intézményeknek védeni és támogatni kell.

Csak csodálkozni lehet, hogy egy ilyen embert megvető program láttán valaki nem ismeri fel az e program mögött álló szerzőt, aki nem más, mint az, aki „kezdettől fogva gyilkos” (Jn 8,44), azaz a Sátán. Micsoda feneketlenül romlott ember-képpel kell bírnia annak, aki – miután nem hisz az ördög létezésében – azt hiszi, hogy közönséges emberek ilyen ördögök lehetnek. Mint ahogy az emberek a Szentlélek befolyása nélkül nem válhatnak szentekké, ugyanúgy nem válhatnak az emberek Sátán befolyása nélkül ördögökké. Nem! a sátánista szellemiség ilyen térhódítása az emberek között nem magyarázható meg a sötét hatalmak befolyása nélkül!
Korunk szellemisége az Apokalipszis szellemisége, az Istentől való nagy elszakadásé – és ki volt az első aposztata, aki ezt a romlást a világba hozta, ha nem a Sátán?

Végszó
„Ha az emberek istentelenekké válnak, akkor a kormányok tanácstalanok, a hazugságok határtalanok, az adósságok visszafizethetetlenek, a tárgyalások eredménytelenek, a felvilágosítás esztelenség, a politikusok jellemtelenek, a keresztények ima nélküliek, az egyházak erőtlenek, a népek békétlenek, az erkölcsök féktelenek, a divat szemérmetlen, a gaztettek mértéktelenek, a konferenciák végtelenek, a kilátások reménytelenek.” (Antoine de Saint-Exupéry, 1900-1944)

(forrás: Antimodernist – 2022. július)

[A témával kapcsolatban lásd még a következő cikket: A Sátán és a gonoszság szolgái]

https://katolikus-honlap.hu/2201/1821.htm

Ahogy az igazi pápa elmúlását ez a hamis próféta árnyékolja be, a változások úgy fognak jönni, mint a dobozkocsik, és a zűrzavar is.

Jennifer által Urunk Jézus Krisztus
2022. szeptember 17.

14:24.

"Gyermekem, sokan kérdezik tőled, hol vannak szavaim, miért hallgat a Megváltód? Gyermekem, ott vagyok, ahol mindig is voltam - a tabernákulum csendjében ülve. Várom a lelkeket az imádásban, és mégis ki jön? Azt kérdezem Gyermekeim, keresitek-e Megváltótokat? Üldöztök egy olyan világot, amelyet eláraszt a gonosz? A dagály megfordult, és Gyermekeimnek figyelniük kell a figyelmeztetésekre, amelyek mindenütt ott vannak körülöttük. A Sátán a félelem eszközeivel igyekszik minél több lelket megszerezni. Társait a föld minden szegletére rászabadította, hogy káoszt és zűrzavart okozzon. Elárasztotta Egyházam falait, és magával fogja vinni azokat, akik engedelmeskedtek gonoszságának. Gyermekeim, ne féljetek, mert ahogyan én mondtam Péternek, a pokol kapui soha nem fognak Egyházam ellen győzedelmeskedni. Ez az egyetlen hely, ahol a menny és a föld egyesül, mert jelen vagyok Testben, Vérben, Lélekben és Istenségben. Azok Egyházamban, akik hagyták, hogy a gonosz behatoljon a szívükbe, és sok lelket vezettek a rossz útra, meg fogják látni útjaik hibáit. Azért jöttem, hogy elmondjam nektek, hogy nagy változás kezd kibontakozni, és ahol ez Egyházamban kezdődik, onnan fog szétáradni az egész világon. Nézzétek Egyházam gyökereit, gyermekeim, mert amikor ez a hamis próféta elkezdi megváltoztatni a mise imáit, a tanítóhivatal tanításait, tudjátok, hogy ez nem tőlem van, mert Én vagyok Jézus. Ahogy a mennydörgés követi a villámot, úgy van rend, amelyben az emberiséget teremtették. Ahogy az igazi pápa elmúlását ez a hamis próféta árnyékolja be, a változások úgy fognak jönni, mint a dobozkocsik, és a zűrzavar is. Imádkozzátok a rózsafüzért és keressétek a megkülönböztető képességet mindenben, mert az igazi otthonotok a mennyben van. Most pedig menjetek, mert én vagyok Jézus, és legyetek békében, mert az én Irgalmasságom és Igazságosságom fog győzedelmeskedni."


2022. szeptember 19.

Jennifer szeretne mindenkit arra biztatni, hogy nézze meg a Szent Mihály filmet, amelyet egy jó barátja állított össze. Csak egy napig játsszák a mozikban, ezért csatoltuk a linket, hogy megnézzétek, van-e a közeli moziban. Kérjük, bátorítsatok másokat is, hogy nézzék meg ezt a filmet. https://saintmichaelmovie.com

https://www.markmallett.com/blog/it-rapidly-comes-now/

"Úgy táncolnak, mint a cukormázas kurvák a The Carnal Mind-ban, ahol a Sötétség Ura a porondmester"

 

Kutya költő közvetítés.......

Gondolkodtál már azon, hogy az olyan pop-tart hírességeknek, mint Miley Cyrus... Paris Jackson... és sok D-listás színésznek és csatlósnak miért van börtöntetkója? Miért van az alakjukon szétszórva egyfajta graffiti? Könnyen megengedhetnének maguknak gyönyörű műalkotásokat; nem mintha én a tetoválások rajongója lennék. Ez a sátáni odaadás cselekedete... az emberi test meggyalázása és elcsúfítása. Ugyanez vonatkozik a rendszeres bántalmazásra is.

Ez a degenerált viselkedés egy gyakori formája, amelynek célja a forma Teremtőjének kigúnyolása. Ide tartozik a szexuális perverzitás is, amely futótűzként terjed a hanyatló kultúrában. Oszd meg és uralkodj... azáltal, hogy a fajokat, és az osztályokat, és a vallásokat egymás ellen uszítják; ez is sátáni. A gyermekek és a gyermekkor megbecstelenítése nagyon magasan szerepel a Pokoli Birodalom prioritási listáján.

Talán a Kis Nagy Ember volt az; nem emlékszem. Volt egy indián, aki mindent fordítva csinált. Mindenben ellentmondásos volt. Ahogy egyre mélyebbre jutunk az apokalipszisben, a nihilizmus érzése egyre inkább áthatja a kultúrát. Az entrópia művészi formává válik azok számára, akiket a visszahatás elkapott. Azért tesznek rosszul dolgokat, mert jó érzés rosszat tenni. Ez egyfajta dac az ellen, amit nem értenek.

Ezekben az időkben? Bármennyire is jelentősek... csak egy puszta bukkanás a radaron. Minél jobban elragad valami, amiről úgy találod, hogy... annál fontosabb számodra, és annál jobban fáj, amikor elszakadsz tőle, nem... számít... mi... az... az... A legjobb, ha lehetőség szerint visszavonulsz minden olyan dologtól, ami egy szomorúan tévútra tévedt világhoz kapcsolódik; a rossz ételektől... a mérgező környezetektől... az ízléstelen szórakozásoktól... a csillogó ostobaságoktól... a brutális-állati szexektől... a röfögő, nyöszörgő hatalmi harcoktól egy olyan játékban, aminek a... vesztésére születtél.....

Mindezek egy rosszul megrajzolt élet gyümölcsei, amely kannibálissá vált önmagában, a körülötte lévő Világot utánozva, mintha valóban egy kollektív... rituális... öngyilkosság haláltánca lenne. Mondd, mi... a... kifizetődés? Hogy lehet az Élő Isten kínzása, aki benne lakozik, okos karrier lépés? Vagy a szemem válik egyre tisztábbá, vagy ez válik egyre fájdalmasabban nyilvánvalóvá.

Az emberek szidják a mesterséges intelligenciát. Eredetileg az emberi elme programozta, tehát... az AI nem lehet az Antikrisztus. Az Antikrisztus MINDIG... ♫az ember, aki a puha gépezetet működtető ember mögött guggol♫ Igen... mint a Mammon, ez is egy kollektív erőfeszítés... reprezentatív formába kristályosodott. Ez nem valóságos, DE annyi ember, aki valóságosnak látja... az illúziót még inkább és jobban megnöveli. Valóságosnak tűnik... nem igaz?

 

 

Ott van... az arcodban... a sátánizmus úgy jön, mint minden idők szó szerinti sötét lova... becsúszik a kultúra minden területére. A materializmus teremti meg ennek a színterét. Minden embert a testvére ellen fordít a személyes haszonért folytatott harcban. A sátánizmus vallása... a materializmus. Ezért van az, hogy az Emberiséget időről időre egy világító Bábel-toronnyal csapják le.

Egy szellemi háború anyagi megjelenítése áll előttünk. A Pokoli Királyság könyörtelenül háborút folytat a Mennyország ellen, és ezt az emberi szív csatamezején teszi. Az anyagi kultúra a földre húzza a szemet, és... felébreszti a Föld teremtményei iránti, ideiglenes formába hozott testi Szeretetet. Ez elnehezíti a szívet, és bánattal tölti el, mert SEMMI megnyilvánult dolog nem enyhítheti a megosztottság szenvedését Az Elkülönült Elmében.

A bőség látszatának közepette az ember a pusztaság pusztaságában lakik... üresség... üresség... üresség... bőven van. Mindenütt láthatjátok... a céltalanságot a lankadt elmében. Az emberek világérzéke egy homályos zűrzavar, és... az önérzetük nem létezik.

Most... Oroszország le fogja kapcsolni a villanyt és a fűtést Nyugat-Európában, mert Nyugat-Európát a ZATO megfélemlítette, hogy a ragasztógyár felé vezető úton a csődör lóvá váljon. Ukrajna, mint a fő célpont az Izrael helyettesítője számára a Gyilkos Emelet. Néhányan azt hiszik, hogy eljött az ő idejük és az egész Világ a rabszolgájuk lesz. Ez... nem... fog... meg... történni... megtörténni.

AMIT TÖRTÉNIK... amit én látok, és ez csak az én nézőpontom. Nem teljes. Nagyon keveset tudok, ez igaz, DE... azt látom, hogy MINDENKIT kihívás elé állít a látszat félelme... a nyereség reménye... a veszteség fenyegetése... az anyagi hallucináció összes kísértete... úgy táncolnak, mint a cukorkadobozos kurvák a testi elmében, a Sötétség Urával mint cirkuszmesterrel.

Mindannyiunkat értékrendünk és törekvéseink szerint tesztelünk a Szándékunk eszközén keresztül. A Világ egy része úgy gondolja, hogy mindenki másnak kemény tél jön. Mindannyiunkat az ellenállásunk és tagadásunk szintjén fog érni a csapás. Ez MINDENKI... az egyedüli ok a mostani időszak MINDEN megdöbbentő változása mögött. Az elbűvölő ÉS rettegés Világa... úgy emelkedik fel, mint egy tükörfüggöny, amely visszatükrözi számotokra azt a jelenést, amit az elmétek konstruál, a törekvéseitek és vágyaitok szerint. Ti... látjátok... azt... ami... ti... vagytok, ahogyan azt látjátok, amire vágytok vagy amitől féltek... ahogyan az vagytok, amit láttok.

Azok, akik megteremtették ezt a kemény telet, ajándékba csomagolva fogják találni a küszöbükön. Azok, akik nem tudják, hogyan működik a Világ valójában, élőben adnak elő egy előadást arról, hogy mi történik, ha nem tudjátok, és azt hiszitek, hogy tudjátok.

 

 

Ne törődjünk a 3. világháborúval... vagy a másik három lovassal. Ne törődjetek a Rolodex fenyegetésekkel... vagy a kaleidoszkópszerű látványosságokkal, amelyek jönnek és mennek, mint a sivatagi délibáb; a soha meg nem talált oázis, amely csak a különálló elmében létezik... a sehová vezető sivatagban. Mit kergetsz? Ha nem kapod el... megmenekülsz a csalódástól, ami abból fakad, hogy összetéveszted valami mással. Ha elkapod, kaktuszkörte lesz belőle.

Csak Isten tudja oltani a szomjadat! Csak Isten adhat neked vigaszt és menedéket egy végtelenül bizonytalan világban. Minden veszteség és csalódás, amit elszenvedsz, CSAK azért van, hogy Isten felé fordítson. Milyen erős lehet az ellenállásod... hogy fenntartod azt Isten akaratával szemben... ahonnan az ellenállás akaratát egyáltalán kapod? Ez egy olyan csata, amit... nem... nyerhetsz meg.

Nem tudod megvédeni magad azokkal a feltételekkel szemben, amelyeket TE TEREMTETTÉL, hogy elrejtsd magad Isten elől. Ez visszanyúlik a Kerthez... nem igaz? Persze... ezeket a történeteket csak allegóriákból ismerjük, és azokból a képekből, amelyeket gyermeki elménk rajzol, hogy megmagyarázza a megmagyarázhatatlant. A lépcsők el vannak rejtve a testi elme elől, DE... mit fogsz mondani az ajtóőröknek, ha... te... véletlenül... megérkezel... a bemutatás céljára?

Olyan könnyű lehetne, és mi olyan nehézzé tesszük. A helyes út csak s-e-e-m-m-s a nehezebb út. Oly sokan bújunk a zavaró tényezők közé, kielégülést ÉS feloldozást remélve. A könyörtelen Remény igába szorítja a szívet és az elmét, meggyőzve arról, hogy ez... ezúttal... más... lesz... más... lesz. Ezúttal más lesz ÉS... heh heh... más, DE... az eredmény MINDIG ugyanaz; az öröm minden pillanatát ugyanannyi fájdalom ellenpontozza. Minden emelkedésnek meg kell kapnia egy relatív csökkenést. Így működik a valódi tudomány.

Megismétlem: vagy vezetsz, vagy vezetnek. Vagy hátrafelé ülsz egy elszabadult lovon, vagy... az Isteni alatt ülsz, aki hajtja az utadat ÉS irányítja... az... irányodat, mint azok a hindu plakátok, ha esetleg láttad volna őket.

KI AD NEKED TANÁCSOT? Ez egy nagyon komoly kérdés. A tanácsadód(ak)at... a... szándékaid... vonzzák.... A legmagasabb szeretet a Személytelen Szeretet, mert Istent utánozza, aki mindenkire egyformán ragyog. Engedjétek el a Hamis Ént, ÉS a Természet... amelyről azt mondják, hogy irtózik a vákuumtól, elő fog... hozni... valamit..., ami... helyettesíti... azt...

Amit keresel, az már ott van, csak rosszul azonosítva. Nem válsz valami újdonsággá. Visszatérsz ahhoz, aki valójában vagy. Az Emlékezet ennek a forrása, ÉS... Az Isteni az Emlékezet és a Képzelet forrása. Menj a forráshoz. Ez világosnak tűnik számomra, de... ez nem egy általános nézőpont, valami... furcsa... okból kifolyólag.

Minden, amin keresztülmész, arra szolgál, hogy megmentsen attól, amin keresztülmész, azáltal, hogy felismered, mi okozza azt, ami történik. Mindez a világrengető változás, ami előttetek zajlik... egy kitalált forgatókönyv, hogy lássátok, hol van az igazi hűségetek, ÉS... egy kapu a világrengető változáshoz, ami bennetek zajlik. Hozzátok... őket... harmonikus... összhangba... egymással.

 

Vége az átvitelnek.......

https://www.pokolafoldon.hu/blog/ugy-tancolnak-mint-a-cukormazas-kurvak-a-the-carnal-mind-ben-ahol-a-sotetseg-ura-a-porondmester