2021. április 24., szombat

Ramadán: A plébános "önvigasztaló spiritualizmust" gyakorol a muszlimokkal

A muszlimok, sokan közülük hajléktalanok, április 16-án a Barcelona központjában található Santa Anna templom gótikus kolostorában gyűltek össze az Iftarra, az esti étkezésre, amely a Ramadán, az iszlám böjti hónap alatt a napi böjtöt megtöri napnyugtakor.

Ezt az étkezést általában egy mecsetben tartják, amelyből legalább nyolc van a Santa Annától egy kilométeres körzetben. A médiajelentések szerint ezeknek a mecseteknek nincsenek olyan szabadtéri helyiségei, ahol egy Covid korlátozásnak megfelelő Iftart lehetne tartani.

Az ötlet, hogy a plébániát használják az Iftarra, Faouzia Chati Badoutól, a Marokkói Nők Egyesülete barcelonai csoportjának elnökétől származik. Ő az a szakács, aki a Harira-t, a marokkói marhahúsból, csicseriborsóból és lencséből készült hagyományos marokkói levest készíti. A találkozón muszlim ima is elhangzik.

A Santa Anna plébánia már napi 220 adag ételt szolgál fel az Afrikából származó hajléktalanoknak, akik a tömeges bevándorlás következményei, amelynek a plébános, Peio Sánchez atya, egy ismert baloldali aktivista, határozottan védelmezője. Ezért támogatja őt az oligarchák pénze és a média.

A plébánián élő tizenkét munkatársának fele muszlim. 2020 májusában Sánchez a ReligionDigital.org lapnak azt mondta, hogy azok, akik a Covid misetilalmak ellen harcolnak, "önvigasztaló spiritualizmusban szenvednek, amelynek több köze van egy individualista spiritualitáshoz, mint a kereszténységhez".

https://gloria.tv/post/mtS4QLdzb76Y6mv2wT3gKgoqF

 

Homoszex: A bíboros szerint "nem jótékony dolog" visszatartani az igazságot

 

"Nincs szükség" a Katolikus Egyház Katekizmusának a homoszexuális aktusok erkölcsösségére vonatkozó kijelentésének módosítására - mondta az NcRegister.com lapnak (április 20) Willem Eijk hollandiai, orvosi végzettségű utrechti bíboros.

"Nem lehet megkerülni annak egyértelművé tételét, hogy az azonos neműek közötti szexuális aktusok eredendően gonoszak, ahogyan minden olyan szexuális aktus is, amely nem házassági aktus, és nem nyitott az anyaság és az apaság ajándékára" - magyarázta.

A homoszexuális aktusok - tette hozzá - természetellenesek, vagyis Isten teremtett rendje ellen valóak. Emlékeztetett arra, hogy az egyház tanítása a Szentírásból ered és "megváltoztathatatlan", mert az egyház egész hagyománya ezt tanította.

Eijk tisztázza, hogy "nem jótékony dolog" visszatartani az igazságot Isten teremtett rendjéről és így az erkölcsi természetjogról, mert ez akadályozza az embereket Krisztus követésében.

Nem kizárt, hogy a bíborost hazájában üldözni fogják az igazság hirdetéséért, mert a nyugati rezsimek nem engedik meg a véleménynyilvánítás és a kutatás szabadságát a homoszexuális kérdésekkel kapcsolatban.

https://gloria.tv/post/1mLmHKMn7eST1PBAzyY9Qef8N

Hivatalos: A német püspökök bevezetik a protestáns szentáldozást

 

Georg Bätzing limburgi püspök a protestánsokkal való "egységet" akarja előmozdítani - mondta egy április 22-i beszélgetésen (Katholisch.de).

Ezért a május 15-i frankfurti ökumenikus Kirchentag (egyházi találkozó) protestáns és "katolikus" istentiszteletein ezt világossá teszi: "Aki protestáns és eljön a szentáldozásra, az szentáldozást kaphat" - véli Bätzing.

Hozzáteszi, hogy azokat, akik hisznek abban, hogy Jézus "az Eucharisztia meghívója", nem fogják elküldeni. Bätzing kifejti, hogy ezt a gyakorlatot "mindenütt" követik, és "nem újdonság".

Bätzing nem számít "semmilyen ellenvetésre Róma részéről". Állítása szerint a Vatikánnak vannak fenntartásai a németországi egyházzal szemben: "Sok római tisztségviselő számára a német katolikus egyháznak protestáns szaga van". Bätzing elismeri, hogy ez nem a legmagasabb szintű prefektusokat érinti, hanem (jelentéktelen) magas rangú tisztviselőket.

Bätzing katolikusellenes aktivizmusának kára azonban korlátozott lehet, mivel az egyházi találkozó többnyire csak egy nagyon korlátozott online show lesz.
https://gloria.tv/post/Pz34FMHnWmvR3kWiXt4LZgGLD