A muszlimok, sokan közülük hajléktalanok, április 16-án a Barcelona központjában található Santa Anna templom gótikus kolostorában gyűltek össze az Iftarra, az esti étkezésre, amely a Ramadán, az iszlám böjti hónap alatt a napi böjtöt megtöri napnyugtakor.

Ezt az étkezést általában egy mecsetben tartják, amelyből legalább nyolc van a Santa Annától egy kilométeres körzetben. A médiajelentések szerint ezeknek a mecseteknek nincsenek olyan szabadtéri helyiségei, ahol egy Covid korlátozásnak megfelelő Iftart lehetne tartani.

Az ötlet, hogy a plébániát használják az Iftarra, Faouzia Chati Badoutól, a Marokkói Nők Egyesülete barcelonai csoportjának elnökétől származik. Ő az a szakács, aki a Harira-t, a marokkói marhahúsból, csicseriborsóból és lencséből készült hagyományos marokkói levest készíti. A találkozón muszlim ima is elhangzik.

A Santa Anna plébánia már napi 220 adag ételt szolgál fel az Afrikából származó hajléktalanoknak, akik a tömeges bevándorlás következményei, amelynek a plébános, Peio Sánchez atya, egy ismert baloldali aktivista, határozottan védelmezője. Ezért támogatja őt az oligarchák pénze és a média.

A plébánián élő tizenkét munkatársának fele muszlim. 2020 májusában Sánchez a ReligionDigital.org lapnak azt mondta, hogy azok, akik a Covid misetilalmak ellen harcolnak, "önvigasztaló spiritualizmusban szenvednek, amelynek több köze van egy individualista spiritualitáshoz, mint a kereszténységhez".

https://gloria.tv/post/mtS4QLdzb76Y6mv2wT3gKgoqF