Georg Bätzing limburgi püspök a protestánsokkal való "egységet" akarja előmozdítani - mondta egy április 22-i beszélgetésen (Katholisch.de).

Ezért a május 15-i frankfurti ökumenikus Kirchentag (egyházi találkozó) protestáns és "katolikus" istentiszteletein ezt világossá teszi: "Aki protestáns és eljön a szentáldozásra, az szentáldozást kaphat" - véli Bätzing.

Hozzáteszi, hogy azokat, akik hisznek abban, hogy Jézus "az Eucharisztia meghívója", nem fogják elküldeni. Bätzing kifejti, hogy ezt a gyakorlatot "mindenütt" követik, és "nem újdonság".

Bätzing nem számít "semmilyen ellenvetésre Róma részéről". Állítása szerint a Vatikánnak vannak fenntartásai a németországi egyházzal szemben: "Sok római tisztségviselő számára a német katolikus egyháznak protestáns szaga van". Bätzing elismeri, hogy ez nem a legmagasabb szintű prefektusokat érinti, hanem (jelentéktelen) magas rangú tisztviselőket.

Bätzing katolikusellenes aktivizmusának kára azonban korlátozott lehet, mivel az egyházi találkozó többnyire csak egy nagyon korlátozott online show lesz.
https://gloria.tv/post/Pz34FMHnWmvR3kWiXt4LZgGLD