Michael Kopp atya nemrég tartott egy homoszex pszeudo házasságot két leszbikusnak. Az undor az osztrák wolfsbergi Szent Margit plébánia templomban történt.

A plébánia Klagenfurt egyházmegyéhez tartozik, mely jelenleg nem rendelkezik püspökkel. A sokkoló képek közösségi oldalakon terjednek a lengyel katolikusok között (több kép lent).

Kopp 2018 óta a klagenfurti egyházmegyei iroda vezetője. 2019. január 1-je óta ugyan az a pozíciója a sokkal nagyobb Graz egyházmegyében, melyet jelenleg a pro-homoszex Wilhelm Krautwaschl püspök rombol.

https://gloria.tv/post/zcYNqBWY3aWk4VvHbHqA3hvSp


A grazi egyházmegye megpróbálta szépíteni Michael Kopp atya tettét, aki pszeudo-házasság keretében összeadott két leszbikus nőt.

A sokkoló képeket a Gloria.tv publikálta, ami később hamar elterjedt a közösségi oldalakon.

A Gloria.tv most pedig még több képet publikál. Látszik, ahogy Kopps atya kiparodizálja a házasságot és ahogy gyűrűt húznak egymás ujjára (a cikk képe).

A grazi egyházmegyét a pro-homoszex Krautwaschl püspök irányítja. Beszélője, Thomas Stanzer elmondta a Kath.net lapnak november 12-én, hogy Kopp "hálaadási liturgiát tartott a két, polgári házasságot kötött" nőnek.

Azt állította, hogy ez "nem egy szentségi liturgia" volt, valamint az Amoris Laetitia (250) buzdításra hivatkozott, ami megköveteli, hogy "tisztelni" kell a homoszexuálisokat és kerülni az "igazságtalan" diszkriminációt.

Azonban Stanzer csak mentegetőzik. Ez nem a "tiszteletről vagy az igazságtalan diszkriminációról" szól, hanem a házasságról, vagyis az az iránti tisztelet hiányáról.

Az összes kép albuma itt elérhető

https://gloria.tv/post/kVyYiwv69CN831ea73mPkuF4D