2020. december 2., szerda

Vatikán: Több "élő kápolna" kell az ENSZ imádathoz

 

Az első élő kápolna júniusban épült a római botanikus kertben - jelentette a VaticanNews.va (december 1).

Amit a VaticanNews.com "kápolnának" nevez, az valójában néhány fa, amelyet építészeti vagy zenei jellegű újrahasznosított anyagokkal, például acéldobokkal kombinálva ültetnek.

Az "élő kápolnákat" a vatikáni Dikasztérium az Átfogó Emberi Fejlődés Szolgálatában támogatja. Céljuk az ENSZ fakampányának támogatása és "a Teremtő, az emberiség és az egész teremtés közötti összhang helyreállítása" - magyarázza a projekt koordinátora, Joshtrom Kureethadam atya.

Ilyen "kápolnák" ma az olaszországi Velencében és a Fülöp-szigeteki Romblonban is léteznek, és a Száhel-övezetben és az ecuadori Amazonasban tervezik őket.

https://gloria.tv/post/wFZcFUtjD1kn4CPuzarrGUHmU


Püspök: A maszkos papok egy ellenjel

 

Az államnak nincs hatásköre megmondani az egyháznak, hogyan kell megünnepelni az istentiszteletet - írta Liam Cary, Baker püspök (USA) augusztus 28-án, még mindig releváns nyilatkozatában.

Az egyház meghatározza imádatának módját, "anélkül, hogy elszámolást kellene tennie a császárral". Cary hangsúlyozza, hogy "a fizikai higiénia nem az egyetlen szempont", a maszkos papokkal szemben érvel, ami komoly szimbolikus zavart okoz.

"Az ünnepelt arcának eltakarása közvetlenül ellentétes a szív Istenhez intézett sokszor megismételt szentírásával: Ne rejtsd el tőlem az arcodat. Mutasd meg az arcod." Cary számára a maszkos pap a megosztottság és a veszély "káros ellenjele".

Arra a következtetésre jut, hogy a papok "nem viselhetnek maszkot", miközben a misét ünneplik, és nem tagadható meg a nyelvre áldozás.

https://gloria.tv/post/iGCgJu3rsmt71zxtmvZWQSowj

A Tízszarvú Fenevad be akarja tiltani az összes karácsonyi misét

 

Az Európai Bizottság azt javasolja a tagállamainak, hogy tiltsák be az összes karácsonyi misét, vagy engedjék meg őket csak minimális számú hívő jelenlétében.

A "Stay Safe Strategy" tervezetet december 2-án mutatják be Brüsszelben, karácsonyt és szilvesztert tekintve követeli, hogy kerüljék a vallási szertartásokat nagy összejövetelekkel, és helyettesítsék azokat TV-vel, rádióval vagy online adásokkal.

Ahol az ünnepek legálisak lesznek, a családokat el kell különíteni egymástól, és meg kell tiltani az éneklést.

A LaNuovaBq.it (december 1) sokadik bizonyítéknak nevezi a dokumentumot arról, hogy a Covid-19 nem az egészségről szól, hanem a vallásszabadságról és a szentmise betiltásáról, mindazonáltal a püspökök csak langyos vagy nem létező reakciót adnak. A templomokról soha nem számoltak be fertőzési helyként.

https://gloria.tv/post/LyiHJMtEM3Pw3bhkXFNLmTAG2