Tavaly a svédországi Karolinska Egyetemi Kórház hirtelen leállította a 16 évnél fiatalabb gyermekek kémiai kasztrálását.

Ezek a gyerekek - összesen 440! fő - hormongyógyszereket kaptak, főként lányok, akiknek azt mondták, hogy így "fiúkká" válhatnak.

A Tempi.it (március 23.) egy olyan lány példáját hozza fel, akit 11 éves korától kezdve az orvosok évekig hormonokkal pusztítottak. Kínzó hát- és csípőfájdalmaktól, csontritkulástól, csonttörésektől, csigolyaelváltozásoktól szenvedett, többször próbált öngyilkos lenni. Legalább tizenkét másik gyermek is hasonló sorsra jutott.

A kémiai kasztrálás mellékhatásai a májkárosodás, a csontsűrűség csökkenése, a megváltozott mentális állapot, az évi 25 kilónál nagyobb súlygyarapodás, a megszakadt magasságnövekedés, az önkárosítás, a kényszeres és pszichiátriai zavarok, a hangszín visszafordíthatatlan megváltozása.

Az olyan szülőket, akik nem voltak hajlandóak belemenni a csonkításokba, jelentették. Az egyik családtól még a gyermeket is elvették.

Februárban a Svéd Nemzeti Egészségügyi és Jóléti Hivatal visszavonta a gyermekek kémiai kasztrálására vonatkozó ajánlásait, amelyeket korábban "biztonságosnak és ellenőrzöttnek" minősített.

2020-ban több mint 2500 fiatal britet, főként lányokat, vetettek alá kémiai kasztrációnak. További 4600-an várólistán voltak. Körülbelül egyharmaduk autizmusban és a neurodiverzitás más formáiban szenvedett.

https://gloria.tv/post/jE7taHfibbmN4TSauWb4wFnyS