2011. január 10., hétfő

Már 220 ember fagyott halára

A szerencsétlenül jártak többsége a saját otthonában vagy az utcán hűlt ki.
A Magyar Szociális Fórum azt szeretné elérni, hogy kormányrendelettel kötelezzék a hatóságokat a veszélyeztetett emberek rendszeres látogatására, ellátására.
A Menhely Alapítvány krízisautója a rászorulókat látogatja ebben az erdőben. A téli mínuszokban naponta több 100 hívást kapnak, mégsem tudnak mindenkin segíteni.
A Magyar Szociális Fórum szervezője azt mondta: azt szeretnék elérni, hogy kormányrendelettel kötelezzék a hatóságokat a veszélyeztetett emberek rendszeres látogatására, ellátására. Zlinszky János volt alkotmánybíró szerint a hajléktalanok és a rászorulók problémája a társadalom és az állam problémája is.
„Ahogy a szülő a neveletlen gyermekét is köteles ellátni, a társadalom az esetleg saját hibájából rászorulókat is köteles ellátni annyira, hogy az élet és az emberi méltóság sérelmet ne szenvedjen” – mondta Zlinszky.
Jövőre viszont Budapest tervezett költségvetésében 50 millió forintot vontak el a hajléktalan ellátóktól.
„Ez azt jelenti, hogy még több embert fogunk veszélybe sodorni ezzel, hogy a szolgáltatók nem tudják ellátni a feladatukat és ez a mértékű megvonás mindenképpen veszélyezteti a szolgáltatásokat” – kommentálta az elvonást Matlári Ferenc, a Menhely Alapítvány szóvivője.
Az Európai Uniós elvárások szerint a hajléktalan kérdést minden tagállamban mihamarabb rendezni kell. A költségvetési elvonások miatt azonban a rászorulók támogatása kérdésessé válik.

atv.hu

Közeleg a Nemzet Apokalipszise

Kilakoltatások... Menekülttáborok... Forrongás... Szikrázó patákkal vágtatnak felénk a Végzet Paripái...
A "Fekete Péntek" - így fogják hívni; 2011. április 15-ét. Vagy az is lehet, hogy "Vérvörös Péntek" lesz a neve. Több százezer kilakoltatás kezdődik meg, és több mint 1 millió embert taszítanak ki otthonából.
Elvetemült terminátor hadsereg ront majd rá az adósok otthonaira. - Tudjuk, láttuk, mire képesek ezek a hordák. Láttuk, hogyan lakoltatták ki 2010. június 15-én a 4 gyermekes Tauzin családot Budafokon. Láttuk, hogy a hiéna végrehajtó, Szamosi István, hogyan osztogatta parancsait a XXII. kerület rendőrkapitányának, Dr.Strauss Zsolt-nak, és a több száz páncélba öltözött rendőrnek. 
A legteljesebb médianyilvánosságot kapta az esemény. És a miniszterelnök úgy tett, mintha meg sem történt volna.
Pedig már akkor is érvényben volt a kilakoltatási moratórium. Az Orbán Viktor által is meghosszabbított moratórium. Miről beszél tehát a miniszterelnök? Nem lakoltatnak ki senkit? Dehogyisnem! Mégpedig a Moratórium ellenére. Éspedig ilyen brutálisan. - Akkor ki hiszi el neki, hogy nem lesznek kilakoltatások 2011. április 15. a Moratórium lejárta után?
Még brutálisabb kilakoltatások lesznek, mint eddig!
1. Tömeges kilakoltatások
Mert lesznek. A Fidesz válaszútra kényszerült a nép és a bankok között. És a bankokat választja. A népies, magyaros propaganda jelmeze lehull, - és teljes valójában láthatóvá válik a báránybőrbe bújt farkas. Orbán Viktor; mint a külföldi hódítók kulcsembere.
Az a kulcsember, aki megtisztítja a beözönlő idegenek előtt a terepet, - aki miután a nemzeti álarc mögé bújva elkábította azt a kevés ellenállási aktivitást is, - végül eltakarítja a használható ingatlanokból a magyarokat. Ahová betelepedhet a bevándorlók egy része, - azok, akik már nem férnek el a lakóparkokban, - az idegenek társadalmának alsóbb kasztbeli tagjai.
És jön a fekete, a véres péntek, az április 15-e. Tömegjelenetek, várhatók. Brutális, könnyes és véres tömegjelenetek. És nem lesz kegyelem senkinek. A bankok és az önálló bírósági végrehajtók nem arról híresek, hogy bárkinek is kegyelmet adjanak. A saját hasznuk ennél sokkal fontosabb nekik.
"A magyar devizahitelesek problémáit jórészt a svájci frank rekordárfolyama okozta, ami az euróval és a forinttal szemben is csúcsokat döntött 2010-ben. A lakosság jelentős része pedig frankban adósodott el..." - szól a hivatalos ténymegállapítás. A rideg valóság azonban a következő:
Az egész banki adós, devizahiteles, elárverezéses, kilakoltatásos procedúra, - egy előre megfontolt, aljas szándékból elkövetett nemzetgyilkosság szerves része. Vagy ha kevésbé fennkölten, de annál plasztikusabban akarunk fogalmazni; egy régóta tervezett, hosszú évek alatt előkészített, idegen hódítás szerves része.
Erre kellettek az állítólagos deviza hitelek, amelyekről tudjuk, hogy lényegében nem is devizahitelek, csak annak nevezik őket, hiszen az emberek forintban vették föl a pénzt. És ezt a csalást azért kellett megvalósítani, hogy a svájci frankkal és a forinttal elkövetett tőzsdei spekulációkkal egyrészt a brókerek és bankok lényegében munka nélkül sokat keressenek, és ami a fontosabb; elvehessék a magyarok házait, ingatlanjait, mert azok kellenek az idegen hódítóknak.
Hiszen a svájci frank árfolyamának emelkedése miatt, a többség már nem tudja fizetni az irreálisan megemelt kamatokkal terhelt hiteleket. Nem ritka az a szerencsétlenül járt hiteles, akinek 50-100 százalékos törlesztőrészlet-emelkedést kellett, kell valahogy kiköhögnie. - De ezt a bankok és brókerek előre tudták, - sőt előre így is tervezték!
Hozzátartozik még ehhez a magyar népet ellehetetlenítő machinációkhoz a közüzemi díjak hitetlen megemelése is, - amiket úgyszintén nem tudnak fizetni már az emberek. És a végrehajtásra kerülnek a lakásaik, házaik.
2. Nincs kegyelem
Az a pénzösszeg, amiről a devizahitelekkel kapcsolatban szó van, döbbenetes nagyságú; 5331 milliárd forint. A Magyar Nemzeti Bank információi szerint. Ennyit követelnek az ország lakosságának, egyes adatok szerint; a majd háromnegyedét kitevő adósoktól.
Ám ne tévesszen meg senkit sem a jelenlegi Kilakoltatási moratórium ténye. Mert a Moratórium megléte nem azt jelenti, hogy április 15-ig nem történik semmi. Nagyon is történik. A lavina már elindult, és az események megállíthatatlanul gördülnek lefelé.
Mert Végrehajtási moratóriumot nem hirdettek! A végrehajtások ezért tovább folynak. A bankok már rég megkezdték, és folyamatosan futtatják is a végrehajtási procedúrákat, - vagy pedig akár el is adják a tartozásokat más követelés-behajtóknak. Így mire lejár a Kilakoltatási moratórium, már meglesznek az ingatlanok új tulajdonosai, akik azonnal megkezdhetik a kilakoltatásokat.
És ez döbbenetesem sok embert fog érinteni majd!
Harmati László, az FHB bank vezérigazgatójának adatai szerint; 100 ezer hitel már biztosan bedőlt, - és mivel egy hitel egy család, - ez minimum 300 ezer, de inkább 500 ezer, vagyis félmillió embert jelent!
Ehhez hozzájönnek még; a a 2008-ban és 2009-ben átstrukturált, fizetési haladékot kapott ügyfelek, - akiknek a legnagyobb része, mára fizetésképtelen lett. És most tessék megkapaszkodni! Ezeknek a bedőlő hiteleknek a száma; 1 millió lesz! S ezt az adatot nem mi találtuk ki!
A kormány által hosszú hónapok óta halogatott Nemzeti Eszközkezelő Társaság létrehozása az FHB bank vezérigazgatója szerint azért nem jelent megoldást; mert kevés lesz az óriási feladathoz! Egyszerűen nem tudja kezelni majd a hatalmas hitelállomány megoldását, nem lesz sem elég ereje, sem elég pénze, a tömegessé vált problémák kezelésére, vagyis; - nem fog tudni ennyi kilakoltatott embert elhelyezni, sehová sem.
Az államnak nem lesz annyi pénze, hogy az összes ingatlant megvásárolja, vagy pedig finanszírozza az adósok kisebb lakásba költözését. - Semmire nem lesz pénz, és ezért olyan szörnyű megoldás van kilátásban, melyre nem volt még példa a Magyar Nemzet történelmében. - De erről később...
A Nemzeti Eszközkezelő Társaság eszkalálódó problémájára, maga a miniszterelnök világított rá, amikor ezt mondta; "Csak akkor lesz Nemzeti Eszközkezelő, ha csökken az államadósság." - Ez lényegében annyit jelent; hogy nem lehet addig segíteni az ország bajba jutott népén, amíg az államadósság erre az időre meghatározott része nincs kifizetve! Ám ha egy kicsit tovább megyünk, akkor jó okunk van feltételezni azt, - hogy a jelek szerint külföldi kölcsönökből akarják finanszírozni a Nemzeti Eszközkezelő Társaságot is! Ha ez így van, és miért ne lenne; akkor ez az eladósodás csimborasszójává növi ki magát.
Ugyanakkor olyan információ is eljutott hozzánk; hogy jónéhány bank nem is fogja átadni az így megszerzett jobb és használható ingatlanok tulajdonjogát másnak. - Hanem megtartja magának, - és lízingelni fogja azokat, a megbízható, úgymond "minőségi ügyfeleknek" - akik az országba érkezvén, lakni kívánnak valahol.
3. Miért is dönt a kormány a bankok mellett?
Mert ezen az úton járva, nem is tehet mást. A kígyó az kígyó, a hiéna az hiéna, a Fidesz pedig Fidesz. Azt teszi, amire létrehozták. És, ha véletlenül meginogna (amire mondjuk csak meg, szinte semmi esély,) - akkor sem tehet mást, mert a Nemzetközi Pénzoligarchia, mely a demokrácia látszatgyőzelmével a hatalmat a kezébe adta, ezt követeli tőle.
Vagyis, nem kap több pénzt, ha nem engedelmeskedik. Megmondta az FHB bank elnöke is, hogy; "A jövő évi hitelezési aktivitást befolyásolja, hogy fennmarad-e a kilakoltatási moratórium." Vagyis a Fidesz kormányzásának és a gazdasági, s politikai élet törékeny egyensúlyának fenntartása, további hitelektől függ. S ezen hitelek beáramlását meghatározza, hogy az állam hogyan kezeli a bajba került adósokat.
Keményebben fogalmazva: Ha a Fidesz kormány beáldoz a bankoknak majd 1 millió 200 ezer embert, - akkor lesz pénz a hatalmának további fenntartására.
De világosan fogalmaznak a bankvezérek is:
Az FHB bank elnöke azt mondta: "A kilakoltatási tilalmat nem szabad fenntartani, mert gazdaságilag olyan üzenetet küld a hitelfelvevők és hitelezők jó részének, ami a hitelezés alapjait rendíti meg."
Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, az érzéketlenségben és kegyetlenségben még ennél is tovább ment, amikor az ősszel kijelentette: "Semmiképp sem kell megmenteni a devizahiteleseket!"
És punktum. S mivel ezt a Jegybank, az MNB alelnöke mondta, - amelyik Magyarországon sokkal nagyobb hatalmat képvisel, mint a Kormány maga, - lévén a Nemzetközi Pénzvilág hazai helytartója, - a kijelentését parancsnak is lehet venni. A devizahiteleseket veszni hagyják.
Ám ha ez megtörténik, akkor nemcsak annak 1 millió 200 ezer hitelesnek omlik össze majd az élete, - hanem az egész ország. Hitelestül, bankostul, királyjúliástul együtt.
4. Papíron már elveszett minden!
A Fosztogatók, hihetetlen találékonyságról tesznek tanúbizonyságot, hogy hozzájussanak a magyarok ingatlanjaihoz. A kormány moratóriumának ellenére, a kiskapuk működnek, mit működnek; hatalmas forgalmat bonyolítanak le!
A Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetségének adatai talán a legrészletesebbek és legsokatmondóbbak minden információ közül. És plasztikusan ismertetik ezeknek a kiskapuknak a működését is, melyek kijátsszák a kormány rendelkezéseit.
(Persze kijátszani csak azt lehet, - ráadásul ilyen nyilvánosan és pofátlanul, - aki hagyja magát. És csak tessék lássék intézkedésekre képes.)
Igen, tessék-lássék intézkedésekre, - ha népről van szó, - de annál keményebbekre, ha a kollaboráns uralkodó kaszt, vagy az általa előnyökhöz juttatott hódítók érdekeiről van szó.
De lássuk a Fehér Kéményseprők (www.feherkemeny.com) részletes adatait:
Eddig 1 millió 200 ezer esetben engedményezték a bankok a faktorcégeknek, hogy – jelzálogjogukat érvényesítve – a bedőlt hitelek miatt tulajdonjogilag rájuk szállt ingatlanokat értékesítsék. Igen jól olvasta: 1.200.000. eset. - A faktorcégek, pénzügyi szolgáltatók eddig is serényen tevékenykedtek, igaz, nem indították el a kilakoltatásokat (mert arra április 15-ig moratóriumot rendelt el a kormány), csak a birtokba vételi eljárást. A birtokba vétel pedig jogász nyelven azt jelenti, hogy; fizikailag egyenlőre még nem teszik az utcára a bajba jutott hitelfelvevőt, - de az már papíron, és jogilag, már nem tekinthető a lakás, ház tulajdonosának. Az már számára elveszett, és a Moratórium lejárta után, a hivatalos tulajdonos úgy vágja ki onnan, hogy a lába sem éri a földet.
És ráadásul mindez törvényesen történik. Legalábbis annak tűnik. A hódítók törvényei szerint. Éspedig a következő, nem is törvényre, hanem rendeletre hivatkozva; „A zálogtárgyak bírósági végrehajtáson kívüli értékesítésének szabályairól szóló 12/2003–as kormányrendeletet."
A háttérben pedig tovább folynak a törvényes (sicc!) végrehajtási és ingatlan árverési ügyek. Éspedig kifejezetten nagy számban. A Szabad Riport munkatársai is tapasztalták a különféle bíróságokon járva, hogy milyen nagy számban futnak ezek az otthonvesztési eljárások.
Nem véletlenül zárkóznak el a bíróságok mostanában nyilvánosságtól. A Budapest és környékékén lévő bíróságok legnagyobb részébe, nem lehet bevinni semmilyen hang, vagy képrögzítő eszközt. Az emberektől elveszik ezeket a biztonságiak, de még a kamerás telefonokat is! Még az újságírók sem kivételek! A biztonsági őrség többször próbálta már kollégáink nagy értékű kameráit is elvenni, (persze sikertelenül). - De tény, a kamerákat csakis kifejezetten bírói engedéllyel lehet bevinni a bíróság épületébe.
Persze, ha az ember körülnéz, - azonnal rá is jön, miért is van a bíróságokon ez a nagy titkolódzás. Egyszer egy ilyen a biztonságiakkal folytatott huzavona után, a Budai Kerületi Bíróságon, - a kijárat melletti hirdetőtáblán, - kapásból 26 folyamatban lévő végrehajtási eljárást számoltunk össze. Mondom; kapásból. El lehet képzelni, mekkora szám jön ki, ha az ember komolyabban is utána néz ezeknek a számoknak.
(Az iménti és a többi végrehajtási ügyben szerzett információkról rövidesen, egy másik cikkünkben számolunk be...)
Nem véletlenül írtuk tehát még a cikk elején, hogy tömeges kilakoltatások várhatók. A Fehér kéményseprők úgy fogalmaznak: a kilakoltatások "nagyüzemszerűen" zajlanak majd április 15-e után.
A bankok tömegével mondják fel a bedőlt hiteleket, és ne higgye el nekik azt senki, - hogy megpróbálnak segíteni az adósaikon. A bankár szava mára már semmit sem ér, - azt sem szabad elhinni, amit kérdez.
Az árverezési és végrehajtási procedúrák, - éppen az április 15-ig tartó kilakoltatási moratórium után fejeződnek be. De nemcsak a fosztogató bankok, a hiéna végrehajtók - hanem a fizetési nehézségekkel küszködő adósok közül is mind többen készülnek kényszerű tudatossággal a moratórium végére. Egyre nagyobb számban jelentkeznek ki a munkahelyükről, hogy feketén folytassák a munkát. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy ne vonhassák le a pénzintézetek a törlesztőrészleteket a fizetésükből, miután még a lakásuk elárverezése után is milliós tartozás marad a nyakukban. Akik végső kétségbeesésükben ezt a megoldást választják, rendszerint minden tulajdonukat valamelyik családtagjukra íratják, és még a címüket is megváltoztatják.
5. A Kormány tovább súlyosbítja a helyzetet
Erre lehet számítani tehát. És mivel nincs olyan helyzet, amin ne lehetne rontani még, - a kormány gondoskodik is arról, hogy a helyzet még súlyosabb legyen.
1 millió(!) háztartás van immáron az országban, melyek közműtartozásai komoly hátralékká duzzadtak. Ha ezek a hátralékok felhalmozódnak, már pedig rövidesen az történik velük, - akkor abból hamar végrehajtási eljárás, majd végrehajtás és otthonvesztés, kilakoltatás lesz. És ezeknek a hátralékosoknak a megmentésére a kormány, a kisujját sem mozdítja meg.
Számtalan családnak, a közműtartozás mellett problémássá vált, immáron fizethetetlen deviza hitelei is vannak, - s ha netán az egyik nem végezné ki őket, a másik biztosan megteszi. A kormány pedig gondoskodik is róla, hogy így is legyen!
Például a január elsején életbe lépett Társasházi Törvény szerint; már 3 hónap hónap fizetési elmaradás után jelzálogot lehet bejegyezni annak az ingatlan tulajdonosnak a lakására, aki 3 hónapig nem tudja fizetni a közös költséget. Ezek után a törvény szerint a nyakába zúdíthatnak egy gyorsított bírósági eljárást, - amiből végrehajtási eljárás, és aztán rövid úton; kilakoltatás lesz!
Úgyhogy ne mondja nekünk senki, hogy a Fidesz Kormány nem hagyja az adósokat kilakoltatni. Mikor éppen ő generálja ezt a folyamatot!
Tett valamit például a folyamatossá váló áremelkedések csökkentésére? - Hiszen az árak kihatással vannak az adósok fizető képességére is! A kormány pedig semmit nem tesz azért, hogy az árak ne emelkedjenek tovább.
Például az EMFESZ gázszolgáltató engedélyének felfüggesztésével, - 350 ezer fogyasztónál drágul a gáz. Az üzemanyagok ára soha nem látott történelmi csúcsra emelkedett. Tett valamit a kormány azért, hogy csökkentse? Ehelyett a propaganda híradóiban a nyugat-európai, vagy éppen a nagy-britanniai üzemanyagárakkal példálódzik, - hogy ott is éppen ennyibe, vagy kicsivel többe kerül az üzemanyag. - Csak azt nem teszik hozzá, hogy ott az emberek fizetése a magyarországinak legalább az öt, tízszerese!
Miért nem csökkenti a kormány az üzemanyagok adóterheit?? - Mert nem érdeke, hogy könnyebben éljenek az emberek. Az az érdeke, hogy minél kevesebbet tudjanak mozogni az autóikkal. Hogy minél jobban röghöz legyenek kötve!
És tett valamit azért a kormány, hogy az élelmiszerárak stabilizálódjanak? - Majdnem 1000 forintba kerül egy 5 kilós zsák takarmánykrumpli! Minden élelmiszerár lassan, de biztosan kúszik fölfelé. Miért nem fixálja a kormány, az alapvető élelmiszerek árait? - Azért nem, mert nem érdeke. Had gyengüljön le a lakosság! Hiszen túl sok itt a magyar még mindig. És kell a hely a hódítóknak.
6. Menekülttáborok - Forrongás - Tűzfészkek
Orbán Viktor miniszterelnök többször is kijelentette, hogy egyetlen ember sem kerülhet az utcára. Nem kerül senki sem a híd alá.
Ez persze nem jelenti azt, hogy nem fognak senkit sem kilakoltatni. A miniszterelnök nem azt mondta, hogy nem hagyja, hogy az emberek elveszítsék az otthonaikat, - hanem azt, hogy nem kerülhetnek az utcára. Ezt amúgy meg már a törvény is tiltja. Hajléktalan nem élhet az utcán.
Mi lesz hát? Hová kerül az a rengeteg ember, akit kilakoltatnak, ha eljön a tavasz? Mely sokak számára bizony "halálos tavasz" lesz majd. Hová kerülnek tehát?
Néhány bekezdéssel feljebb ezt írtuk:
"A kormány által hosszú hónapok óta halogatott Nemzeti Eszközkezelő Társaság... azért nem jelent megoldást; mert KEVÉS LESZ AZ ÓRIÁSI FELADATHOZ!... Nem lesz sem elég ereje, sem elég pénze, a tömegessé vált problémák kezelésére, vagyis; - nem fog tudni ennyi kilakoltatott embert elhelyezni, sehová sem. Az államnak nem lesz annyi pénze, hogy az összes ingatlant megvásárolja, vagy pedig finanszírozza az adósok kisebb lakásba költözését. - Semmire nem lesz pénz, és ezért olyan szörnyű megoldás van kilátásban, melyre nem volt még példa a Magyar Nemzet történelmében. - De erről később..."
Nos, itt az ideje, hogy fellebbentsük olvasóink előtt a sivár valóságot borító, fideszes nemzeti színű fátylat. Éspedig a Menekülttáborok rémét, melyek feltételei megteremtődnek 2011-ben Magyarországon is, éppen úgy, mint Palesztinában 1947-ben.
Új fogalmat kell majd megtanulnia az embereknek; a "palesztinizálódás" vagy valamilyen hasonló szóösszetételből álló kifejezést, mely lényegében azt jelenti, hogy a magyarokkal ugyanaz fog történni, mint a palesztinokkal.
Egyvalamire lesz pénze a Nemzeti Eszközkezelő Társaságnak: a táborokra. A Menekülttáborokra. Mivel a kilakoltatott hitelesek híd alá nem mehetnek, sem az utcára, mert már büntetik is, - valahol lennie kell ennyi kilakoltatott embernek. Na de hol?
Hát azokban a táborokban, amelyeket sebtiben felhúznak majd Nemzeti Eszközkezelő emberei. Először sátrakból, később esetleg komfortosítani lehet majd, fabarakkokká. - Ezeket hívják majd a deviza hitelesek Menekülttáborainak.
El tudja-e képzelni valaki, hogy milyen hangulat fog uralkodni, egy ilyen táborban? Ahol összegyűlik majd akár több tízezer, kifosztott és megalázott ember?
El tudja-e képzelni valaki, hogy a nemzet egy ilyen tekintélyes részének eme kifosztását büntetlenül megtehetik majd?
Ezt a hóhér munkát, a Magyar Rendőrség állományának jelentős része már nem lesz hajlandó végig csinálni, - ezért az Unió soros elnökségét adó Magyarország Kormányának, kitűnő alkalma lesz majd az Európai csendőrség bevetésére, - saját népe ellen...
Ám az események valódi menetét igazából megváltoztatni, már nem áll módjában egy hadseregnek sem. Mert az élet törvényei győzedelmeskedni fognak, - a pénzéhes fosztogató, a kollaboráns és a hódító elnyeri méltó büntetését. Mert mohóságuk és kapzsiságuk valójában nemcsak a magyar nemzetet tizedeli meg, - hanem őket magukat is elpusztítja majd.
2011.01.09.

Fort András – Szabad Riport Tudósító Iroda

2011. július 1-jéig van meghosszabbítva a kilakoltatási moratórium, de azokon akiknek feje felől már eladták a házukat követelésbehajtás címszó alatt azoknak csak akkor segítség, ha a fehérgalléros bűnözőket sorra elszámoltatják, amit pedig egyetlen kormánytól sem várhatunk, mivel ők ugyanannyira benne vannak az MFG rendszerben. Lehetne leírni az eseteket, de akik kiváncsiak rá, azok úgyis ellátogatnak a www.feherkemeny.com oldalra.
http://www.origo.hu/ingatlan/20110316-julius-1ig-meghosszabbitottak-a-kilakoltatasi-moratoriumot.html