2021. március 15., hétfő

Ismét: Fatima elhalasztja a zarándokutat

 

A portugáliai António dos Santos Marto Leiria-Fatima bíboros bejelentette, hogy idén csak "virtuális" zarándoklat lesz Fatimában.

A "virtuális" azt jelenti, hogy a zarándoklat internetes eseményre redukálódik, ami képtelenség.

Marto az emberek egészségének közjója mögé bújt. Alternatívája: A zarándoklat helyett a hívek nyolc napos "lelki zarándoklaton" vehetnek részt március 14. és 21. között. Ez online videók megnézéséből áll.

Portugáliában jelenleg szigorú kijárási tilalom van érvényben. A misék állítólag májusban - húsvét után - folytatódnak. A múlthoz hasonlóan azonban ez csak késleltetési taktika lehet.

https://gloria.tv/post/7ZTrvV4bNnWh6gH1cyigPFEV9


Müller bíboros: Isten senkit sem tett homoszexuálissá

 

Bármilyen típusú unió, amely ellentétes Isten akaratával, nem nyilvánítható "Isten jóváhagyására" - írta Müller bíboros március 15-i nyilatkozatában a homoszexuális kapcsolatok megáldásának lehetetlenségéről.

Az áldás jelentését úgy magyarázza, hogy "kijelenteni, hogy valami jó, mintha Istentől származna és oda vezetne".

Müller olyan "őrült kijelentésekre" figyelmeztet, mint például:"„Isten sokszínű, egoista, rasszista, nacionalista stb. embernek teremtett engem, mintha a diszfunkciókat és a jellemhibákat Isten manicheista módon okozta volna”.

Müller nem zárja ki, hogy a "mindenkinek szóló házasság" politikai jelszó szándékos megsértése vagy a vallásszabadság elleni támadás. Ragaszkodik ahhoz, hogy a férj és a feleség "egyedülálló személyek szerelmi kapcsolatukban", és "nem kisebb vagy nagyobb számban cserélhető szexpartnerek".

Müller megkülönbözteti a homoszexuális személyek iránti tiszteletet a nyomásgyakorló csoportok érdekeitől, amelyek erőszakkal vagy agymosás segítségével rákényszerítik nézeteiket a társadalom többségére: "Aki nem ért egyet a nézeteivel, azt el kell hallgattatni, a média kiközösíti vagy akár jogilag is eljárást indítanak ellene."

https://gloria.tv/post/pubzgxxUmvhg44WANGwyiX4Zq