2010. október 2., szombat

http://www.ressource.fr/images/Sanctplan.gif
Rohanó életünkben annyira természetes, hogy általában utólag gondoljuk végig az eseményeket. Utólag látjuk meg a lehetőségeket, amelyeket elmulasztottunk. Utólag ismerjük fel az áldásokat, amelyeknek részesei voltunk. Mások értékeit csak akkor akarjuk elismerni, mikor már hiányoznak. A régiek sokkal jobban igyekeztek előre készülni a bekövetkező eseményekre, és emiatt jobban is tudtak élni velük. Ma szombat este van. Mivel telt a napod, a délutánod? Lekötött a sok elmaradt munka elvégzése? Pedig ma készülnöd kell Isten elé! Holnap istentiszteletre mész, és szólni fog az Úr hozzád! Ha meg akarod hallani, akkor készülnöd kell rá! Ha meg akarod tenni, amit mond, akkor nagyon kell figyelned arra, amit tenned kell majd. Egyébként anélkül utasítod el a szavát, hogy észrevennéd, mit is tettél valójában. Hiszen meg se hallod, így nem tűnik elutasításnak. Pedig jó a füled. Legalábbis arra, hogy meghalld mindazt, amit talán nem kellene. Amit az emberek mondanak másokról. Aminek a meghallása csak leterheli az életed. Az Úr szava lélek és élet. A tanítványok bizonyságot tesznek róla, hogy az Úrnál örök élet beszéde van. Te is így tapasztalod? Ha nem, csak egy miatt lehet: számon kérő szava szól hozzád! Előzd meg, figyelj az élet beszédére!

2010.10.01.

2010. október 1. Péntek

A templom előtt várakoztam. Jézus: Drága gyermekem! Nagyon várlak téged a templomban. Én most itt vagyok melletted, és nagyon örülök, hogy eljöttél hozzám reggel! Jelenléteddel boldoggá teszel engem a templomban és szentmiséken. Bárcsak minden fiatal szíve felém irányulna, nagyon szeretem őket. De tiszteletben tartom szabad akaratukat. Gyermekem, imádkozz sokat a fiatalokért! Szükségük van imáidra!
A templom előtt egy idős asszonyról kérdeztem őt. Jézus: Drága gyermekem! Ez az idős asszony is az én választottam. Nagyon szeretem őt is, mert hűséges gyermekem és nagyon szeret engem. Minden reggel boldoggá tesz engem jelenlétével a templomban.
Szentmise után (ezen a napon, mert elsőpéntek kétszer is áldoztam.) Jézus: Drága gyermekem! Én is nagyon boldog vagyok, mert kétszer is meghaltam érted a szentmisékben. Szentáldozáskor nagy örömmel adtam neked és tápláltam lelkedet az én szent testemmel és szent véremmel. Mindig légy boldog gyermekem, mert én is végtelenül boldog vagyok. Gyermekem, mindig törekedj a tisztaságra!
Ezen a napon Kis Szent Teréz ünnep van. Jézus: Drága gyermekem! Kis Szent Teréz élete legyen számodra példakép! Gyermekkorától kezdve kiválasztottam őt. Azt akartam, hogy szentté váljon, és hogy példát mutasson számodra és minden fiatal számára is. Sokszor kísértette őt a gonosz, mert tudta mi az én tervem vele, sok lelket mentett meg imái által. Gyermekem te is sok kísértésnek leszel kitéve a világban. De, ha rám hagyatkozol, le fogod tudni győzni az én segítségemmel a kísértéseket. Ahogy ígértem az imáidban, megvédelek téged ellenségem, a gonosz támadásai, kísértései ellen. Mindig bízz bennem! A bizalom a legfontosabb kapocs ember és Isten között. Én bízom benned, hogy végrehajtod minden tervemet, melyet rád bízok, gyermekem, te is egy eszköz vagy köztem és a fiatalok között. Boldogan vállald minden feladatot, mellyel megbízlak! Ha rám hallgatsz, mindketten boldogok leszünk már itt a földön is. Sok tervem van veled, kislányom és te mindig örömmel és szeretettel fogsz nekem engedelmeskedni. Akik engem szeretnek, mindent elvállalnak Értem, szent nevemért, ha kell, az életüket is feláldozzák. Mindig gondolj rá, hogy én is feláldoztam értetek az életemet, hogy megmenekülhessetek a kárhozattól. Légy mindig hálás irántam, és szeress engem, mert én végtelenül szeretlek benneteket! Bármilyen bűnösért, legyen bármekkora a bűne, újból vállalnám a keresztre feszítést!
Megkérdeztem Jézust, hogy látott-e engem és édesanyámat a keresztútján, és hogy lehet, hogy bár 2000 év választ el minket, mégis látta egy választott gyermekét a keresztúton? Jézus: Drága gyermekem! Mennyei Atyám megmutatta nekem azokat az embereket, akik üdvözülni fognak. Atyám megerősített engem a hitben, hogy nem hiábavaló az én vértanúságom és kereszthalálom! Sokan hallgatni fognak tanításaimra és követnek engem. Gyermekem, téged és édesanyádat is láttam keresztutamon. Nagyon boldoggá tesz engem, hogy hűséges gyermekeimként követtek engem. Ez mindkettőtök sorsa, hogy minden szenvedést, fájdalmat vállalva haladtok végig a keskeny és göröngyös úton, mely a mennybe vezet titeket életetek végén. Ha kitartóak lesztek, boldogan foglak várni benneteket Atyám házában, mert nektek is készítettem helyet az égben, hogy örökre velem lehessetek és boldogok legyünk.
Engesztelésen a Szűzanya ezt mondta. Én és Szentfiam mindig gyönyörködtünk minden engesztelésetekben!
A szentáldozás előtt újból kértem az úr bocsánatát. Jézus: Drága gyermekem! Mindent megbocsátottam neked. Gyere! Boldogan Várlak szentáldozáskor.


http://engeszteles.bocsajozsef.hu/egi-kegyelmek-zapora/20101001