2021. január 6., szerda

Minden és minden ellentettje: Pachamama hamispróféta figyelmeztet a bálványimádat ellen

 

"Ha nem imádjuk Istent, akkor bálványokat imádunk - nincs középút" - elmélkedett Vízkereszt szentmiséjén Ferenc.

"Vagy Isten, vagy bálványok; vagy egy francia író szavaival élve: "Aki nem imádja Istent, az ördögöt imádja" (Léon Bloy). ” Ferenc pápa figyelmeztetett arra, hogy ha nem imádjuk Istent, akkor "mi" a hívőkből bálványimádókká válunk: "Ez pontosan így működik, vagy-vagy."

Egy napja javasolta az ellenkezőt, miszerint minden ember, aki bármit imád, "egy Atya" testvére, bárki is legyen ez.

A Querida Amazonia-ban (2020. február) dicséri a pogány "kozmikus harmóniát", amely élvezi "Isten kis ajándékait" (71), a pogány "bennszülött misztikát" és pogány "kapcsolatot a kozmoszban jelenlévő Istennel" (73). Ragaszkodik ahhoz, hogy a Krisztussal való kapcsolat "ne legyen ellentétes a pogányok" kozmikus világképével, mivel "Krisztus mindent áthatol"(74), és kijelenti, hogy a pogány vallási ünnepeknek "szent jelentésük" van (79).

https://gloria.tv/post/nq1dqdFFSPch4FyeZVE8vygKB

Lille: A Szent József kápolna le lesz bontva

 

A francia közigazgatási bíróság január 4-én megtagadta a lille-i Szent József kápolna történelmi emlékművé történő besorolását.

Ezért a templomot lebontják, és helyette megépül a Lille-i Katolikus Egyetem mérnöki campusa.

A SputnikNews.com (január 4) azt írja, hogy Alexandra Sobczak, az Urgences Patrimoine szövetség elnöke bejelentette, hogy "az eljárás hossza és pénzügyi költségei" miatt nem viszi az ügyet az Államtanács elé. A kápolna bontási munkálatai a bíróság döntése után néhány órával megkezdődtek.

https://gloria.tv/post/hph74NTuwAzN1Xvvdg8Dp9tBj


Izland: A miséket átviszi a szaunába a püspök?

 

David Tencer reykjaviki püspök, az ország egyetlen püspöke január 4-én kérte az izlandi kormányt, hogy emelje fel az ország misére vonatkozó 10 fős korlátját.

Az ország koronavírus intézkedéseinek "tisztességtelen eltérését" vádolta, rámutatva, hogy a templomok "nem kicsik", ennek ellenére több embert engednek be az éttermekbe.

Továbbá azt írja: "Hogyan magyarázzuk el, hogy a Krisztus Király-székesegyházban csak 10 ember tartózkodhat, de például 10-nél több lehet egy szaunában?"

https://gloria.tv/post/6QXLWVvGnuMGAzCXfpyAU78TD

A 9 éves megmentette egy feszület, azt kéri, hogy higyjünk Istenben

 

A 9 éves Tizianót az argentin San Miguel de Tucuman szomszédságában található Villa Mariano Moreno-ból szilveszterkor eltalálta egy golyó, amelyet a nyakában viselt fém feszület térített el.

A fiút a mellkasán lévő felszíni sebekkel szállították kórházba, és kevesebb mint egy óra múlva elengedték.

"Hálát mondok Istennek, hogy még mindig velem van" - mondta Tiziano édesanyja, Alejandra a TeleFe.Tucuman.com lapnak (január 4, lenti videó). "Elhoztuk az egyházba, és beszéltünk a pappal, mondván, hogy Tiziano meg lett áldva." Azt mondta, hogy egyesek szerint ez "sors" vagy "véletlen", de "számunkra ez egy csoda".

Tiziano maga kérte a TeleFe.Tucuman.com-ot, hogy "ne veszítse el a hitet és higgyenek Istenben".

https://gloria.tv/post/Eh9j9A9T2kxR6AtJdeBdBvQtR