2021. március 21., vasárnap

Új elmélet: "Isten jelen van a homoszexuális kapcsolatokban"

 

Franz-Josef Overbeck esseni püspök (Németország) március 19-i pásztorlevelében "a homoszexualitás komoly és mélyen elismerő újraértékelésére" szólított fel.

A homoszexualitás természetjogi alapon történő (igaz) magisztériumi értékelésének puszta megismétlése Overbeck szerint "már nem érthető vagy elfogadható", mert a homoszexuálisok "megsértődnek" és megbántódnak.

Overbeck tájékoztat arról, hogy a "lelkipásztori kísérés" nevében már létrejöttek olyan homoszexuális áldási szertartások, amelyek "megmutatják", hogy "az egyház nevében Isten jelen van ebben a kapcsolatban" - ez az állítás szöges ellentétben áll a Bibliával.

https://gloria.tv/post/FHbG9pwEv7wK27NYCaJEAiPe4


Mise tiltás: Felszólal a püspök

 

Ha egy törvény igazságtalan, akkor lehet nem engedelmeskedni neki - mondta a chilei Punta Arenas püspöke, Bernardo Bastres március 14-i vasárnapi szentbeszédében a Covid misetilalomra utalva.

Szintén március 14-én a chilei püspöki konferencia nyilatkozatot tett közzé a "vallásszabadságot sértő, diszkriminatív intézkedés" ellen.

Ugyanezen a vasárnapon a kormány visszalépett, és lemondott egy korábbi döntéséről, amely minden nyilvános istentisztelet betiltásáról szólt. Engedélyezték a miséket 10 hívővel a templomban, és 20-szal a templomon kívül.

Minden püspök elfogadta ezt az új intézkedést, kivéve Bastres, aki március 15-i nyilatkozatában azt mondta, hogy a helyi egészségügyi helyzet nem olyan rossz: "A kormány által bevezetett korlátozásokat a politikai alkotmányunkban rögzített vallásszabadság elleni támadásnak érezzük".

https://gloria.tv/post/2CmBY8sQY6N4B2KJKkk1BjygH