„Nagyon szomorú”, hogy az argentin parlament egy argentin pápával alkotmányellenes, emberellenes és keresztényellenes törvényt fogadott el - mondta Marcelo Sánchez Sorondo argentin érsek a LaNacion.com.ar lapnak.

December 30-án Argentína bevezette a világon az egyik legembertelenebb abortusztörvényt, amelyek "lehetővé teszik" a gyermekek megölését a terhesség kilencedik hónapjáig.

Sánchez - a Római Kúria kisebb alakja - volt az egyetlen, aki felszólalt a Vatikánban. Ferenc pápa soha hivatalosan nem avatkozott be a vitába.

"Ha ezt megtenné, az beavatkozás lett volna egy másik állam kérdésébe" - mentegeti őt a LaNacion.com.ar, azonban Ferenc pápa ezt gyakran teszi, amikor az megfelel a baloldali céljainak.

Rubén Peretó Rivas argentin filozófus azt írta az AldoMariaValli.com portálon (december 30), hogy a bűncselekményt az a párt követte el, amelyet Ferenc pápa minden lehetséges módontámogat, miközben a centrista párt, amelyet Ferenc pápa folyamatosan gúnyol és amelyért mély ellenszenvet táplál, a törvény ellen szavazott.

Peretó az abortuszt Argentínában "Bergoglio barátai munkájának nevezi". Alberto Fernández elnök, akit Ferenc pápa fogadott 2020 januárjában széles mosollyal, és akiért Sorondo érsek szentmisét celebrált, személyesen lobbizva a törvény mellett.

Sok abortuszpárti képviselőnek ingyenes a belépése Santa Martába. Mosolygó Ferenc pápával készült fényképeik rendszeresen körbejárják az ország sajtóját.

Az argentin püspökök azzal a érvvel panaszkodtak a törvényre, hogy "növelni fogja az ország megosztottságát", mintha ez lenne a fő probléma.

Peretó emlékeztet arra, hogy sok argentin püspök brutális erővel brutális erővel kényszeríti a Covid kézbe áldozást, és azt kérdezik, hogy vajon a pro-abortusz törvényhozókkal is ilyen szigorúak lesznek-e.

https://gloria.tv/post/bx4nxdM2LqDi39Zvma1qy3ez8