Ferenc pápa újból hasított, nincsen iszlamista terrorizmus és a migrációnak nincs köze a biztonsághoz. Európát az inváziók teremtették meg.
Pénteken Ferenc pápa látogatást tett a római Tre Egyetemen, és a hallgatókhoz intézett szavaiban beszélt a migrációról és a nemzetközi terrorizmusról is.
A pápa álláspontja világos a migránsokkal kapcsolatban: “A migráció nem egy veszély. Európát a különböző inváziók, migrációk hozták létre, így teremtődött meg. A migráció tehát nem veszély, hanem egy kihívás a fejlődéshez.”
Nem álhír, a pápa valóban az invázió szót használta még az Avvenire katolikus lap szerint is. Az Avvenire így idézi az erre vonatkozó szavait:
“Nur a keresztény identitásról beszélt. És az attól való félelemről, hogy a migránsok veszélyeztetik azt. De én azt kérdezem magamtól: hány inváziót is élt meg Európa? Ti ezt jobban tudjátok, mint én. Európa így teremtődött meg.”
Nur egy fiatal szíriai nő, akit a pápa magával hozott a családjával Olaszországba a leszboszi látogatása után az ottani befogadó központból. Lehet, hogy Nur éppen keresztény, és így sajnos közvetlen közelről tapasztalta meg az általa felvetett problémát.
A keresztények feje azonban azzal nyugtatta még tovább a hallgatóságát ez ügyben, hogy Argentínának a lakossága is, ahonnan ő származik, 80 százalékban bevándorló, és mégis milyen kitűnő identitással rendelkeznek.
Az azért különös, hogy a pápa figyelmét elkerülte Argentínával kapcsolatban az a tény, hogy az általa említett időszakban (1880-1950) oda éppen nem az iszlám országokból gyűltek össze a bevándorlók, hanem jórészt a zsidó-keresztény kultúrkörből. De a pápánál már megszokhattuk, hogy ő ilyen “apró részletekkel” nem igen foglalkozik.
A pápa még erről is beszélt: “Egy nép sem bűnöző, és egy vallás sem terrorista. Nem létezik olyan, hogy keresztény terrorizmus, zsidó terrorizmus, és nem létezik iszlám terrorizmus sem. Ezek nem léteznek. Egyik nép sem bűnöző, kábítószer kereskedő vagy erőszakos.
Minden népben és vallásban vannak fundamentalista és erőszakos emberek, és ez még tovább erősödik az intoleráns generációkkal, melyeket a gyűlölet és az idegenektől való félelem táplál.”
Az európai terrortámadások kapcsán a pápa azt fejtegette, hogy a brüsszeli merényletet másod generációs bevándorlók követték el, akik gettósodtak, és nem integrálódtak. Így szerinte a terrorizmus hátterében valójában a munkanélküliség áll.
A többi európai iszlamista merénylet híre úgy tűnik valahogy vagy nem jutott el a pápához, vagy csak egyszerűen nem illeszkednek bele ebbe a gondolati mederbe, így olyanok számára, mintha nem is léteznének… Egyszerűen kimaradtak az okfejtéséből.
A pápa továbbá az integráció példaképének Svédországot hozta fel, és a migrációval kapcsolatos bűnözés kapcsán ezt állapította meg:
“Ők egy olyan kultúrát hoznak magukkal, amely lehetőség a számunkra, és ők is elfogadják a mi kultúránkat: ez egy csere, és ez eloszlatja a félelmet. A bűnözők, akiket az újságokban látunk, vagy itt születtek, vagy migránsok, mind ott van köztük.”
Dr. Jászberényi József, a Zsigmond Király Egyetem tanára szerint a liberális demokrácia megteremti a homo infantilis embertípust, amelyik képtelen érdemben foglalkozni az egy térben élő eltérő etnikumok különböző kulturális és vallási gondolkodásából eredő konfliktusaival.
A homo infantilis inkább elnyomja az ilyen jellegű konfliktusokat, megpróbál tudomást sem venni róluk, ahelyett, hogy megoldaná azokat. De azok attól még léteznek, feszültségeket teremtenek, majd robbanó erővel törnek a felszínre váratlanul.
Mintha a pápa is ezt a fajta, a különböző vallások és népek közötti konfliktusokat elkendőző liberális világképet képviselné…

forrás: ilgiornale.it / F.I.
http://legfrissebb.info/a-migracio-nem-veszely-ferenc-papa-mindenki-zsebeben-kinyitotta-a-bicskat/