2015. szeptember 5., szombat

Egy szír keresztény nő megdöbbentő, őszinte felszólalása, avagy a politikusok és az egyház kereszténynek vallja magát? Soha ezelőtt, Keresztre feszítésem óta, nem szenvedett el ekkora üldöztetést a Kereszténység 2015-05-06

Egy szír keresztény nő megdöbbentő, őszinte felszólalása, avagy a politikusok és az egyház kereszténynek vallja magát?



Megkérdezném az összes amerikai és európai politikust kereszténynek vallja-e magát?

Ahová csak béketeremtés címen betették a lábukat, ott több ezer éves kultúrák pusztulnak el, és vitathatatlanul erősödnek a keresztényellenes csoportok. Ébresztő! A teljes keleti keresztény civilizáció romokban! Amit évezredek hoztak létre és őriztek meg számunkra, azt a jelen kornak 100 évbe sem került felszámolnia. Milyen a mai ember? Tényleg semmi sincs ami értéket jelent számára?  

A szírek ott élnek a kereszténység kezdete óta, régebben mint ahogy a római kereszténység egyáltalán létrejött volna. Egy magyar református oldal nyilvánosan kiállt a "felkelők" mellett, a szavam is elakadt, ennél csúnyábban nem lehet megtagadni hittestvéreiket. Nem értem miért nem hallják meg az segélykérő szavaikat! Meg kellene érteni, ez az a helyzet amikor az egyháznak le kell győznie önnön nagyságába vetett hitét, nagyképű gőgjét és értük kell nyúlnia, amíg még van kiért!

„100.000 keresztény hal meg évente a hite miatt Vatikán szerint”
„olyan hatalmas az áldozatok száma, amekkora a korai idők keresztényüldözéséhez hasonlítható. A 20. században több embert üldöztek a hite miatt, mint az összes korábbi időszakban.
„Szomorú tény, hogy mostanra mintegy százmillió keresztény szenved üldözést vallása miatt a világon, az ellenük irányuló támadások pedig immáron tragikus méreteket öltöttek. Az áldozatok száma 2000 és 2010 között meghaladta az egymilliót, az utóbbi 10 évben átlagosan 270 keresztény szenvedett vértanúságot minden 24 órában. Megdöbbentő tény, hogy tavaly a vallási hovatartozása miatt meggyilkolt emberek 75%-a keresztény volt.”


 

A Szír kultúráról:

Muszlim arab állam jelentős keresztény vallási,- valamint kurd, örmény, illetve asszír nemzeti kisebbségekkel. Nyolc vallás ezredéves együttélése.
A Vatikán a kereszténység bölcsőjének nevezi, való igaz, az Örmény Apostoli Egyház jóval például jóval megelőzi a nyugati kereszténységet, 200 körül már mindenütt püspökségek álltak.

MIÉRT SZORGALMAZTA AZ AMERIKAI VEZETÉS A SZÍR TÁMADÁST? MERT ÉRTÉKTELEN VILÁGRENDJÜKKEL ÁLL SZEMBEN!
INDOKLÁSUL:
Szíria az az ország ahol nincs kölcsön-rabszolgaság, senkinek sem adósa! (Sem az egyén sem az állam.) Szíria nem adósa a központi banknak vagy az IMF-nek. Szíriának ingyenes egészségügyi ellátása és oktatása van. Szíriának erős középosztálya van. Nincs GMO, importja tiltás alatt van. A Közel-Kelet utolsó szekuláris állama, olyan állam ami évszázadok óta fennáll, ősi gyökerekkel rendelkezik. Nagy múltú állam óriási kulturális kincsekkel. Van olaj és földgáz.
Az Assad kormányzás világi kormányzás, ahol minden felekezet és kisebbség képviseltetheti magát, ezért élhettek ott eddig a keresztények, miközben Irakból és Iránból majdnem eltűntek. 

Valóság:
Egy szír nő megdöbbentő, őszinte felszólalása
John McCain szenátornak őszinte kérdéseket szegez egy felszólaló szír hölgy.
Szaúd-Arábia és Irak mindkét oldalt támogatja!
TÁMOGATJA MINDKÉT OLDALT!!
„Személyes tapasztalatom is van, unokatestvérem 18 éves volt, tíz nappal ezelőtt ölték meg az ún. lázadók és az al-Kaida. És ők nem szírek, a világ minden részéről érkeznek Szíriába, hogy harcoljanak. Ezt nem engedhetjük meg! Nem engedhetjük meg, hogy Szíriából egy újabb Irak vagy Afganisztán legyen! Könyörgöm! A családom ott van. Olyan sok jó szír ember van, a szírek többsége szeretné országukat megmenteni. És meg kell hallgatnia az amerikai nép többségét is, akik szintén nem akarnak odamenni. ..
Nem akarunk egy újabb támadás a Közel-Keleten. Nem akarjuk, hogy az al-Kaida kerüljön uralomra. Akár kedveli Ön Bashar Assad-ot, akár nem, én sem vagyok a rajongója, de legalább egy világi kormányt alakít ki. Igenis világi, McCain szenátor. Mi egy kisebbség vagyunk ott. Mi vagyunk a kisebbségi keresztények, akiket sajnos Ön és sokan mások a szenátusban csak járulékos veszteségnek tekintenek. És ezt kikérem magamnak, kikérem magamnak, mert a családom nevét a Bibliáig tudom visszavezetni. Ott voltunk az emberiség kezdete óta. Ott voltunk. Kikérjük magunknak, hogy távozni és menekülni kényszerüljünk, és járulékos veszteségnek tekintsenek bennünket.”


Szíria
Háttér és valóság – egy ott élő keresztény szemével

Az alaviták a hadsereg tisztjei között messze a számarányukon túl képviseltek, de itt nem alavi-szunni konfliktus van. Erre példa a 2012. július 18-i robbantásban meghalt vagy súlyosan megsebesült hét vezető. Dawoud Rajha hadügyminiszter (görög ortodox), Assej Shawkat hadügymin. helyettes (alavita), Hasan Turkmani elnökhelyettes (szunni), Hafez Makhlouf hírszerzési vezető (alavita), Hisham Ikhtiyar hírszerzésiu vezető (szunni), Mohammad el-Shaar belügyminiszter (szunni), Mohammed Saeed Bekheitan Baath-párt vezető (szunni).
A közös bennük, hogy a Baath-párt képviselői. Vagyis nacionalisták.
Az ellenzékük legszervezettebb része a Muzulmán Testvériség, akik jórészt szunnik vagy szelefik. A szunnik közül kerültek ki hagyományosan a legnagyobb földbirtokok tulajdonosai, és a földosztás óta sérelmeket hordoznak. Bár ma is ők a tulajdonosai a legnagyobb birtokoknak, de egy részét szétosztották kisparasztok (alavita vidéken alaviták, szunni vidékeken szunniták, drúz vidéken drúzok stb. között), ezt még ma is sérelmezik, ismerőseim szerint. Tehát valójában ez egy arab nemzeti (Baath-párt) és vallási (iszlámista) ellentét. A kisebbségek túlnyomórészt a nemzetiek mellett állnak - jól felfogott létérdekből, a puszta létük a tét - a szunnik megosztottak a nemzetiek és az iszlámisták között. A szelefik jelenléte új jelenség, az utóbbi 30 évben terjedt el a szekta, gyors ütemben növekszik, és véleményük szerint nem elég a sharíja törvénykezés, de a keresztény templomok nem megtűrhetők muszlim földön. Ez így kicsit leegyszerűsítve, de a hiper-leegyszerűsített "alavita-szunnita ellentétnél" azért valamivel bővebben...

És a válaszom:
Köszönöm, hogy segít átlátni a helyzetet! Sajnos ez is abban erősített hogy amióta a nyugat keresztényei támadják a muszlimokat azóta rohamosan romlik a keleti keresztények helyzete. A keresztényellenesség terjed szerte a muszlim világban és erről elsősorban a nyugati keresztények tehetnek. A vallási vezetők néha megszólalnak ugyan, de hangjuk annyira halk hogy még a hírekig is alig jut el (legalábbis nálunk, de gondolom máshol is így van). A politikai szféráig láthatóan el sem jut, ezt a kérdést egyáltalán nem érintik.
Megkérdezném az összes amerikai politikust kereszténynek vallja-e magát?
Illetve hogy állítólagos gáztámadás miatt miért akarja a szír lakosságot bombázni? (Amit még akkor sem lehet elfogadni ha nem állítólagos!) Vagy majd csak bizonyos épületeket fog támadás érni? Nevetséges! Mindenki tudja hogy tömeg méretű pusztítás lesz. Már régen találni képeket az interneten mit is jelent a háború.
Az amerikai hívő emberek ezt akarják, és a papok erre buzdítják őket?
Nem tudom elhinni hogy így lenne!
Vannak akik tudják hogy mindannyian hogy Ábrahám gyermekei vagyunk, de sajnos nagyon kevesen!

Etnikai, nyelvi, vallási megoszlás
Az országban a hivatalos nyelv az arab, de beszélik még a kurdot, az örményt és az újarámi nyelveket (például az asszírt). A lakosság 90%-a arab, 6%-a kurd, 2%-a örmény, 2%-a asszír és egyéb nemzetiségű.
A lakosság 89%-a muszlim, ebből 79% szunnita. A maradék 7%-ban alavita, 2%-ban drúz, 1%-ban pedig iszmáilita síita. (Háfez el-Aszad hatalomra kerülése óta a zárt, titokzatos, meglehetősen ismeretlen közösséget alkotó alaviták irányítják az országot, és az egyéb muszlim felekezetek csak azóta ismerik el muszlimnak az egyébként iszlámhoz képest meglehetősen szélsőséges nézeteket valló alavitákat. Az elsöprő többségben Drúz-hegységben élő drúzok szektája az iszmáilita síából nőtte ki magát, iszlámhoz sorolása azonban nem egyértelműen elfogadott.)
A lakosság mintegy 10%-át kitevő keresztény vallásúak kb. 55-60%-a ortodox hitű és az antiochiai ortodox egyház tagja, kb. 15-20% pedig katolikus, szinte kizárólag keleti katolikus. A többi keresztény miafizita (Szír Ortodox Egyház és örmény apostoli ortodox egyház), ill. nesztoriánus, s más kevésbé jelentős keresztény felekezetek tagja.
(forrás: Wikipedia)

A lázadók nagy része szunnita, az alaviták a síita irányzathoz tartoznak. De a jelenlegi szíriai konfliktus nem vallásháború! Amerika régóta játszik kettős játékot, zsoldosok komoly díjazással.
Az iszlám világban 87-90% szunnita, 10-13% síita.
A síiták öröklési kérdésben nagyon szigorúak, úgy tartják hogy csak Mohamed próféta családjának a vonalát szabad csak követni.
2000-5500 - dzsihadisták külföldi van aki rész vesz a harcokban a lázadókkal együtt harcolnak. 70.000 lázadó lenne? 100.000 halott.
Győzelmi front? és az al-Kaida.
Na ez a szabad Szír hadsereg.


További cikkek amire alapozom mondanivalómat:

A szíriai és a közel-keleti békét sürgette Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter téren mondott beszédében, melyben azt is hangoztatta, hogy a háború a fegyverkereskedők érdeke lehet.

A háború árnyékában
Magyar Nemzet
2013. szeptember 09., hétfő 00:01
„A hiten, az erkölcsi megfontolásokon kívül ugyanis mi más marad az emberiségnek akkor, amikor a logikus érvek elfogytak, s a vezető hatalmak már láthatóan eldöntötték, hogy újabb háborúba kezdve lecsapnak az amúgy is lassan már három éve szenvedő Szíriára? Csakis arra a természetes jóérzésre lehet ilyenkor alapozni, amely abból táplálkozik, hogy a világ felelősségteljes többsége nem harcolni, öldökölni akar, hanem a lehetőségek szerint harmóniában élni. Ezt hangsúlyozta Ferenc pápa is, aki szerint világunkat az egoizmus, az egyéni érdekek, a hatalomvágy uralja, ami erőszakhoz, közönyhöz, konfliktushoz és káoszhoz vezet. Pedig ha mélyen magunkba nézünk, akkor a legtöbben arra vágyunk, hogy az egymást testvérnek érző emberek egyetlen családot alkossanak, a világ pedig olyan legyen, amelyben mindenki felelősnek érzi magát a másikért. Ehelyett a fegyvergyártók lobbija előtt ma a legnagyobb hatalmak vezetői is meghajolnak, s hessegetik el egyre körmönfontabban el-elalvó lelkiismeretük háborgását, hogy az igazság érdekében cselekszenek. Arról már hallgatnak, hogy csakis a maguk igazságáról van szó. Ráadásul általános haszonelvként még azt is elfogadják, hogy a válságos időkben sokak jólétét erősíti, a kilábalást is segíti a hadiipar fellendülése.”


Keresztény falvakban mészárolnak a terroristák, veszélyben Jézus nyelve
Vatikáni Rádió, MNO
2013. szeptember 10., kedd 12:4

A szíriai békéért telt meg teljesen a Szent Péter tér

Az amerikai püspökök keményen beszóltak Obamának
„Az amerikaiak 60 százaléka jelenleg ellenez bármiféle szíriai beavatkozást”

Az al-Kaidához kötődő harcosok foglalták el az ősi szíriai keresztény várost, Malulát.
A libanoni határ közelében fekvő települést – ahol még a Jézus által beszélt arámi nyelvet is használják – a szélsőséges szunnita csoportok napok óta támadták. A fontos kommunikációs és közlekedési csomópontnak számító város keresztény lakosságát az iszlamisták azzal vádolják, hogy az Aszad-kormánnyal szimpatizál. Az arámi nyelvet az UNESCO veszélyeztetett nyelvnek minősítette, a várost pedig a világörökség részének nyilvánította.



Sok cikket írtam a kereszténységet fojtogató veszélyről, és a hamis prófétákról:

100.000 keresztény hal meg évente a hite miatt. Az Arab tavasz és a keresztény nagyvilág

Riasztó adatok a keresztényüldözésről!

Alexandriai Kopt keresztény egyház

Keresztényüldözés és a zeitgeist

Mandeusok - egy vallásfelekezet, amely napjainkban tűnik el a föld színéről, pedig még ma is őrzi a talán ezer évvel ezelőtti megkövesedett állapotát.

Soha ezelőtt, Keresztre feszítésem óta, nem szenvedett el ekkora üldöztetést a Kereszténység

2015. május 6. szerda, 22:31
Drága szeretett leányom, Könnyeim nagy patakokban folynak ebben az időben, mivel most Isten Szent Igéjét darabokra tépik.
Az Irántam, Jézus Krisztus iránti szeretet szertefoszlott, s közben Egyházam lelke úgy kiszárad, hogy nemsokára már csak egy sivatag lesz belőle. Meg lesz fosztva az élettől, és egyedül csak az igaz hitűek fogják Benne állandóan dobogásban tartani Szeretetem Szívét, miközben minden más, ami azt körbe veszi, ki fog száradni, mivel kiszívnak belőle minden csepp életet.
Soha ezelőtt, Keresztrefeszítésem óta nem szenvedett el ekkora üldöztetést a Kereszténység, mely annak a következménye, hogy megvetik Isten Igéjét.
Mindazt, amit Atyám Királyságában szentnek tartanak, most az ember megtizedeli, kinek szíve többé már nem érez szeretetet Teremtője, a Legmagasságosabb Isten iránt.
Azok, akik továbbra is hűségesek maradnak Hozzá, szeretik Őt, és nagy tisztelettel vannak Iránta, érezni fogják szívükben az Ő Fájdalmát, mintha azt éles kard járta volna át, mely szörnyű fájdalmat okoz, de nem öl. Mert azok, akik igazán szeretik Istent, képtelenek lesznek elszakadni Tőle, mert ők egy olyan köldökzsinórral vannak Hozzá kötve, amelyet nem lehet elvágni.
 
Isten az Ő Irgalma által el fogja pusztítani ellenségeit, akik megpróbálják ellopni azok lelkét, kiknek a neve be van írva az Élet Könyvébe.
Az Én Időm szinte már elérkezett hozzátok. Soha ne adjátok fel a reményt, és ne essetek kétségbe, amikor tanúi vagytok ádáz ellenségem munkálkodásának és annak a sebességnek, amellyel a gyanútlan lelkek elfogadják az ő gonosz és ravasz útjait.
Én mindenekelőtt a Nagy Türelem Istene vagyok, és bőségesen fogom kiárasztani Irgalmasságomat az emberi nemre, Szeretetem Lángjai közepette.
Ezek a lángok ugyanúgy fogják belecsepegtetni a Belém vetett megújult hitet a Hozzám hűtlenné vált emberekbe, mint ahogy majd elpusztítják a Sátánt, minden démonát, és minden bukott angyalt, akik túszul tartják azokat a lelkeket, akik bár elszakadtak Tőlem, de mégis Hozzám tartoznak.
Az Én Időm el fog jönni, de nem azelőtt, hogy a világ meglátná a Jelenések Könyvében és az Igazság Könyvében megjövendölt jeleket. Ne féljetek Tőlem. Készüljetek fel Rám. Utasítsátok el az ellenségeim által tett hamis ígéreteket. Maradjatok mindig hűségesek Igémhez. Ellenségeimnek nem lesz részük Királyságomban.
Az Én szeretett híveim, beleértve azokat is, akik a Nagyfigyelmeztetés során segítségért kiáltanak Hozzám, nem fognak meghalni soha. Mert az övék lesz az Új Királyság, az Én Királyságom, az Egyetlen, amely Nekem, a Messiásnak, minden idők Királyának lett megígérve – egy vég nélküli világ.
Ez lehet a zűrzavar, a megosztottság, a szomorúság és azok utáni vágyakozás időszaka, akik Engem képviselnek ezen a Földön, hogy hirdessék az Igazságot. De tudnotok kell a következőt: Én Vagyok az Igazság. Az Igazság nem hal meg soha. Az Én Királyságom örökkévaló, és ti, szeretett gyermekeim, Hozzám tartoztok. Jöjjetek! Maradjatok szorosan Mellettem!
Én a ti jogos örökségetekbe foglak vezetni benneteket. Bízzatok Bennem. Hallgassatok Rám, amikor ezen üzeneteken keresztül- az Igazság Könyve által szólok hozzátok. Ez számotokra Isten Ajándéka, hogy ne feledjétek el soha Ígéretemet: hogy újra eljövök, hogy megítéljem az élőket – azokat, akik e Földön élnek, valamint azokat, akik az Én Kegyelmemben haltak meg.
Én most mindenféle jelet fogok mutatni világszerte. Azok, akik meg vannak áldva a Szentlélek Ajándékával, tudni fogják, hogy ezek a jelek szeretett Atyám Utasítására küldettek a számotokra.
Menjetek Békével. Ezekben az időkben egyedül csak ezeken az üzeneteken keresztül hallgassatok Rám.
Nagyon szeretlek benneteket, és mint Enyéimre, igényt tartok rátok. Senki ne próbáljon ellopni Tőlem egy lelket sem, mert tetteiért örök kínszenvedésben lesz része.
 
Jézusotok