2020. október 8., csütörtök

A protestáns szentáldozás a német püspökök szerint "egyéni lelkiismereti döntés"

 

A német püspöki konferencia október 6-án "tisztelgést" tett közzé a német "teológusok" 2019. szeptemberi felhívására, amelyben protestáns szentáldozást támogatták.

A "tisztelgést" a püspökök Ökumenikus Munkacsoportja (ÖAK) fogalmazta meg 2020 májusában. Elterjeszti azt a téves nézetet, hogy a protestáns szentáldozás "egyéni lelkiismereti döntésként" igazolható.

Valójában a püspökök őszi közgyűlésükön erről a „tiszteletadásról” akartak szavazni. De a Hittani Kongregáció megelőzte őket, és elutasította szeptemberi protestáns szentáldozást.

A püspököknek nem volt más választásuk, mint elhalasztani a szavazást "a Vatikán iránti tiszteletből". Ennek ellenére Georg Bätzing limburgi püspök, a német püspökök elnöke az őszi közgyűlésen bejelentette, hogy mindenképpen közzéteszi a "tisztelgést". Bätzing az ökumenikus munkacsoport elnöke, amely megsértette a szöveget.

Ezeknek az cselszövéseknek a hátterét az a terv képezi, hogy 2021 májusában, a frankfurti ökumenikus egyházi kongresszuson hivatalosan is kényszeríteni kell egy hivatalos protestáns szentáldozást, amelyet évtizedek óta gyakorolnak.

Sokatmondó, hogy a német pénzpüspökök soha nem beszélnek "egyéni lelkiismereti döntésekről", amikor az egyházi adót beszedik.

https://gloria.tv/post/bcqe2ccZWvGx1obLTA87Vwg37

A lengyel (!) püspökök a kézbe áldozást védik

 

 

Azokat az embereket, akik a koronavírus hisztéria alatt a kézbe áldoznak, "nem lehet azzal vádolni, hogy nem tisztelik az Eucharisztiát" - állították Lengyelország püspökei október 6-i nyilatkozatukban.

Hamis érvelésük: "Az Apostoli Szentszék méltóságteljesen elfogadja az Úr testének a híveknek való odaadásának ezt a módját." Ennek ellenére a szentostya morzsák, ami elkerülhetetlen a kézbe áldozással, soha nem "méltóságteljes", függetlenül attól, hogy a Vatikán elismeri-e vagy sem.

A coronavirus hisztériáig Lengyelországban gyakorlatilag nem volt kézbe áldozás. Nyugaton ez volt a legsúlyosabb intézkedés az Eucharisztia ellen.

A nyilatkozat a Piotr Skarga atya szövetség ellen reagált, amely transzparenseket tett fel a lengyel városokban: "Stop kézbe áldozás” (kép).

A kampány azt is elmagyarázza, hogy a nyelvre áldozás (nyilvánvalóan) higiéniai szempontból tisztább, mint a kézbe áldozás.

https://gloria.tv/post/HYfcrEKPSK4P1oY82E9mp2VK9