2018. július 25., szerda

Égi Édesanyánk üzenete 2017. július 25-én Medjugorjéból

Isten hívott meg, hogy Hozzá vezesselek benneteket

A Szűzanya 2018. július 25-i üzenete

"Drága gyermekek! Isten hívott meg, hogy Hozzá vezesselek benneteket, mert Ő a ti erőtök. Ezért arra hívlak titeket, imádkozzatok Hozzá és bízzatok Benne, mert Ő a menedéketek minden rossztól, amely leselkedik és eltávolítja a lelkeket a kegyelemtől és az örömtől, amelyre mindnyájan meg vagytok hívva. Gyermekeim, éljétek meg a mennyországot itt a földön, hogy jó legyen nektek és Isten parancsolatai legyenek világosság az utatokon. Veletek vagyok, és édesanyai szeretetemmel szeretlek mindnyájatokat. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra."

Szűz Mária így kezdi üzenetét: „Isten hívott meg…” Máriát Isten már édesanyja, Anna méhében, fogantatásakor meghívta. Különleges módon szólította meg Gábor arkangyal által, Názáretben. Mária és az angyal találkozása Mária életének összefoglalója, kiváltsága és méltósága. Az angyali üdvözletig az evangélisták nem írják le róla: ki ő, honnan való, milyen a lelke és a lénye. Az angyal szavára egyszerre ragyog fel számunkra nagysága és méltósága. Feltárul előttünk múltja és jövője az, ami fogantatásakor és az is amivé halálában lesz, valamint az üdvtörténetben való szerepe.

„Üdvözlégy, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled!” Gábor angyal szavai kifejezik Mária lényének teljes mélységét és azt a fényt, amely jelen van lényében. Mária kegyelemmel teljes, az Úr vele van, áldott ő, mert hitt és elfogadta Isten hívását. Az ő méhe fogadja Isten Fiát. Élő templommá lesz, amelyben majd az Emmánuel lakozik. Mária örömmel és tudatosan mondja ki a beleegyezés szavait, hitben és Isten iránti engedelmességben: „Íme, az Úr szolgáló leánya, történjék velem szavaid szerint.” Mária a Szentlélek igazi templomává lett, és most is Isten Fiának temploma.

Amikor Jézus a kereszten függött, ránk gondolt és ezekkel a szavakkal adott át bennünket édesanyjának: „Fiacskám, íme, a te édesanyád!” Attól a pillanattól kezdve Mária a mi anyánkká lett, édesanyánkká, aki Istenhez vezet. Ő el tudja és el szeretné vezetni mindazokat, akiket rá bíztak és, akik hozzá menekülnek. János apostol elsőként fogadja be a saját házába, életébe. Nekünk is be kell fogadnunk Máriát, mert csak így lehetünk biztosak abban, hogy eljutunk Istenhez és minden rossztól megmenekülünk. Egyik üzenetében azt mondta: „Drága gyermekek, szükségem van imáitokra és IGENETEKRE.

Mária szavaihoz és hívásához fűződő gyermeki bizalmunk fejezi ki, mennyire tartozunk hozzá. Amikor a hívő gyermeki bizalommal viseltetik Mária iránt „befogadja őt” és ő bevezeti benső életébe. Minden keresztény életének Mária által átjártnak kellene lennie. Mária jellemző tulajdonsága, hogy másokért él. Életében semmi sem magánjellegű, mindennel másokat szolgál.

Isten arra hívta meg Máriát, hogy Fiának, Jézusnak édesanyja legyen. Mária anyaságának értelme abban van, hogy újjászülje Isten gyermekeit, egészen a világ végezetéig. Az Édesanya hív, ismétel, fáradhatatlan, megbocsát és szeret. Ezt teszi fáradhatatlanul az egész egyháztörténelem folyamán, amelyet megerősítenek hosszan tartó međugorjei jelenései is. Isten Mária által hív bennünket, hogy meghalljuk és válaszoljunk édesanyai hangjára, amely nem fenyeget, hanem anyai gyengédséggel és türelemmel ismétel, hogy végre felfedezzük az élet forrását és menedékét, aki maga az Isten.

Imádság

Édesanyám, Mária neked szeretném ajánlani mindazt, amit én még nem adtam oda, kérlek, Te vedd el. Érints meg, tisztíts meg, és győzd le a bennem lévő félelmet, amelyeknek talán tudatában sem vagyok. Be akarlak fogadni lényem legmélyebb szeretetébe. Lépj be szívem és lelkem mélyére, te Szeplőtelen és kegyelemmel teljes, abba mélységbe, amelyet én nélküled nem tudok meglátogatni. Isten Anyja, légy az én édesanyám. Te, aki a legtisztább vagy, öltöztess önmagadba úgy, ahogyan a Szentlélek árnyékával betakart téged, Te legtisztább, legszentebb és szeplőtelen Édesanya. Ámen.

M. M fordította: Sarnyai Andrea