2013. november 7., csütörtök

Jézus válasza a pápa új keresztjéről


Jézus válasza a pápa új keresztjéről.

" Drága Gyermekem!
 Pontosan úgy fog történni a vallásos jelképek megváltoztatása, tehát elsősorban a feszületé, ahogyan ígértem üzeneteimben. Hogy milyen lesz a végső forma amivel templomaimban felcserélik feszületeimet, azt időben meg fogjátok látni." A nyakban levő kereszt és az abban levő alakról. " Az egész emberiség egységét, a szeretet és a humánum kiemelését fejezi ki az emberek előtt. Keresztre feszített testem el lesz törölve a szemek elől, mintegy kifejezve, hogy nem vagyok igazi Messiás. Ez a mozdulat megtagadja az Én keresztre feszítésemet és halálomat. A háromszög, a világegyház egységét fejezi ki.
Ne féljetek kicsinyeim, ha ez bekövetkezik. Mert változatlanul ott leszek szívetekben, mint keresztre feszített és feltámadt Krisztus!
Megáldalak benneteket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében."

Spányi Antal nyakában függő kereszt.


Kedves Testvérek! Látjátok-e ti is milyen kereszt függ, Spányi Antal Megyés Püspök Úr nyakában?
Hát elkezdődött?

Pokorni leírta, mi nem lesz a Normafán

Pokorni Zoltán, XII. kerületi polgármester nyílt levelet intézett a kerületi lakosokhoz, amiben megmondta a tutit a Normafa fejlesztésével kapcsolatban.
Eszerint:
Nem kötelezi a kerületet a Normafa-törvény semmire sem.
Hogy mi történjen pontosan a Normafán, azt a Natura 2000-es hatásvizsgálat, majd a kerület saját környezetvédelmi vizsgálatsorozata után döntik el. 
Ezután még jön egy átfogó megvalósíthatósági tanulmány, és ekkor lesz a népszavazás is az ügyben.
A népszavazásig semmilyen munka nem lesz.
Fent nem lesz több parkoló, a Libegőt és a Fogaskerekűt fejlesztik, hogy fel lehessen jutni.
Nem épül Sportcentrum.
Nem lesz fizetős a sétálás, a túrázás, a kirándulás, a futás, a sífutás, a biciklizés, legfeljebb a sílift, ha lesz egyáltalán.
Nem épül közpénzből templom, csak magánpénzből és csak egy kis kápolna.
Nem lesz erdőirtás és zöldterületcsökkenés.
Nem lesz gázáremelés.

A nyílt levél végén a polgármester beajánlja a Normafa fejlesztésének honlapját, ahol mindenki elmondhatja véleményét, javaslatát.

Index

Tiltakoznak az eutanázia-törvény kiterjesztése ellen a belga egyházak

November 6-án kiadott közleményükben a belgiumi keresztény felekezetek, valamint a zsidók és a muzulmánok  képviselői aggodalmukat fejezték ki az eutanázia kérdésének könnyelmű kormányzati kezelése miatt, és tiltakozásuknak adtak hangot az eutanázia-törvény kiskorúakra tervezett kiterjesztése ellen.
Az egyházak közös közleménye annak nyomán született meg, hogy a belga szenátus vitát indított az eutanázia-törvény kiterjesztésének lehetőségeiről. Most először fordult elő, hogy a három nagy vallás belgiumi közösségeinek vezetői közös nyilatkozatot adott ki egy társadalmi kérdést illetően Belgiumban.
A dokumentum aláírói – André-Joseph Léonard, a belga katolikus püspöki konferencia elnöke, a belga Egyesült Protestáns Egyház elnöke, a brüsszeli főrabbi, a belga anglikán egyház központi bizottságának elnöke, a belga protestáns és evangélikus egyházak szövetségi szinódusának elnöke, a konstantinápolyi ökumenikus patriarkátus metropolitája, illetve a belga muzulmánok központi tanácsának elnöke – „filozófiai érvekre támaszkodva” kívánnak hangot adni véleményüknek, „úgy mint állampolgárok, és úgy mint vallási hagyományaik őrzői”.

Az egyházi vezetők a közleményben aggodalmukat fejezték ki, mert véleményük szerint a politikusok „egyre nagyobb könnyelműséggel kezelik ezt a súlyos kérdést”, és tiltakozásuknak adtak hangot „a törvény kiskorúakra való kiterjesztése ellen”. Őket is feldúlja a súlyos betegek „fizikai és lelki szenvedése, különösen, ha gyerekekről van szó” – szögezik le az aláírók, mégis úgy vélik, hogy kiskorúakra bízni a saját haláluk feletti döntést, nem áll arányban ítélőképességük mértékével. A szellemi fogyatékkal élők tekintetében pedig ugyanez az emberi méltóságuk figyelmen kívül hagyásával egyenlő.

A dokumentum tiltakozik az orvosokra gyakorolt nyomás ellen is, hogy hajtsák végre ezt „az úgynevezett orvosi beavatkozást”, és sajnálattal állapítja meg, hogy a vita a szenvedőkre való felelősség-áthárításról szól, nem pedig arról, hogyan kellene megfelelő fizikai és lelki gondozásban részesíteni őket.

„A Belgiumban jelenleg zajló vitában lassan már mindenki egyenlőségjelet tesz az eutanázia ellenzői és a katolikusok közé. Ezért fontosnak láttuk hangsúlyozni a nagy vallások közötti egyetértést ebben a kérdésben, és közösen hatni az emberek lelkiismeretére” – mondta el Tommy Scholtès, a belga püspökök szóvivője.

„Úgy vélem, olyan társadalmi vitával állunk szemben, amelyben az egyházaknak is fontos megszólalniuk. Vallásaink szent írásai támpontot nyújtanak véleményünk megformálásában, mely egyöntetűen az, hogy az emberiségnek minden helyzetben kötelessége védelmezni az életet” – nyilatkozta Semsettin Ugurlu, a nyilatkozat muzulmán aláírója.

A dokumentum feszült társadalmi légkörben született meg, mivel az elmúlt hetekben több eutanázia iránti kérelem is komoly vitát szított Belgiumban. Az eutanázia jelenleg a halálozások 2 százalékát érinti, de az előzetes, letétbe helyezett kérelmek száma még soha nem volt ilyen magas: 2013. január 1-je óta 15 ezer ilyen szándéknyilatkozatot regisztráltak – tájékoztat a La Croix.

Magyar Kurír

Ezer pedofilt fogott a virtuális kislány

Tíz hét alatt ezer pedofilt azonosított az interneten egy holland gyerekjogi szervezet, a Terre des Hommes. Az akcióhoz egy nagyon élethűen és részletgazdagon megalkotott számítógéppel generált 3D modellt használtak, aki megszólalásig hasonlított egy tízéves filippínó lányra. A Sweetie névre keresztelt virtuális kislány csetszobákban várta a férfiakat, a kísérlet két és fél hónapja alatt több mint húszezren elegyedtek vele online beszélgetésbe úgy, hogy valamilyen szexuális szolgáltatást kértek tőle...
...például azt hogy vetkőzzön le a webkamera előtt, és simogassa magát. Sokan közülük fizetni is hajlandóak lettek volna ezért. A virtuális lány mögött álló csapatnak ezer pedofil személyazonosságát sikerült megállapítani, általában a közösségi médiában publikusan fellelhető információk alapján. Az adatbázist átadták az Interpolnak.
A jogvédő csoport dokumentumfilmet is forgatott az akcióról, a programban részt vevők ebben azt mondják, a gyermekprostitúció elleni küzdelemben ledolgozott évek után is sokkoló közvetlen közelről megtapasztalni, miket kérnek a pedofilok egy tízéves kislánytól. A nyomozás szerint a legtöbb beazonosított szexuális ragadozó amerikai volt, utánuk a britek, majd az indiaiak következtek, összesen 71 országból akadt horogra pedofil. Általában teljesen hétköznapi, fiatal vagy középkorú férfiaknak tűntek, a filmben példaként egy 35 éves, kétgyerekes atlantai családapát említenek példaként, aki 10 dollárt ajánlott Sweetie-nek, hogy levegye a ruháit.
A szervezet az akcióval és a filmmel a gyerekek szexuális kizsákmányolásának egy aránylag új, éppen felfutóban levő hajtására hívja fel a figyelmet: a webkamerás, virtuális pedofilturizmusra. A délkelet-ázsiai szexturizmus új ágában webkamerák előtt várják a kizsákmányolt gyerekek a pedofilok hívásait, és bármit megtesznek nekik, amit csak kérnek. A vendégek számára ez sokkal kényelmesebb, biztonságosabb, és olcsóbb is, mint elutazni a helyszínre.
A jogvédők a filmben leszögezik, hogy az akció során sosem jutottak el addig, hogy valóban mutassanak valamit a pedofiloknak (ilyen animációk nem is készültek), és a pénz átutalását sem várták meg, csak azt, hogy a vendég elmondja, pontosan mit kér, mennyit, és hogyan fizetne érte, eközben pedig megpróbálták a lehető legtöbb információt megszerezni róla, például arra hivatkozva, hogy a privát Skype-címét használva jobb minőségű képet kaphatnak.
(index)

Halloween - sátánista rituálén öltek meg egy 18 éves fiút Ukrajnában

Az ukrán rendőrség rituális jellegű, szándékos emberölés ügyében folytat nyomozást egy gyilkosság kapcsán. Az eddig összegyűjtött információk szerint a tettesek már évek óta készültek a kegyetlen szertartásra, melyet az idei halottak napjának előestéjére időzítettek. A fiú eltűnését édesanyja jelentette a rendőrségen, megnevezve azokat a személyeket, akikkel a fiatalembernek találkoznia kellett az előző napon.
Az eltűnés kapcsán kihallgatottak egyike vezette el a nyomozókat a rahói szeméttelepre, ahol egy elhagyatott épületben két ismerőse kivégezte és betemette a fiút. A holttestet meg is találták a jelzett helyen. A gyilkossággal gyanúsított fiatalemberek bevallották, különböző sátánista kiadványokból merített rituálék szerint kínozták, fojtogatták, majd ölték meg az áldozatukat, aki korábban közéjük tartozott. A rendőrség egy általuk közzétett videót is találtak, amelyen néhány éve - gyakorlásképpen - hosszasan kínoztak, és elevenen megnyúztak egy macskát. A két gyanúsított a rahói gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.
(velvet)

Kicsoda valójában Bergoglio? Ferenc, a rossz tanítómester


Ferenc pápának [?] Halottak napján a vatikáni grottákba tett látogatásával kapcsolatban jelent meg az olasz tradizionalistacattolico.blogspot.com honlapján egy hír:
http://tradizionalistacattolico.blogspot.hu/2013/11/francesco-cattivo-maestro.html
Tegnap délután, a vatikáni grottákhoz tett látogatása során Bergoglio, hogy észrevetesse magát a kamerákkal [helyesebben: hogy a kameráknak, azaz a világnak megint valami akcióval/csemegével szolgáljon] egy szegény ártatlan kis ministránst nézett ki magának, aki kezeit összekulcsolva tartotta: [helyesebben: belépésekor az ajtóban álló kis ministráns imára kulcsolt kezeit szétválasztotta]: „Összeragadtak a kezeid?” (Ti si sono incollate le mani?) – kérdezte tőle, és szétnyitotta azokat.
     Szerencsére, ahogy továbbment Bergoglio, a kis ministránsfiú bölcsen újra összetette kezeit.
Az egész jelenet a RAI videóján látható, az alábbi link alatt:
http://www.rai.tv/dl/RaiTV/programmi/media/ContentItem-d615d24f-f94a-4b1a-8427-2e87be24eba5-tg2.html#p=
A blogspot kommentárja: Rengeteg pap, család, hittantanár stb. fáradozik azon, hogy tanítsa az ifjúságot, és akkor jön….eh!
Próbáljuk meg fenntartani katolikus hitünket az imádságok és a megfelelő testtartás révén és megkülönböztetni azt, ami Istentől jön, attól, ami valaki mástól….

Szintén ezen a honlapon
jelent meg „Bergoglio számmisztikája és az Apokalipszis Fenevada” címen egy másik bejegyzés, melynek eredetije:
http://pagina-catolica.blogspot.com.ar/2013/11/el-apellido-bergoglio-y-el-666.html
argentin (!) oldalon található.
„Ez a bölcsesség! Akinek van esze, számítsa ki a vadállat számát, hisz emberi szám: hatszázhatvanhat.” (Jel 13,18) Ha a számítógép klaviatúráján Bergoglio nevét az Alt+ számbillentyűk segítségével gépeljük be, a következő karaktereket kell alkalmaznunk:
Alt 66 = B
Alt 69 = E
Alt 82 = R
Alt 71 = G
Alt 79 = O
Alt 71 = G
Alt 76 = L
Alt 73 = I
Alt 79 = O
A számok összege pedig 666!

http://www.katolikus-honlap.hu/1302/666.htm

Erkölcs és Társadalom


A mai magyar társadalom egyik legfájdalmasabb pontja közös életünk erkölcsiségének megfogalmazása. A történelem ellenünk ható erői egykori erkölcsiségünket igyekeztek ellehetetleníteni. Amíg a közös erkölcsiséget nem alakítjuk ki újra, közösen, a teljes magyarság túlnyomó részének személyes részvételével, addig a külső tényezők hatása érvényesül a mi valódi, legjobb szándékainkkal szemben. Éppen ezért felhívással fordulok mindenkihez, aki érintve érzi magát közös sorsunk jóra alakításában: javasoljunk olyan erkölcsi alapelveket közösségi életünk megjavításához, amit a magunk módján vállalni is tudunk, aminek érvényesítését tevékenységünkkel elő akarjuk és elő tudjuk segíteni. Szándékunk szerint olyan közös álláspontra tudunk majd jutni, amit közösen képesek kell legyünk előbb-utóbb érvényre is juttatni.
Javasolt erkölcsi alapelvek
- mindenki a maga módján,
- a maga lehetőségei szerint,
- legjobb belátása szerint,
- legjobb képességei szerint!
1. Minden álmunkat meg kell és meg lehet valósítanunk. Minden valós életproblémát meg kell oldanunk, és erre képesek is vagyunk. A megoldásban legfőbb segítőink érzéseink, sejtéseink, és az ezekre támaszkodó, logikus, alkotó értelem.
2. Életünk egészéért, lényegéért felelősséggel tartozunk önmagunknak, családunknak, nemzetünknek, az emberiségnek, a Természetnek, a Világegyetemnek. Ezért erkölcsi kötelességünk életünk és a világ végső titkainak megoldása.
3. Életünk, és szellemiségünk természeti és közösségi gyökerű. Ezért erkölcsi kötelességünk és érdekünk a magunk életének minél tökéletesebb kiteljesítése és a világ előbbre vitele, az élet különbbé, jobbá, nemesebbé tétele. Mindannyian részt kell vegyünk természetes alapokon álló, a kíváncsiság, az eszmények hajtotta közösségek létrehozásában és továbbvitelében.
4. A létezés, az élet, az értelem, az erkölcs, a kultúra, az igazság, a jóság, az érzés, amennyiben természettől adott, szent és sérthetetlen.
5. Minden hiányosság, ami bennünk és környezetünkben fennáll, életünk kiteljesedését, igazi természetének megnyilvánulását akadályozza. Teremtsünk megfelelő alkalmat, kezdeményezzük a belső és külső hiányosságok felszámolását!
6. Életünk olyan világtény, amely igazát akarja. Mindannyiunk személyes feladata az élet igazságának minél teljesebb és mélyebb feltárása, védelme és érvényesítése.
7. Életünk a világban olyan otthonosságot igényel, mint egy jó családban, ahol az együtt-cselekvés összhangja nyílt és világos. Életünk, szellemiségünk otthonossága a haza szeretetét, a közjó védelmét igényli, a közjó ellenfeleinek  leleplezését, a nemzeti hagyomány éltetését, a nemzeti kultúra ápolását.
8. Ahol élünk, otthonosságot kell teremtsünk. Közvetlen életterünk, lakóhelyünk, környezetünk, iskolánk, munkahelyünk emberi természetének érvényre juttatása, alapos ismerete, ápolása, a lokálpatriotizmus mindannyiunk erkölcsi feladata.
9. Közös sorsunk ismerete nélkül nem nézhetünk szembe az életünk egészét alakító tényezőkkel. Ezért húsbavágó feladatunk a nemzeti és az egyetemes történelem lehető legmélyebb megismerése és megvitatása, elmélyítése.
10. Mindennapi tevékenységünk társadalmi megbecsülését a pénzviszonyok fejezik ki. El kell érjük, hogy a gazdasági élet mindannyiunk számára átlátható legyen. A pénzben munkánk, élettevékenységünk fejeződik ki. Ahogy jogunk van életünkhöz, életünk otthonosságához, úgy olyan alaposan át kell látnunk a köz pénzügyeit, mint otthonunkét, mert munkánk a közjó szolgálatára hivatott.
11. Mindenkinek joga és erkölcsi kötelessége az önálló és boldog élet kialakítása. 
Segítsük a jót, ne tűrjük a rosszat.
12. Állítsuk át életünket a pénzvilág szorítása alatti vergődésből, a pénzvilág életünk általi anyagi támogatásából az értelmes, emberi, közösségi kiteljesedés oldalára. A társadalomban, a gazdasági és szellemi életben uralkodó fordított kiválasztódás elve helyébe állítsuk vissza a közös életünk számára fontos tettek társadalmi szintű megvalósítását és továbbvivését.
Ha közösen állást tudunk foglalni életünk közös színterének alapelveiben, életünk igazsága, igazsághoz való joga emberhez méltón tud majd kiteljesedni.
Várhegyi Kálmán