Az első részben a kereszténység lényegéről szóltunk, most szóljunk röviden a buddhizmusról.

Maguk a buddhisták egyetértenek a buddhizmus jellemzésével, amely azt mondja, hogy a buddhizmus Isten nélküli vallás, de egy csomó istent tisztel.

A buddhizmus radikálisan tagadja az Istent, a világ Teremtőjét. A buddhizmus ideálja a világ teljes pusztulása, de főleg a személyes lét pusztulása – az önpusztítás. Effelé tart a tömeges csippelés.

 

Ezt a videót megnézheted itt is: https://glory.wistia.com/medias/mxt5larngo
https://rumble.com/v1jjjan-kazahsztnban-2.html
https://ugetube.com/watch/5v1gsuF3P2mkqwT
https://cos.tv/videos/play/38878578968663040
https://www.bitchute.com/video/BgMImECnxjdK/
https://gloria.tv/post/YYyrJvF6mdX768r3TxQdkaU6M

Letöltés videó: 370.4 MB, 1280×720 / 111.6 MB, 768×432

 

 

A nő, az új élet hordozója, a buddhizmusban, amely az élet elpusztítását célozza meg, gyűlölt. Egyetlen vallás sem olyan ellenséges és elutasító a nőkkel szemben, mint a buddhizmus. Mondáik garmadája mutatja be úgy a nőt, mint valami útálatosat.

Ugyanígy elutasító a buddhizmus a mezőgazdasággal szemben, mert állítólag „ semmi sem annyira pusztító a rovarok számára, mint a mezőgazdaság“.

A buddhizmus több mint 30 millió istent tisztel. Csak az egyetlen Teremtő Istent és Megváltót nem fogadják el a buddhisták. A buddhisták egyúttal ateisták és a démonok tisztelői. A legnagyobb paradoxon a vallások közötti találkozók, ahol a liberális keresztények szuggesztíven azt állítják, hogy állítólag egy Isten van.   Ez manipuláció. Igen egy Isten van, Aki mindeneket teremtett, de a buddhisták tagadják Őt.

II. János Pál pápa 1986-ban Assisiben együtt imádkozott a buddhistákkal, és jelen volt a dalai láma is, akit saját istenükként tisztelnek.

S. M., a dalai láma volt tisztelője szörnyű tanúbizonyságot tett a tibeti buddhizmusról:

„Buddhista voltam. A buddhista a mantra ismétlésével magába hívja a démonokat és az ördögöket. A tibeti buddhizmus legismertebb praktikáját, az ún. gcsod-ot, a temetkezési helyeken gyakorolják, olyan vidéken, ahol keselyűknek odavetett emberi holttestek hevernek.  Ugyanezt teszi imaginációban a meditáló is, csak saját testéből való húsdarabokat dobál a démonoknak és buddhista isteneknek. Én is végeztem dzsogcsenben ilyen meditációt. Maga a szöveg így hangzik: „Nektek áldozom a testem, a húsom, a véres kalácsot, a szivem és az agyam, lenyesem a koponyám és nektek minnyájatoknak odadobom.

A tibeti buddhizmus a sátán nagy hazugsága. A dalai láma hasonlóan a pancsenlámához vagy karmapához olyan láma, aki gyerekkorától fogva a rossz szellemek médiuma. A nirvána a démon – a fényhozó nagy csalása (v.ö. 2Kor 11,14).

A buddhizmus és az ún. keresztény zen

A zen-buddhizmus a 7. században keletkezett. A harci sportok, mint a judo, aikido és a többi a zenből erednek. Az intenzív meditáció kezdetén a zen-tanítványok értelmetlen találóskérdésekre – kóanokra számítanak. A zen célja felszámolni a normális egészséges gondolkodást és az emberi lelkiismeretet. – Isten bennünk levő hangját. Az egész rendszer egy démoni gőgön és hazugságon alapszik, amely visszaél a megromlott emberi természettel és a bennünk levő gonoszság gyökerét – az áteredő bűnt fejleszti. A kígyónak eme erejével – a bennünk levő bűnnel – a lélek a meditáció által egyesül, azaz egyesül a hazugság és a halál lelkével – az ördöggel (Jn 16,11).

A buddhizmus és a kereszténység között leküzdhetetlen különbségek vannak: a kereszténység egy Teremtő Istenben hisz, aki személyes Isten. A kereszténység az embert olyan lénynek látja, akinek szüksége van megváltásra és nem képes az önmegváltásra.  A buddhizmus ezzel szemben nem vallja Istent, mint Teremtőt, sem mint személyes Istent. Valamint állítja, hogy az ember saját erejéből üdvözülhet. Ezt az üdvösséget az ún. nirvánában látja. Azonban ez egy nagy hazugság.

A megváltás állítólag annak felismerése, hogy minden mindegy! Ez csak azoknak a fejében születhet meg, akik elvesztették a valóság józan szemlélésének, azaz a jó és a rossz közötti különbségtétel képességét. Az ilyen filozófia az egyén és a társadalom teljes széteséséhez, a józan ész elvesztéséhez vezet, a dzsungel-törvények bevezetéséhez és a pokol létrehozásához a földön. A pokol azoknak a helye, akik elutasították a Szeretetet , az Igazságot és akik elhitték azt a fundamentális hazugságot, hogy minden mindegy. Amikor majd ott megnyílik a szemük, már késő lesz.

Mit jelent a keresztény számára a megváltás? Kiragadott minket a sötétség hatalmából, és áthelyezett szeretett Fia országába. Benne nyertük el a megváltást és bűneink bocsánatát. (Kol 1,13-14) Azaz Isten szabadított – váltott meg minket, s nem a zen-buddhista meditáció tévútja. Benne – azaz Krisztusban – van megváltásunk és bűneink bocsánata, senki másban! A Nirvána démoni csalás. A hamis megvilágosodás a buddhizmusban Lucifer – a Fényhozó!!!

A buddhizmus nem vallja a Teremtő Istent és elutasítja Jézust mint Megváltót. A karmáról, a reinkarnációról és a nirvánáról  szóló regékkel felmenti az embert az erkölcsi felelősség alól, és más létformákbeli élet  (állatok, madarak, csúszómászók, rovarok) hamis reményével kecsegteti. Csakhogy az ember a halála után vagy az örök dicsőséget vagy az örök büntetést aratja le. A reinkarnáció tagadja a kereszténység alapigazságait: a személyes Istent, a halhatatlan lelket, Jézust mint Megváltót, a mennyet a poklot.

Harcművészetek: Jelenleg az egykori keresztény világ területein masszív buddhista misszió folyik. Nincs már egyetlen olyan hely sem, ahol ne lenne népszerűsítve a harcművészet, ami közel sem csupán egyszerű sport. Buddhista meditációkkal van összekötve, amelyek Krisztus tagadáshoz vezetik a keresztényeket. A tömeges népszerűsítés már 50 évvel ezelőtt kezdődött a filmeken, irodalmon és bemutatókon keresztül.

Okkult praktikák: jóslás és mágia. Például az ún. I-tying által történő jóslásról van szó, továbbá az állatöves  kínai horoszkópok  stb. által.

Mágikus gyógyítások: Az akupunktúra, akupresszúra, kínai masszázsok a pozitív és negatív energiákon alapulnak, a jing-jangon, az ún. meridiánokon. De mindez hazugság.

Bonszaj: a kertek okkult díszítése. A bonszajokban állítólag a meghalt ősök lelkei élnek.

Kínai művészetek – kínai sárkányok, démonok szimbólumai gobelineken, porcellánokon, sárkány és okkult szimbólumok tetoválása a testre, Buddha-figurák, illatos pálcikák, tibeti harangjátékok, feng-sui – a lakások   díszítése békákkal, teknősökkel, elefántokkal…, amelyeknek mágikus hatalmat tulajdonítanak. Mindennek okkult gyökerei vannak, és manapság a tájékozatlan keresztények életének részévé válnak.

Teaházak: Majdnem minden városban vannak. Több teának narkotikus jellege van és függőséget okoz. A tea ivása bizonyos okkult szertartással van összekötve, esetleg meditációkkal.

A katolikus teológusok hamis frázisokkal altatják el a keresztények lelkiismeretét. Sok katolikus szerzetes ahelyett, hogy igaz missziót végezne, antimissziót hajt végre – megnyitják az egyház ajtaját a buddhizmus előtt ( pl. Olaszországban a xaveriánusok, a benedekrendiek, a jezsuiták…).

1998-ban meghalt egy barmai etnikai többséghez tartozó Myanmarba való buddhista szerzetes. Többszáz szerzetestársa és rokonai összegyűltek, hogy részt vegyenek a szertartáson. Mielőtt sor került volna a holtteste elégetésére, a szerzetes hirtelen felült és elkezdett kiabálni: „Minden hazugság! Láttam ott Buddhát és az összes buddhista tanítót. Minnyájan a tüzes tóban voltak!“

A szerzetes könyörögni kezdett: „Muszáj a keresztényekre hallgatnotok! Egyedül a keresztények azok, akik ismerik az Igazságot!“ Ez az esemény megrémítette az egész vidéket. Több mint 300 szerzetes lett kereszténnyé és kezdte elfogadni a keresztény tanítást. A feltámadt férfi folytatta könyörgését, hogy minnyájan higgyenek Jézus Krisztusban, mert Ő az egyedüli igaz Isten. Nemsokkal ezután a szerzetes eltűnt.

A BUDDHIZMUS és A KERESZTÉNYSÉG 7 ellentétes álláspontja

A buddhizmus tévtanítása lelkek millióit tartja sötétségben, és rántja az ideigvaló és az örök pusztulásba. Az egész hamis rendszer mögött nem az igazság és az élet Lelke áll, hanem a hazugság és a halál lelke. Lelkek milliói vágyakoznak az igazságra és a szabadításra. Csakhogy a II. Vatikáni Zsinat Nostra aetate deklarációja de facto felszámolta a missziót és ajtót nyitott az öngyilkos antimissziónak, az ún. vallások közötti párbeszédnek. Az egyházi elöljáróknak bűnbánatot kell gyakorolniuk és a II. Vaticanumot annak nevezni, ami valójában volt és ami ma is,  vagyis heretikusnak. A klérusnak le kell mondania a modernizmus heréziséről, amely a történetkritikai módszer által megmérgezte az egyházat. Csakis ezután újíthatják meg igaz kapcsolatukat Istennel és kezdhetnek reevangelizációba. Krisztus evangéliumának hirdetése által a Szentlélek erejével kezdhetik el azokon a területeken a mentőmissziót, amelyek most a buddhizmus és a hinduizmus uralma alatt állnak. Azok, akik elfogadják Jézus Krisztust, az egyedüli Megváltót, nyerik el a bűnbocsánatot és az örök életet.

 

+ Illés

a Bizánci Katolikus Patriarchátus pátriárkája

+ Metód            + Timóteus

Püspök-titkárok

 

2022. 09. 04.

 

Letöltés: BKP: A Világ- és a Tradicionális Vallások Vezetőinek VII. Kongresszusa Kazahsztánban; Tegyétek kezeteket a szívetekre! /2. rész: Buddhizmus/ (2022. 09. 04.)