2017. április 15., szombat

Urunk Jézus Krisztus üzenete Anna Terézia által

Nagyhét
2017. 04. 10.
Kedveseim! A Nagyhéten gondolkodjatok el cselekedeteiteken! Mennyire vagytok képesek elfogadni a mindennapi keresztjeiteket, azokat a megpróbáltatásaitokat, amelyeket Krisztusért viseltek el? Mennyire sikerül utánoznotok a szelíd és alázatos szívű Krisztust, aki elszenvedve viselte azt a keresztet, amelyet mi raktunk rá? Megbocsátó lelkülettel vagyunk egymás iránt, vagy neheztelünk azokra, akik rosszat tettek nekünk? Milyen lelkülettel bocsátunk meg embertársainknak, a szavak szintjén, vagy szívünk mélyén is? Mindig Jézus legyen a példaképünk!
2017. 04. 11.
Kedveseim! A Nagyhét minden áldozatát hozzátok meg. Jézus iránti szeretetből. Ne féljetek a nehézségektől, amelyekkel szembesültök minden nap. Inkább gondoljatok arra, Jézus milyen gyötrelmeken ment keresztül, azért, hogy megmentse az emberiséget. Amikor Jézus odaért keresztútján a siránkozó asszonyokhoz, nem véletlenül mondta nekik: „Ne miattam, hanem magatok és gyermekeitek miatt sírjatok”. Tudta, hogy visszatérő bűneink miatt számtalanszor elesünk. Ha nem kérjük Jézust, hogy emeljen fel Magához, és adja meg a gyónásban a megszentelő kegyelem ruháját, akkor elveszünk! Imádkozzunk magunkért és gyermekeinkért, hogy képesek legyünk Jézus mellett kitartani.
2017. 04. 12.
Kedveseim! Amikor saját megpróbáltatásaink miatt szenvedünk, akkor gondoljunk Jézus keresztútjára! Ő mindnyájunkért elviselte, elszenvedte, és felajánlotta életét a Mennyei Atyának. Legyünk végtelenül hálásak Neki, mert kereszthalála által megnyitotta nekünk a Mennyország ajtaját! Szeretetével elhozta nekünk az Atya végtelen irgalmát. Viseljünk el tehát mindent, ami nehezünkre esik! Türelemmel hordozzuk a mások által ránk ruházott kereszteket. Alázattal fogadjuk azokat a nehézségeket is, amelyekkel saját magunk korlátait cipeljük!
Nagycsütörtök, Gecemáni óra
Gyermekeim! Nagycsütörtök éjszakáján meghívlak benneteket, hogy virrasszatok Velem. Érezzétek át elhagyatottságomat, és vérrel verejtékezésem gyötrelmeit. Minden erőtökkel azon legyetek, hogy megvigasztaljatok Engem. Mert ma is elszenvedem misztikus módon ezeket a fájdalmakat. Kiáltsatok fel Atyámhoz, „ha lehetséges múljék el ez a kehely”, mert az emberek ma is ugyanazt teszik Velem, mint kétezer évvel ezelőtt. Irgalomért könyörögjetek, hogy bocsássa meg Atyám az égbekiáltó bűnöket. Virrasszatok, imádkozzatok, és böjtöljetek, hogy megállhassatok Igazságom napján. Most is gyengéden szeretlek titeket, mert arra vágyom, hogy mindnyájan elérkezzetek Hozzám. Maradjatok együtt, és szeressétek egymást, ahogy Én halálosan szerettelek benneteket! Maradjatok Velem, akkor nem kell félnetek semmitől, mert gondoskodom rólatok! Engedjétek, hogy vezesselek titeket, mert veletek járok mindenhol, ahol megfordultok! Bízzatok Bennem, és tartsatok ki Mellettem mindhalálig! Haláltusát vívó Jézus
2017. 04. 14. Nagypéntek
Kedveseim! Eljött az óra, hogy Jézus beteljesítse az Atya akaratát. Meghalt, elszenvedte a kereszthalált, hogy onnan forrásozzon a kegyelem. Szent Oldalából, melyet a katona lándzsája nyitott meg, vér és víz folyt ki. Jézus oldalából kifolyó víz mosson tisztára minket, hogy be tudjuk fogadni mindazt a kegyelmet, amelyet nekünk készített. Olyan mély átéléssel végezzük a keresztutat, mintha a magunkét járnánk végig. Jézus mindig mellettünk áll, amikor saját keresztutunkat járjuk, mert egyedül nem bírnánk azt elviselni. A mi bűneinkért szenvedte el a kereszt gyötrelmét, hogy utat mutasson nekünk az üdvösségre. Szeressük Jézusnak ezt a nagy tettét, amellyel előttünk járt, és ne féljünk a megpróbáltatásoktól sem.
2017. 04.15 Szűzanya Nagyszombat
Gyermekeim! Fájdalmas Szűzanyaként jövök most hozzátok. Mély fádalommal éltem át Szent Fiam keresztről való levételét és gyorsan történő eltemetését. A szívemet valóban hét tőr járta át, ahogy Simeon megjövendölte nekem. Lelkem gyötrelmei felfoghatatlanok voltak. Egyedül Istenben találtam megnyugvást, mert bíztam Benne rendületlenül. A megpróbáltatás idején soha ne veszítsétek el a reményt, mert Isten mindenre ad megoldást. Nehezen értettem meg, milyen választ fog adni Atyám Jézus keresztáldozata után. De bíztam Benne, hogy szeretetének a legtökéletesebb útját mutatja meg. Imádkozzatok, hogy a keresztények szívéhez eljusson a Feltámadás Fénye.
Anna Terézia


http://engesztelok.hu/lelkielet/1213-nagyhet
http://engesztelok.hu/lelkielet/1214-nagypentek-nagyszombat