„Amikor Jézus az Olajfák hegyén ült, odamentek hozzá tanítványai külön, és ezt kérdezték: “Mondd meg nekünk: mikor lesz ez, és mi lesz a jele a te eljövetelednek és a világ végének?” Jézus így válaszolt nekik: “Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket! Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: Én vagyok a Krisztus! – és sokakat megtévesztenek. Fogtok hallani háborúkról, és hallotok háborús híreket. Vigyázzatok, meg ne rémüljetek, mert ennek meg kell lennie, de ez még nem a vég. Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, éhínségek és földrengések lesznek mindenfelé. De mindez a vajúdás kínjainak kezdete! Akkor átadnak titeket kínvallatásra, megölnek benneteket, és gyűlöl titeket minden nép az én nevemért.” (Máté 24:3-9)
„Hagyjátok abba az iraki keresztények gyilkolását!”
„Hagyjátok abba az iraki keresztények gyilkolását!”

A keresztények üldözése új szintre emelkedett manapság és az Open Doors keresztény figyelőszervezet szerint a legrosszabb még hátravan. Szerdán kiadott legújabb jelentésükből kiderül, melyek azok az országok, ahol a keresztényekkel szembeni ellenséges magatartás a legsúlyosabb, illetve, hogy a tavalyi év különösen szomorúnak bizonyult a számok tükrében.
A Globális Figyelőlistán a keresztények számára legveszélyesebb 50 ország szerepel. Idén magasabb küszöbértékkel lehetett csak felkerülni rá, ami jelzi, hogy az üldöztetés az egész világon erősödött. A listát 13 éve Észak-Korea vezeti. A helyzet Afrikában romlott a leggyorsabb ütemben, míg a közel-keletet inkább a célzott támadások jellemezték, ami a keresztények tömeges elvándorlását eredményezte.
A világon jelenleg 100 millió keresztény tekinthető üldözöttnek és ezzel a kereszténység tekinthető a legüldözöttebb vallásnak. Az 50-ből 40 országban az iszlám szélsőségesség az üldözés legfőbb forrása. Az üldöztetés sok formában jelentkezhet, köztük kifejezetten az üldözött egyén hite miatti bebörtönzés, kínzás, nemi erőszak, és halál.
„Még a keresztény többségű államokban is soha nem látott mértékű kirekesztést, diszkriminációt és erőszakot tapasztalunk,”
mondta David Curry, az Open Doors USA elnöke.
„A 2015-ös Globális Figyelőlistából kiderül, hogy hihetetlen számú keresztény válik az intolerancia és az erőszak áldozatává a hite miatt. Egyre több ember kényszerül bizonyos mértékig titkolni hitét.”
Az Open Doors adatai szerint az üldöztetés erőszakos és erőszakmentes formái is erősödnek a világon.
A keresztényüldözés azokat az ellenséges megnyilvánulásokat, tetteket foglalja magában, amelyeket valaki Krisztussal való azonosulása miatt szenved el.
persecutionmap
Bár a médiában ennek leginkább az erőszakos megnyilvánulásairól hallani, az erőszakmentes ellenségeskedés is erősödik. Az erőszakos megnyilvánulások leginkább Irakban, Szíriában és Nigériában erősödtek, bár a keresztények más országokban is tapasztalnak ilyesmit, akár saját családjuk vagy a helyi közösségek irányából. Ez megnyilvánulhat a családból vagy közösségből való kizárással vagy a munkahely elvesztésével.

Forrás: Free Beacon
http://idokjelei.hu/2015/01/open-doors-erosodik-a-keresztenyuldozes/
„A Globális Figyelőlista célja felhívni a figyelmet a keresztényüldözés valódiságára azok számára, akiknek megadatott a szabadság privilégiuma,” mondta David Curry. „Az üldöztetés kezdeményezőinek tudniuk kell, hogy a világ figyel és ellenzi mások üldözését. Emellett szeretnénk, ha az üldözöttek éreznék, hogy nem feledkeztünk meg róluk.”