Az ember beszivárog az Incel közösségbe, és rémisztő felfedezést tesz

Amit talált, az annyira undorító, hogy felfordul a gyomrod.

Andrew Tate-ről a TikTok új sztárjáról már biztosan hallottál.

Ő egy volt kickboxoló, aki szélsőségesen nőgyűlölő nézeteket vallott, például azt, hogy a nőknek engedelmeskedniük kell a férfiaknak, és hűségesnek kell lenniük akkor is, ha a partnerük megcsalja őket. Tate azt is állította, hogy a nemi erőszak túlélői "felelősek" a saját szexuális támadásaikért.

Az incel közösség körében széleskörű támogatásra talált.

Az undorító nézeteit hirdető Tate videóit több mint 11 milliárdszor nézték meg a TikTok-on, és az inceleknek nevezett, kivételesen hűséges közösség elnyerte a tetszését.

Az ebbe a csoportba tartozó férfiak szintén nőgyűlölő retorikát használnak a nők dehumanizálása érdekében. Az incel (az "önkéntelen cölibátus" rövidítése) mozgalom egy olyan közösség, amely elsősorban online létezik, és amelynek középpontjában a nőkkel szembeni neheztelés áll, amiért nem biztosítják számukra a szexet.

Sajnos ennek a szexista szubkultúrának az ijesztő felemelkedése az egész világon felerősödik. Az internet mindenhol segít felerősíteni ennek a szubkultúrának az üzenetét.

 

 

A globális incel-fórumok felhasználói bázisának kimerítő tanulmánya szerint Svédországban az egyik legmagasabb az incelek aránya a lakosság számához viszonyítva. Az országban egymillió lakosra 240 látogató jut az incel fórumokon.

Ez meglepő egy olyan országból, amely történelmileg élen járt a nők jogainak védelmében és az egyenlőség felé való haladásban.

Egy férfi beépül, hogy tanulmányozza az inceleket

A Svédországból származó szerző, Pascal Engman úgy döntött, hogy beépül, hogy további információkat szerezzen a zavaró közösségről. Mivel szélsőséges nézeteik a társadalom részéről visszatetszést váltanak ki, ezeknek az egyéneknek nincs más választásuk, mint hogy egész életüket az interneten töltsék.

Ezért Engman tisztában volt azzal, hogy az egyetlen módja annak, hogy valóban elmerüljön a világukban és mélyebb megértést nyerjen róla, az lesz, ha végigolvassa a fórumaikat.

Három hónapot szánt arra, hogy végigolvassa az összes privát bejegyzésüket és kommentjüket az interneten. Minél jobban belemerült ennek az online szubkultúrának a vizsgálatába, annál nyugtalanítóbbak lettek a felfedezései.

Például azokat az inceleket, akik sikeresen követnek el erőszakos cselekményeket nők ellen, sokan az interneten isteni rangra emelik, és olyan émelyítő elismeréssel halmozzák el őket, hogy az embernek felfordul a gyomra.

 

 

"Emelem poharam minden áldozatra, akiről kiderül, hogy 18 és 35 év közötti nő."

"A nők elleni népirtás tökéletesen indokolt lenne, ez az én szerény véleményem"

Az ilyen csodálat és dicséret azután következett be, hogy 2021-ben az Egyesült Királyságban az első ilyen jellegű támadás történt, amikor az akkor 22 éves Jake Davison egy pisztollyal öt embert ölt meg Plymouthban, mielőtt maga ellen fordította volna a fegyvert, és ezzel mártírként alapozta meg az incel fórumokon a róla kialakult képet.

Az egyik áldozat egy hároméves gyermek volt. Egy másik Davison saját édesanyja volt. Ezt a hírt ujjongás fogadta azokban az online közösségekben, amelyekben korábban is megfordult.

A fórumok tartalmából kiderül, hogy az egyetlen dolog, ami akár csak megközelíti azt a megvetést, amit sok incel érez a nők iránt, az a saját maga iránt érzett undor.

"Majdnem harminc éves vagyok. A legjobb éveim hamarosan mögöttem lesznek, és még soha nem voltam nő közelében sem - sem barátként, sem egyéjszakás kalandként. Nem akarnak engem. Ezt nagyon nyilvánvalóvá is teszik. Lehet, hogy nem gyűlölnek, de megvetéssel bánnak velem, ami még rosszabb".

Pascal Engman arról számolt be, hogy fiatal férfiak szemtanúi voltak annak, hogy online fórumokon képeket posztoltak magukról, megkértek más inceleket, hogy kritizálják a külsejüket, és utána azt a tájékoztatást kapták, hogy öngyilkossággal kellene véget vetniük az életüknek. Úgy érzik, hogy a szexuális kapcsolatokra való képtelenségük oka az, hogy "csúnyák", és ennek következtében az incelek intenzív gyűlöletet éreznek önmaguk iránt.

 

 

Ennek eredménye a "csonttörés" néven ismert szörnyű gyakorlat, amelynek során az egyének arcon ütik magukat, hogy állkapocsvonaluk markánsabbá váljon. Azért teszik ezt, mert úgy érzik, hogy az erős állkapocsvonal a legvonzóbb férfias tulajdonság.

Az incel mozgalom stratégiájaként nagymértékben támaszkodik a dehumanizálásra. Miután eljutottak arra a következtetésre, hogy a nőket az embernél kevesebbnek kell tekinteni, a tagjai szabadon megalázhatják, beszennyezhetik és veszélyeztethetik a nőket, amikor csak akarják.

"Nem tekintem a nőket embereknek. Ők csak a férfiak rabszolgái, vagy annak kellene lenniük. Főznek, takarítanak és szétteszik a lábukat, amikor mondják nekik."

"A társadalom gyűlöl minket, és mi férfiak vagyunk. Senki sem törődik velünk. Erőszakhoz kell folyamodnunk, hogy rákényszerítsük a társadalmat, hogy segítsen nekünk."

Amikor a nőket "femoidként" emlegetik, a legjobb esetben az incelek tárgyként érzékelik őket, a legrosszabb esetben pedig célpontként.

 

 

Az a tény, hogy az incels a nőket csupán tárgyaknak tekintik, növeli a veszély kockázatát, mivel valószínűleg kialakul bennük az a téves meggyőződés, hogy joguk van hozzájuk. Amikor rájönnek, hogy ez nem így van, elkezdenek azon gondolkodni, hogyan vehetnék el erőszakkal azt, ami szerintük eleve jogosan az övék.

Mivel az incel mozgalom sok tagja úgy véli, hogy joguk van a nőkkel való szexhez, nemi erőszakkal foglalkozó táborok létrehozásáért kampányoltak, ahol az áldozatokat államilag szentesített erőszaknak vetnék alá.

Amint Engman megértette a probléma nagyságát, kötelességének érezte, hogy írjon róla, abban a reményben, hogy minél több emberben tudatosul majd az a növekvő veszély, amellyel a nők világszerte szembesülnek.

A "Femicide" című regényében a szerző három nő látszólag egymástól független gyilkosságát vizsgálja, akikről a történet során kiderül, hogy mindannyian kapcsolatban állnak az incel mozgalommal.

A nőgyűlölet az idők kezdete óta létezik; az incel-fórumok elterjedése azonban férfiak millióinak adott olyan platformot, amelyen névtelenségük megőrzése mellett kiadhatják magukból a nőkkel szembeni heves gyűlöletüket.

Az incelek száma tovább fog nőni, és ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni.

 

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/nem-tekintem-a-noket-embereknek-ok-csak-a-ferfiak-rabszolgai-vagy-annak-kene-lenniuk