2015. április 29., szerda

Az ISIS a sátán”, írja Facebookon a római ördögűző

Egy közelmúltbéli facebookos posztban az ismert vatikáni ördögűző, Gabriele Amorth atya kijelentette, az Iszlám Állam maga a sátán, egyúttal elítélte a nyugati országok tétlenségét.
Az atya szerint a spirituális szinten zajló dolgok öltenek testet a földön, és a spiritualitás szintjén csak két világ létezik: a Szentléleké és a démonoké.
Az ördögűző szerint a démonok számos különféle formában jelennek meg: politikai, vallási, kulturális köntösbe bújva, de a sátán által motiváltan. „Keresztényként spirituálisan harcolok a bestiával” – írta az atya a közösségi oldalon.
Amorth szerint a politikusoknak, akik most válasz nélkül hagyják a keresztények lemészárlását, ugyanúgy meg kell majd küzdeniük az Iszlám Állammal. Az atya szerint az ISIS előrenyomulását látva feltehetjük magunknak a kérdést: mit tett egyáltalán a Nyugat az elmúlt évtizedek során?
Az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének (AIE) alapítója szerint a sátán mindig azt állítja, hogy hatalommal bír a világ felett, és igaza is van. „Bibliai értelemben az utolsó napokban járunk, és a bestia dühödten munkálkodik”, írja.
Az Iszlám Állam tavaly augusztusban kerítette hatalmába Irak legnagyobb keresztény városát, Quaraqosht, tízezreket kényszerítve arra, hogy elmeneküljenek otthonukból. A terroristák keresztényeket és más vallási csoportok tagjait is nagy számban fogják és ítélik el, majd végzik ki Irakban és Szíriában.
A 90 éves Amorth atya 29 év alatt több mint 70 ezer ördögűzést bonyolított le. A szám azért ilyen rendkívül magas, mert az eredményes ördögűzéshez sokszor többszöri próbálkozás szükséges, azonban minden alkalommal el kell végezni a teljes rituálét és így mind teljes értékű ördögűzésnek számít. Amorth atya korábban többször beszélt már a veszélyről, amelyet az jelent, hogy egyre többen nem hisznek a sátánban, illetve hogy az ördögűzők száma egyre csökken.