2014. július 16., szerda

660 pedofilgyanús embert fogtak el Nagy-Britanniában

Hatszázhatvan embert gyanúsítanak pedofíliával Nagy-Britanniában, írja a Telegraph és a BBC. Az egész országra kiterjedő rendőri akcióban orvosokat, tanárokat, gondozókat és volt rendőröket vettek őrizetbe. A többségük büntetlen előéletű, korábban fel sem merült, hogy szexuális bűncselekményeket követtek volna el. Ugyanakkor horogra akadt harminckilenc olyan erőszaktevő, akik szerepeltek a nyilvántartásban.
A brit FBI-nak is nevezett, szervezett bűnözés elleni hivatal, az NCA szerint négyszáz gyereket sikerült megóvni, köztük olyanokat, akiket a feltételezett pedofilok gondjaira bíztak.
Volt vagy jelenlegi kormánytag nincs a gyanúsítottak között.
Phil Gormley, az NCA főigazgató-helyettese elmondta: ennyire összehangolt és célzott akcióra még nem volt példa Nagy-Britanniában. Az előkészítés fél éven át tartott: 833 házkutatás volt, és 9172 mobiltelefont, adathordozót és számítógépet vizsgáltak át.
Gormley szerint a pedofilok tévednek, amikor azt hiszik, hogy a web sötét oldalán rejtve maradnak az üzelmeik. Ezzel az úgynevezett deep webre gondolt, ami a keresőmotoroktól biztonságos távolban, különféle titkosító algoritmusokkal védve működik, és leginkább illegális tevékenységeket folytatnak rajta. De sokat segít diktatúrában élő internetezőknek is kicselezni a cenzúrát, vagy névtelennek maradni olyan helyzetbe, amikor szimplán a véleményéért komoly retorziók érhetik az embert.
(MTI)

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

A világ elhagyott Engem, amint az meg volt jövendölve és a legnagyobb árulást követték el a Testem ellen


2014. július 15. kedd, 18:00
Drága szeretett leányom, a világ elhagyott Engem, amint az meg volt jövendölve és a legnagyobb árulást követték el a Testem ellen.
Szavamat darabokra szaggatták és sokan azok közül, akik azt mondják, hogy jártasak Tanításaimban, mit sem fognak törődni azzal az üldöztetéssel, amely Egyházamat érni fogja. Éppúgy, ahogy Keresztrefeszítésem során átkot szórtak Rám – azok, akik büszkén dicsekedtek kimagasló bölcsességükkel Útjaim során – ugyanúgy fognak szidni Engem most, ezen Második időm alkalmával is, amikor eljövök, hogy visszaköveteljem Királyságomat.
Hálátlan lelkek, kikben nincs egyszerűség, sem alázat, ők sohasem fogják elfogadni azok hangját, akiket méltatlanoknak tartanak az Igazság kimondására. Ők sohasem fogják elfogadni az Igazságot, mert amikor hamisságokat fogadnak el az Én Nevemben, akkor nem lesz hely a szívükben Isten Lelke számára, hogy az elárassza lelküket. Ahelyett, hogy felkészítenék az emberiséget Nagy Irgalmasságomra – a Napra, amelyet a világnak Ígértem – hátat fognak fordítani.  Büszkeségük és megkeményedett szívük miatt nem fogják felismerni az Isteni Jeleket, melyek azért küldettek, hogy készséggel nyissák meg Nekem a szívüket. Ráadásul, mindent meg fognak tenni, amit csak tudnak, hogy Isten Szavát megakadályozzák abban, hogy minden bűnöst elérjen a világban, és ezért Én soha nem fogom megengedni nekik, hogy ezt valaha is elfelejtsék.
Az, aki egy lelket is elveszít Számomra, a saját lelkét veszíti el. Az, aki akadályt gördít Utamba, nem lesz hová fordulnia. Az, aki Isten Akarata ellen káromol, el lesz átkozva. Mit is tanultatok valójában Tőlem, ha képtelenek vagytok felidézni Ígéretem azon Igazságát, hogy újra eljövök? Királyságom úgy fog eljönni a Földre, ahogy az a Mennyországban van és azok, akik nem tudták elsajátítani mindazt, amit mondtam, nem lesznek okosabbak. Ők el fogják tékozolni azokat a Kegyelmeket, amelyeket most küldök és egy olyan sötét börtönbe torlaszolják el magukat, hogy a Nagy Napon meg fognak vakulni Fényemtől.
Az Én Időm hamarosan elérkezik és Én már csak annyit tudok tenni, hogy felkészítelek benneteket. Szeretetem éppoly nagy marad, mint amennyire Irgalmas, de nektek is segítenetek kell magatokon, mert nem könnyű méltókká válnotok Üdvösségről tett Ígéretemre.
Jézusotok

"A muzulmán világ identitásválságot él át” – interjú Samir Khalil Samir SJ iszlamológussal

Samir Khalil Samir SJ a római Pápai Keleti Intézet és a bejrúti Szent József Egyetem egyiptomi származású iszlamológusa a Vatikáni Rádiónak adott interjút.
P. Samir Khalil Samir SJ a római Pápai Keleti Intézet és a bejrúti Szent József Egyetem egyiptomi származású iszlamológusa a Vatikáni Rádiónak adott interjújában rámutatott az izraeli-palesztin konfliktus egyetlen megoldására: tartsanak tűzszünetet és vitassák meg két állam létrehozásának a lehetőségét, amelyek kölcsönösen elismerik egymást, és amelyeket a nemzetközi közösség is elismer.

Ki kell lépni az erőszak értelmetlen spiráljából – hangsúlyozta Samir atya. Érvényre kell juttatni a már elért pozitív vívmányokat, mint például a Ferenc pápa által június 8-án összehívott vatikáni találkozó. Peres és Abbász elnökök, és minden jelenlévő: rabbik, imámok, papok egyetértettek abban, hogy tűzszünetet kell tartani, és el kell jutni egy nemzetközi békeegyezmény megkötéséig.

A közel-keleti konfliktus kiéleződése egybeesik az ún. Iszlám Állam (ISIS), Abu Bakr al-Baghdadi kalifátusának létrehozásával iraki és szíriai területen. P. Samir összefüggést lát a két esemény között. „Mindkét jelenség mögött a fanatizmus áll, amely egyre növekszik kis csoportok révén, mind izraeli, mind arab és muzulmán körökben. Mindkét fél esetében sajnos vallási háttérről beszélhetünk, ami nem könnyít a helyzeten” – mutatott rá az egyiptomi iszlamológus.

A muzulmán világ identitásválságot él át. Nyitnia kell a modernség felé. El kell fogadnia egy olyan szemléletet, miszerint az állam, legalábbis részben, elkülönül a vallástól. Ezt a lépést várja a nagy többség, és ebből az elvárásból fakadt az arab tavasz is. Az emberek ezt mondják: mi tiszteletben tartjuk a vallást, de azt akarjuk, hogy a vallás is tartson tiszteletben bennünket. Ezt a mozgalmat, amely három évvel ezelőtt erősödött meg, ellenzi a muzulmánok szélsőségesen radikális szárnya. Vagyis a Muzulmán Testvériség, még inkább a szalafiták és a terroristák. A kalifátust részben támogatják azok a muzulmán fiatalok, akik azt vélik, hogy az iszlám válságát a VII. századba való visszatérés oldaná meg. Ez volt az a korszak, amikor Mohamed próféta vallása a Közel-Kelet nagy területét meghódította. Azonban nem lehet visszafordítani a történelem kerekét – nyilatkozta P. Samir jezsuita. A muzulmánok nagy többsége ellenzi a kalifátus tervét, amely a múlt mítoszát szeretné újjáéleszteni.

Ennek bizonyítéka, hogy az izraeli-palesztin konfliktus esetében a tűzszünetet Egyiptom javasolta, vagyis egy olyan arab ország, amelyben nincs demokrácia, de amely így közvetett módon elítélte a Hamász mozgalmát. Az izraeli-palesztin kérdés megoldásához nagyobb szükség lenne a nemzetközi közösség segítségére, nem annyira az immár túlságosan gyenge ENSZ, hanem a nyugati országok részéről. Samir atya interjúját azzal a meggyőződéssel zárta, hogy amíg nem ébrednek tudatára az egyedüli lehetséges megoldásnak, vagyis a két állam létrehozásának, addig nem lesz béke a Közel-Keleten.

Magyar Kurír