2022. július 27., szerda

Isten szemével

2022.07.12.

1.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Jézus: „Azt akarom, hogy papjaim Országom építői legyenek a lelkekben, nem pedig Országom pusztítói.”

Kép: Fény.

Érzés: Minden lélek külön-külön Isten országa, csak egy kicsit másképp.

Hang: Mint minden galaxisom, más és más.

Kép: Amikor az Úr él a lélekben, egy irányba viszi a lélek fejlődését, így mindenki más és más, de mindenki a maga kiteljesedése felé halad. Mindig van egy újabb és újabb lépés előre, ha a lélek hagyja. Valaki nem kér ebből, így nem halad előre, hanem egy helyben toporog, vagy visszafelé halad.

Jézus: Pap fiaimnak figyelembe kell venni, hogy a lelkek nem egyformák, mindegyik más és más törődést igényel. Ezt különösen a gyóntatásban gyakorolhatják. A lelki élet útján minden léleknek, tehát a híveknek ki kell teljesedni. Az egyiknél előbb történik ez, a másiknál később.

2.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Jézus: „Mennyi elvesztegetett idő, mennyi el nem végzett jótett, mennyi akadály és botlás van a Titokzatos Testemben, mennyire elpocsékolják azt, ami Természetfeletti.”

Hang: Amit el nem pazarolhatsz.

Jézus: Az idő nagy kincs a kezetekben. Nem mindegy, hogy mire fordítjátok. Persze kell egy kis pihenés, szórakozás, de ez megfelelő arányban legyen a lelkeddel és a Velem töltött idővel.

3.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Jézus: „A papnak a szentmisében Velem együtt valóban át kell adnia magát az Atyának, hogy aztán az Atya őt adja át a lelkeknek. Ennek kell megelőznie a pap minden tevékenységét, különben az időnek és a természetfelettinek az eltékozlásáról van szó. Különben gyökerében válik terméketlenné minden tevékenysége.”

Gondolat: Reggel ébredéskor fel szoktam ajánlani az Úrnak a napomat, minden tevékenységemet.

Kép: Ahogy felajánlok az Úrnak mindent, átadom neki a gondolataimat, cselekedeteimet, ő aranysugarat áraszt rám, befedi vele minden aznapi, velem kapcsolatos történést. Így akkor teljesen mindegy, hogy hivatalba kell szaladnom, vagy templomban vagyok, vagy beszélgetek valakivel, vagy imádkozok, minden az Úr aranysugarával van körbe véve.

Jézus: Nagyon tetszik Nekem, amikor ébredéskor a felajánlással kezded a napot. Ezeket a felajánlásokat meghallgatom és gazdagon megáldom. Mintha felajánláskor magadat, mint áldozatot nyújtanád Nekem.

4.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Jézus: „Szent és ügyes lelki vezetők hiánya miatt sok lélek egy helyben toporog. Jó lelki vezetés mellett eljutnának a tökéletesség legnagyobb csúcsára”.

Gondolat: Bárha mi is a tökéletesség csúcsára tudnánk jutni.

Jézus: Aki a halála pillanataiban az abszolút tökéletesség csúcsán áll, az elkerüli a Tisztítóhelyet.

5.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Jézus mondta: A papokat megtette az Ő őrzővé a földön, úgy, mint Szent Józsefet annak idején.

Gondolat: Mivel az Oltáriszentség egy szentség, jó az Ő őrzőjévé válni, amennyiben a helyzet megengedi.

Jézus: Nagyon fontos, hogy pap fiaim őrizzék a hit tisztaságát. A sok szekta rossz hatással lehet a hívek lelkére. Elhomályosíthatja a hit tisztaságát. Fontos, hogy pap fiaim a hittitkokat is őrizzék. Pl: a Szentháromság titkát, az Oltáriszentséggé átváltoztatásának a titkát, az Én Édesanyám szüzességének titkát. Az is feladatuk, hogy a Szentírást ne engedjék meghamisítani. Mindezzel Engem őriznek, Engem, az Egyház fejét.

6.

Szülővárosomban voltam Vajdaságban, Újvidéken. A Nagytemplomban, a Mária Neve templomban leborultam, és kértem az Urat, lendítse fel a templomba járó hívek közösségét.

Hang: Kívánságod teljesülni fog.

Kép: Az Úr balra fordulva az Égből nyújtotta a kezét, majd lehelyezett valamit a templomba.

Kép: Én fehér ruhában térdelek, koszorú, fátyol a fejemen, égő gyertya a jobb kezemben.

Jézus: Hogy alázattal leborulva vágyódtál, hogy egyszer teljen meg a templom hívekkel, az nagyon megható volt Számomra. Kérésed teljesülni fog. Belenyúltam a Szívembe, és egy nagy lángot, az Én szeretetemet, kegyelmekbe borítva, belehelyeztem ebbe a templomba. Azok a hívek, akik nyitott szívvel járnak, érezni fognak ebből valamit. Közben visszaemlékeztem kicsike korodra, amikor itt megkereszteltek. Keresztelésed jelképeit mutattam neked a képen.

7.

Egy szerzetesnő örökfogadalmán voltam.

Érzés: Nem ok nélkül vagyok ide helyezve a világba, de itt hasonlóan élhetek, mint a szerzetesek: csendben, tisztaságban, az Úr dolgaival foglalkozva.

Hang: Nagyobb felelősséggel jár ez.

Jézus: A szerzetesek el vannak zárva a világ zajától, a kísértésektől. Te, aki a világban élsz, jobban ki vagy téve a kísértéseknek. Nagyobb dolog megőrizni a tisztaságodat a sok-sok bűnre hajló felebarát között. Nemcsak a saját lelkedért vagy felelős, hanem a hozzád fordulókért is, és azokért, akik olvassák az írásaidat. Nem mindegy, hogy hogyan vezeted őket. A szerzetesnőknél van egy anya, és a többieknek csak rá kell hallgatni, és engedelmeskedni kell.

8.

A fatimai jelenésekről olvastam.

Gondolat: A fatimai angyal imája varázslatosan szép.

Hang: Legyen áldott az Úr akarata benned.

Jézus: Drága gyermekem, nagy szeretettel megáldalak, mert az akaratodat alárendeled mindig az Enyémnek.

9.

Olvastam: Antonio A. Borelli: Fatima, Tragédia vagy remény üzenete?: Amikor interjút készítettek a felnőtt Lucia nővérrel, többek között azt is kérdezték, hogy az „Ó Jézusom, bocsásd meg bűneinket“ imával kapcsolatban kikre gondolt a Szűzanya az ima második felében. Nem volt Lucia teljesen biztos magában, de neki az rémlett, hogy nem a Purgatóriumban szenvedő lelkekre gondolt a Szűzanya, hanem a földön élőkre, akik a legjobban rászorulnak Isten Irgalmára, hogy ne essenek a Pokolba. Különben ezt az imát az illetékes papok öntötték a jelenlegi formájába különböző megfogalmazás után.

Gondolat + Érzés: Ennek az imának pontos megfogalmazásán úgy segíthetünk, hogy mindkettőt belevesszük az imába, azaz a földön élőket is és a Purgatóriumban szenvedőket is.

Kép: Fatimai Szűzanya.

Hang: Nagyon tetszik ez Nekem.

Hang: Fogalmazd meg pontosan ezt Nekem. Így...

A Fatimai imát így is meg lehetne fogalmazni: „Ó Jézusom, bocsásd meg bűneinket, ments meg minket a Pokol tüzétől, segítsd irgalmaddal (kegyelmeddel) mindazokat a lelkeket, akik a legnagyobb veszélyben vannak a kárhozat útján, és enyhítsd a tisztítótűzben szenvedő lelkek szenvedéseit, legfőképpen azoknak, akik a legelhagyatottabbak.“

Kép: A Fatimai Szűzanya összecsapja a kezét örömében, és mosolyog.

Hang: Az ima új formája tetszik Nekem a legjobban.

Kép: Fatimai Szűzanya.

Jézus: Édesanyám és Én nagyon örülünk, hogy kiegészítetted ezt az imát, mert irgalmamat és kegyelmeimet mindenkire ki akarom árasztani, a bűnösökre és a tisztuló lelkekre egyaránt. Most lett teljes ez a fohász.

10.

Olvastam: Az Úr Jézus a felnőtt Lucia nővért tájékoztatta, hogy milyen sértések miatt van a Szűzanya Szeplőtelen Szíve körül töviskoszorú, és miért kér a Szűzanya engesztelést. Öt sértés illetve káromkodás van:

- káromkodás a Szűzanya szeplőtelen fogantatása ellen

- káromkodás a Szűzanya szüzessége ellen

- káromkodás a Szűzanya Istenanyasága ellen azzal a tagadással együtt, hogy Ő minden ember Édesanyja

- nyilvános megkísérlése annak, hogy a gyerekek szívébe ültessenek közömbösséget, megvetést és gyűlöletet a Szeplőtelen Szűzanyával szemben

- direkt sértése a Szűzanya Szeplőtelen Szívének a szentképein

Jézus: Köszönöm kislányom, hogy beírod írásodba, hogy Édesanyám miért is kéri az 5 első szombatot. Rengetegen vannak az engesztelők között is, akik ezt nem tudják.

11.

Egy világhírű énekes jött Magyarországra énekelni. Kértem az Urat, mindenkit mentsen meg a kárhozattól, aki hallja őt énekelni.

Jézus: Drága kislányom, Nálam nincs lehetetlen. Az ilyen beállítottságú közönség tagjai is az Isten gyermekei. Őket is Ő teremtette. Szép gondolat, hogy nem akarod, hogy elvesszenek. Csak azok hullanak közülük a Pokolba, akik a szabad akaratuknál fogva bezárják a szívüket Előttem a külön ítéleten. A többiek mind megmenekülnek.

12.

A magzatokért imádkoztam, és szeretettel beszéltem hozzájuk.

Kép: Egy távolkeleti kisfiú mosolygott rám, kerekebb volt az arca.

Gondolat: Kértem az Urat, engedje meg, hogy meg tudjak ölelni és szeretgetni minden babát az édesanyjuk méhében, minden lombikbabát.

Kép: Kisgyermekek, fiúk és lányok egyaránt állnak egy sorban egymás mellett.

Kép: Egy gyönyörű rózsaszín tavirózsaszerű virág, mely egyre jobban kivirágzott.

Jézus: A te kérésedet, hogy szeretgetni és kényeztetni tudd a rengeteg kis magzatot, teljesítettem. Te vagy a tavirózsa, amelynek szirmai egyre szélesebbre nyílnak, hogy befogadhassák a sok vágyakozó kisbabát.

13.

Anyukámra gondoltam, aki már elhunyt, és ott van fenn az Égben.

Kép: Lefelé néz jobbra fordulva, szinte derékszög alakban, néz minket és másokat.

Kép: Anyukám nagyon boldogan mosolyog egy vízesésnél és egy tónál a kisgyermek éves korában elhunyt ikerbátyja társaságában.

Hangom: Mama, mit csinálsz?

Hang: Amit rám bíztak. Te azt csináld, amit neked kell a földön.

Kép: Anyukám a Mennyei Atya előtt áll fehér ruhában jobbra fordulva, a Mennyei Atya balra fordulva ül a Trónon, és mond neki valamit, anyukám „igen”-nel bólogat. Érződik, hogy anyukám nem egyenlő rangú a Mennyei Atyával, de mégis nagyon szeretve van.

Kép: Anyukám nagyon boldog, fiatal arccal, kicsattan a nevetéstől, újra az ikerbátyja társaságába van. Együtt vannak, beszélgetnek.

Kép: Anyukám hajlékában van rengeteg vendéggel, nagyon boldog, fiatal alakban.

Kép: Arany fény.

Kép: Anyukám újra a Mennyei Atya előtt áll, egy szempillantás alatt került oda.

Érzés: A Mennyei Atya akarata vonzotta oda anyukámat, és ott lett azonnal.

Jézus: Drága gyermekem, örömet akarok okozni neked ezekkel a kedves képekkel. Másrészt bepillantást engedek neked a Mennyországba, ahol nincs bánat, keserűség, öregség, csak öröm és boldogság. Majd meglátod, amikor oda kerülsz, hogy milyen csodálatos ez a hely, hogy majd mennyire otthon érzed magad.

2022.07.19.

1.

Egy hölgyet, aki minden nap ministrált a Pesti Ferencesek templomában, szinte az egyik pillanatról a másikra magához hívta az Úr, mindenki nagy meglepetésére.

Kép: A hölgy mosolyogva, nagyon boldogan mosolyogva mond valamit.

Kép: Jézus képe a Szent Szívvel.

Kép: A hölgy jobbra fordulva a képen fehér ruhában, fehér virágkoszorúval a fején.

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Érzés: Nagyon szereti őt az Úr a buzgóságáért, hogy ministrált, járt felnőtt hittanra, a szentmisék előtt gyakran imádkozott, csatlakozott a keresztút ájtatossághoz, amit a templomban imádkoztak, stb.

Gondolat: Milyen lehetett a hölgynek, amikor az Úr magához hívta?

Kép: A hölgy jobbra fordulva, nagyon mosolyogva fogadta az Úr hívását.

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Kép: A hölgy magas hierarchiájú angyalok között mosolygott, és köszönt a testvéremnek jelt adva, hogy ott vár rá.

Jézus: Látod kislányom, mindenkiben van olyan erény, amivel nagyon kedves Előttem. Ő a szorgalmáért, a hűségéért lett megajándékozva.

2.

Egy pap arról prédikált a szentmisén, hogy kiben mi rejlik, mi rejtőzik a szívében. Mesélte, volt olyan helyzet, amikor az elöljáró a papneveldében a tanoncokat egy időre vezető pozícióba helyezett, hogy kiderüljön, ki hogyan viselkedik, amikor hatalmat kap.

Gondolat: Nagyon tetszik ez a megfontolás, mert észrevételeim szerint is, ha valaki vezető pozícióba kerül, mintha megváltozna a személyisége egy idő után.

Kép: Arany fény.

Jézus: Igen kislányom, a hatalom és a siker megmutatja az igazi arcát. Van, aki gőgös lesz tőle és hatalmaskodó, van, aki szerény marad és alázatos. Tehát, a hatalom az egy próbatétel.

3.

Egy szentmisén a pap a vendégszeretetről és a Szentlélek Istenről prédikált. Olyan vendégszeretetről volt szó, ami nem teher a vendéglátónak, hanem kitüntetés, hogy vendéget fogadhat.

Gondolat: Ha az Úr a szívünkben lakozik…

Kép: A Mennyei Atya előtt térdelek, és kérdezem Tőle, mit tehetek Érte.

Hangom: Szentlélek Istenem, jöjj, segíts, hogyan tudnék jobban szolgálni az Úrnak.

Szentlélek: Bízd Rám magad, és a sugallataim szerint gondolkozz, beszélj és cselekedj. Tartsd be a törvényeket, és különös imádattal csüngj az Atyán.

4.

A szentmisén a pap a szabadakaratunkról beszélt.

Hangom: Az én szabadságom a Te szabadságod Uram.

Érzés: Az Úr akkor tevékenykedik rajunk keresztül szabadon, ha utat engedünk Neki, és szeretetet gyakorlunk.

Jézus: Az Én szabadságomat úgy lehet tiszteletben tartani és szabad folyást adni neki, ha a kegyelmeket, az ajándékokat akadálytalanul beengeded a szívedbe.

5.

Egy lelki testvéremnek mondtam, milyen sok kereszt és szenvedés van az életünkben naponta.

Hang: Sok lelket kell megmenteni.

Jézus: A legtöbb gyermekem feleslegesnek és rossznak tartja a szenvedést, ami éri. Pedig e nélkül a szenvedés felajánlása nélkül sok ember lelke a Pokolba hullana. De sajnos, a legtöbben csak zúgolódni tudnak, nem felajánlani. Még a panaszkodás is egyfajta zúgolódás. Azokban van igazi felebaráti szeretet, aki egy szó nélkül tűri a keresztet, és mások üdvösségéért felajánlja.

6.

A Parlament épületénél ültem apukámmal a padon, és néztük a szép épületet.

Hang: Ez a világ közepe.

Gondolat: A magyar Korona a Szűzanyáé, és a magyar nemzet az engesztelésre vannak kiválasztva.

Kép: Az utolsó idő engesztelői és a magyar engesztelők is külön csoportban tömörülnek a Mennyei Trón körül.

Kép: Mindenki, aki csatlakozik, vagy odaszentelődik egy engesztelő csoporthoz, kap egy kis jelölést, érmét az Úrtól. Pl: Szent Vér, Irgalmasság, Világ Győzelmes Királynője, Oltáriszentség, Szeretetláng, Korona, stb.

Jézus: Mivel az engesztelés a ti hazátokból indul ki, és fog a világban elterjedni, ezért hazátok úgymond a világ közepe. Ezek az engesztelők különféle közösségekbe tartoznak, és Én megjelölöm a csoportok tagjait egyenként. Számon tartom, hogy ki hova tartozik. Azt is számon tartom, mint engesztelőt, aki akadályozva van abban, hogy valami csoporthoz tartozzon.

7.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus Péter apostollal beszélgetett az áldozatokról, amit Isten kér az embertől, hogy a felnőttek fel tudják ajánlani a szenvedéseiket, áldozataikat. Péter apostol kérdezősködött a kisgyermekek szenvedéseiről és haláláról, és hogy ők hogyan tudják ezt elfogadni, vagy felajánlani, hiszen ez náluk nem tudatos. Jézus válasza: „Isten a lélek nyelvén beszél. A lélek érzi ezt”.

Érzés: Isten olyan módon kommunikál a lélekkel, ami rejtve van, csak az adott lélek érzi ezt.

Jézus: Mennyei titok a kisgyermekek szenvedése, akiken már az áteredő bűn sincs rajta, mert meg vannak keresztelve, és bűnt még nem követtek el. Mégis át kell menniük egy nagy szenvedésen és halálon. Miért? A válasz, a szentek egységében keresendő. A szenvedő és a győzedelmes Egyház, és a földön élő emberek hármas egységet alkotnak, a szentek egységét. Vannak sokan, akik a küzdő Egyházhoz tartozva a Pokol felé haladnak, és valakinek meg kell menteni őket. Erre használja fel Atyám az ártatlan kicsi gyermekek szenvedését és halálát. Ők rengeteg embert megmentenek a kárhozattól.

8.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Jézus: „A keresztségben lényeges módon rávésődik a jel a lélekre már itt a földön és az örökkévalóságban.”

Gondolat: A keresztségben letörlődik az áteredő bűn a lélekről, de itt valami más jelről lehet szó.

Jézus: A keresztségben a harmadik Isteni Személy, a Szentlélek beépül a lélekbe. Letörli az áteredő bűnt, és az illető Isten gyermekévé lesz. És nemcsak itt a Földön Isten gyermeke, hanem a Mennyben is, a Tisztítóhelyen is. Viszont, a Pokolban, mielőtt belehullik, elveszíti Istengyermekségét.

9.

Kép: Két ikerfiú világoskék sapkában haladnak előre beszélgetve egymással, hátat fordítva nekem.

Érzés: Mintha ismerném őket, de ők nem ismernek engem, így szomorúan nézem őket, hogy nem szólhatok hozzájuk.

Jézus: Ennek az ikerpárnak a lelke nem lett megkeresztelve. Ezért nem néztek rád. Kérlek kislányom, most, hogy megmutattam őket, adj nevet nekik, és kereszteld meg őket. Ha az emberek előtt nem is, de Én előttem érvényes lesz.

10.

Hang: A földi foglalkozás más, mint az Égi foglalkozás.

Jézus: Hogy kinek mi lesz a feladata, ha bejut a Mennyországba, az addig, míg testben van, Égi titok. Mindenesetre az üdvözültek nem unatkoznak, tétlenkednek, hanem mindenkinek meglesz a neki illő fontos feladata. Állandó tevékenységben lesznek. De ott nem lesz fáradtság, kimerültség, álmosság, csak öröm és szeretet.

11.

Hang: Minden szavadra szükségem van. Minden szóra szükségem van rád.

Jézus: A gondolataidnak úgy adsz értelmet, hogy szavakba öntöd. Ezeket a szavakat leírod, és tanítod, neveled gyermekeimet. Dicsőítesz és imádsz Engem ezekkel a szavakkal. Hogy ne lenne szükségem a te szavaidra. De az is szavakban fejeződik ki, amit mondani akarok neked. Nagyon fontos számomra, hogy figyelj a szavaimra, és hallgass meg mindig.

12.

Hang: Lerágott csont ez neked.

Jézus: Arra gondoltam, hogy a bántásokat, sértéseket minél hamarabb meg kell bocsátani.

13.

Gondolat: Naponta többször is el lehet imádkozni a Szentháromság rózsafüzért.

Hang: Naná! Áldásomat adom erre!

Kép: Jézus áldásra tette kezét.

Jézus: Az egész Szentháromság gyönyörködik ebben a rózsafüzérben, imádkozzátok minél többen, és gyakran.

14.

Gondolat: Az emberi lélekre gondoltam.

Hang: Mindenki egy másik galaxis.

Érzés: Mindenki a saját világában kell, hogy kielégítse az Urat.

Jézus: Azért olyan gyönyörű a Mi teremtésünk, mert minden lélek illata más és más. Mindenki másképpen imád, szeret és dicsőít Minket. Minden lélek egy külön egyéniség, más és más környezetben. Ezért az ő egyénisége és a saját környezete befolyásolják a lelke rezdülését.

15.

Hang: Nyúzz Engem, nyaggass Engem.

Jézus: Kislányom, kéréseidet bátran tárd fel Nekem, Én soha nem fáradok bele a hallgatásba. Ez azért van, mert lángoló Szívvel szeretlek.

16.

Gondolat: A magzatokra gondoltam.

Hangom: Uram, segíts a magzatoknak, olyan aranyos, tünemény gyöngyszemecskék.

Hang: Pláne temelletted.

Gondolat: Gyakran szoktam beszélni a magzatokhoz, a szeretetemet kifejezni irántuk.

Jézus: A te szereteted nélkül e kicsiny magzatok nem ragyognának, mint a gyöngyszemek.

2022.07.26.

1.

Hangom: Uram, én nem tudok semmit. Kénytelen vagyok elhinni azt, amit Te mondasz.

Jézus: Drága kislányom, nagyon szeretem az alázatosságot, a szerénységet, hogy önmagadat Hozzám viszonyítva semminek tartod.

2.

Szülővárosomba kellett utaznom, Vajdaságba, Újvidékre.

Gondolat: Utazás előtt, mintha valaki belém ültette volna, hogy vigyek exorcizált szentelt vizet, vagy sót, és locsoljam szét arra, amerre megyek, sőt, a Dunába is öntsek belőle a hídról. Amikor a szülővárosomban voltam, a hajnali órákban haladtam az úton. Szórtam a vízből a főúton, amerre mentem, a volt óvodám előtt, és kértem az Urat, védje meg a gyermekeket a ferdehajlamosságtól, az LMBTQ propagandától. A volt otthonom lakóépülete lépcsőit, az épület körülötti füves területeket is meghintettem a szentelt vízzel, kértem az Urat, óvja a lakosságot. Az egyik parkban lévő kutat és forrásvízre is kértem az Úr áldását, hogy ne apadjon ki, és az antikrisztusi korban ne tudják megmérgezni, hogy el tudja látni a lakosságot vízzel. Az újvidéki Szabadsághidat is meghintettem az exorcizált vízzel, kértem az Urat, ne tudják lebombázni a hidat, mint a korábbi években, a délszláv háborúban az amerikaiak tették, ne legyen rajta baleset, óvja az Úr azokat az embereket, kik keresztülmennek a hídon. Áldást kértem arra a személyre is, aki balesetének emlékét őrzi a híd. A híd közepére érve a nap felé, azaz Kelet felé fordultam. A Nap nem sokkal korábban emelkedett az Égbe, kb 6 óra lehetett. Az Úr áldását kértem a Duna egész hosszára, a Feketeerdőben, Németországban lévő forrásától a torkolatáig, ahol beömlik a Fekete tengerbe. Kértem az Urat, ne száradjon ki, ne legyen rajta baleset, ne mérgezzék meg, és az emberek hasznára és egészségére válhasson, és lehetőleg iható legyen az antikrisztusi korban.

Kép: Ahogy beleszórom az exorcizált vizet a Dunába, egy fénysugár árasztja el a teljes folyót az elejétől a végéig.

Kép: Jézus arca, áldásra tette a kezét.

Kép: A szentelt víz a Dunába öntésekor Kelet felöl, a Nap felöl egy nagy kéz jelent meg, kereszt alakban áldást adott a Duna felett, majd az Irgalmas Jézus nagy alakban jelent meg a folyó felett.

Jézus: A Szentlélek vezetett gyermekem, amikor eszedbe juttatta az exorcizált vizet. Az a szép és megrendítő ebben, hogy nemcsak az utcákat, a lépcsőket az óvoda előtt, a vidéket, ahol elhaladtál locsoltad meg, hanem közben az élő felebarátaidra gondoltál, és nekik kívántál sok szépet és jót, és gazdag kegyelmeket és oltalmat. Nagy gondot fordítottál a Duna megszentelésére, és gyermeki módon kérted, hogy áldjam meg az egész folyamot az eredetétől a Fekete tengerig. Egy gyönyörű képpel biztosítottalak a felől, hogy megteszem, hogy a jövőben ki ne száradjon, hogy meg ne mérgezzék, hogy gyermekeim hasznára válhassék. Még a kezemet is mutattam, ahogy áldást ad a Duna folyóra.

3.

Szentmisén a pap a prédikációban a Miatyánk ima „Szenteltessék meg a Te neved” sorához fűzött gondolatokat, és azt, hogy az Úr Jézus a földi életében törekedett, hogy az emberek láthassák Isten munkásságát és Szent mivoltát.

Gondolat: Eszembe jutott a Mennyei Atya neve.

Hangom: Elohim, Adonai…

Kép: Mennyei Atya képe.

Jézus: Mikor köztetek jártam és megtanítottam az apostoloknak a Miatyánkot, akkor külön gondot fordítottam a „Szenteltessék meg a Te neved” kifejezésre. Arra tanítottam őket, hogy különösen nagy tisztelettel vegyék körül Istent, az Atyát, amikor Róla beszélnek. Nem neveztem meg Őt a tanítványok előtt, hiszen Ő is csak így mutatkozott be, hogy: „Vagyok, Aki vagyok”. Az Én Nevemről már sok szépet mondott az Egyház, de Atyám Nevéről még sohasem emlékezett meg. Igen kislányom, repesve várom, hogy Isten Nevéről írj egy csodálatos imát, hogy mi mindent jelent neked az Ő Szent Neve.

4.

Olvastam: Maria Valtorta Füzet (1943): Jézus arról beszélt, hogy a 4. parancsolat szerint a gyermeknek tisztelnie kell az apját és anyját, de ez fordítva is igaz, az apának és anyának tisztelniük kell a gyermeküket. Ez azt jelenti, hogy tisztelettel kell fordulniuk felé, nem tehetnek vele, amit akarnak, hanem Istennek kell nevelniük ők. A gyermekeik ellen vétő apáknak és anyáknak szükségük van gyermekeik segítségére és bocsánatára, hogy kínjuk enyhüljön.

Érzés: Ez nemcsak a családtagokra, hanem másokra is vonatkozik. Ha valaki bánt minket, elnyeri a büntetést, de a mi megbocsájtásunk enyhíti a büntetést.

Jézus: Bizony vannak köztetek nehéz természetű emberek, hozzátartozók, vagy kívülállók, akik életetek folyamán fájdalmat okoznak nektek. Ezért ők a Tisztítóhelyen vezekelni fognak. Nektek, akiket gyakran bántottak, bizony nem örülnötök kell az igazság szolgáltatásnak, hanem sokat imádkoznotok kell értük, hogy enyhüljön és lerövidüljön szenvedésük.

5.

Olvastam: Maria Valtorta Füzet (1943): Jézus mondja a megtérésről: „Egyedül is megtehetnék mindent. De szeretem igénybe venni tanítványaim segítségét Megváltói munkámhoz, hogy osszák meg Velem Dicsőségben az Égben. Veletek kívántam leülni barátaim a Mennyei lakomához, ahol majd az Én, a Megváltó dicsőségét fogják ünnepelni. Ezt hőn óhajtottam attól fogva, amikor az idő nem létezett, mivel örök értelmem előtt semmi sem ismeretlen. Tudom az asztaltársaim nevét, tudom, hogy kik azok, akik miután a földön Velem táplákoztak, Tőlem kapják majd meg az Égben a Kenyeret, azt a Kenyeret, melyet a kezem tör meg a szeretetvendégségen.”

Kép: Én is ott vagyok az asztalnál ünnepi ruhában nagyon sokakkal.

Jézus: Hogy titeket engesztelőket, az Én tanítványaimat segítségül hívom a lelkek mentéséhez, azt nem azért teszem, mert egyedül nem bírnék a megváltással, hanem irántatok érzett merő szeretetből. Hogy ne csak a lélekmentésben részesüljetek, hanem az Én Mennyei asztalomnál a dicsőségben is. Egy kedves képben mutatom neked, hogy együtt ültök körülöttem a többiekkel.

6.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Jézus vezeklés-hadjárat elindításáról szól. Egy élő, igaz hit, óráról órára, állandó felajánlásban megélt hit az egész Egyházban tisztító tűzként terjedne el. Ez képes volna lecsillapítani az Isteni Igazságosságot, és megállítani a pusztulás felé tartó lelkek elvérzését.

Érzés: Ha egy-egy kegyelemkiáradás a világ bármely részén kihat az egész világra, úgy az állandó felajánlás, vezeklés is.

Érzés: Bármilyen kicsi felajánlás is jó, csak az a lényeg, hogy folyamatos lemondás és felajánlás legyen.

Jézus: Ha csak minden engesztelő minden kisebb-nagyobb dolgot azonnal felajánlana, akkora kegyelmeket kapnátok, hogy a sok-sok hitetlen, közömbös és megátalkodott lélek megindulna a bűnbánat és a megtérés útján. Csak az a kár, hogy még az engesztelők kis csapata sem ajánl fel mindent, lelki-testi problémáit, hanem panaszkodik jobbra-balra, és ki akar szabadulni a bajból, amibe került. Tehát, a szenvedés elfogadásával van a probléma. Persze vannak, akiknek egy folyamatos felajánlás az életük.

7.

Szent Anna és Szent Joachim ünnepén, a szentmisén.

Gondolat + Érzés: Szent József szülei ugyanolyan fontosak Jézus történetében, mint Szűzanya szülei, mert ők is szent életre nevelték fiukat, Szent Józsefet. E nélkül nem bízta volna Isten Szent Józsefre Szűzanyát és az Úr Jézust.

Jézus: Teljesen igazad van, az Én nagyszüleim mindkét oldalról nagyon szent életű, derék, tiszta emberek voltak.

8.

Gondolat: Az életem korábbi szakaszaira gondoltam, és arra, mi lett volna, ha az Úr lehetőséget adott volna, hogy férjhez menjek olyan fiúkhoz, akik nagyon tetszésemre voltak, vagy mi lett volna, ha szerzetesrendbe mentem volna, és hová vezet a mostani életutam.

Kép: Lepergett előttem minden eset, hogy hová vezetett volna az életutam akkor, ha férjhez mentem volna, vagy ha szerzetesrendbe léptem volna. Mindegyik esetben elakadás történt a lelki fejlődés útján.

Kép: A mostani életutamat végig járva kitágult az örökkévalóság, mint egy végeláthatatlan fehér-arany felhő.

Kép: Az én nagyon mosolygós és vidám arcom.

Érzés: Az is egy kereszt és szenvedés, ha le kell mondani olyanokról, akiket szeretsz.

Hang: Ez is felér egy áldozattal.

Olvastam: Maria Valtorta Füzet (1943): Jézus: „Nehéz szeretet a lelki szeretet. De tökéletes szeretet.”

Jézus: Még ha tele is van mai életed lemondásokkal és sértésekkel, mégis azt mondom neked kicsim, hogy a legjobb utat választottad. Ekkora szeretetet, mint amit Tőlem kaptál, egyetlen férfi sem tudott volna nyújtani neked. Ha pedig beléptél volna egy szerzetesrendbe, alkalmazkodni kellett volna ott a szabályokhoz, a különböző formulákhoz, nem tudtál volna úgy elmerülni Bennem, mint ahogy most teszed. Mindkét esetben, akár ha férjhez mentél volna, akár, ha szerzetesrendbe léptél volna, nem adtam volna meg neked azokat a karizmákat, amelyben jelenleg részed van. A Valtortában talált mondatom a tökéletes szeretetről éppen ezt mutatja neked, hogy csak a Velem való szoros lelki egység tud téged igazán boldoggá tenni.

9.

Kép: Egy pap piros miseruhában, két karja teljesen ki van tárva, velem háttal áll.

Jézus: A pap Én vagyok, Aki egy vértanú tiszteletére mondja a szentmisét.

10.

Kép: Egy férfi lepecsételt egy papírt, majd tollal írt rá valamit.

Jézus: Életed végén váltságlevelet kapsz Tőlem lepecsételve.