2015. április 19., vasárnap

Amerikai katonák csoportos nemi erőszakot követtek el Ukrajnában

Az Egyesült Államok idén tavasszal megkezdte az ukrán Nemzeti Gárda kiképzését – arra hivatkozva, hogy “megmentik Kelet-Európát az orosz veszélytől”. Tatyana Volkova ügyvédnő most saját személyes weboldalán közölte, hogy napokkal ezelőtt Kijevben négy amerikai katona csoportos nemi erőszakot követett el két ukrán lány ellen.
A 13 és 12 éves kislányok elleni bűncselekmény két elkövetője egy amerikai katonai magánvállalat “alkalmazottja”, másik két pedofil pedig az amerikai hadsereg európai parancsnokságához tartozik. Az ügyvédnő elmondása szerint a nyomozóhatóságok “nem tudták beazonosítani az elkövetőket”, ami nem meglepő, tekintve, hogy Arszen Avakov a közelmúltban amerikai tanácsadókat rendelt ki a rendőrség “szakmaiságának fokozására”, tehát közvetlen ráhatásuk van a rendfenntartásra. Ennek eredményeként Kijevben fegyveres pedofilok járnak szabadon, és mivel az eset következmény nélkül marad, további hasonló bűncselekményekre lehet számítani.
Az ügyvédnő elmondása szerint a helyzetet tovább bonyolítja, hogy az egyik elkövetőnek diplomáciai mentessége van, miközben az amerikai katonák Ukrajnában mentességet élveznek mindenfajta büntetőeljárás alól.
Amerikai katona
Miközben az úgynevezett “Dragoon Ride” során sokan még üdvözölték is az amerikai csapatok Kelet-Európába bevonulását, az Ukrajnában elkövetett bűncselekmény egyáltalán nem egyedülálló jelenség, a lakosság esetenként pozitív reakciója egyszerű tájékozatlanságnak és a média által hagyott vakfoltoknak tudható be. Japánban éppen amiatt merült fel az okinawai amerikai bázis kiköltöztetések kérdése, mert évek alatt sok ezer bejelentés érkezett az ott szolgáló katonák által rendszeresen elkövetett nemi erőszakról, emiatt idővel állandósultak a bázis bezárását követelő tömegdemonstrációk. Irakban és Afganisztánban szintén tömeges jelenség volt az amerikai katonák által elkövetett nemi erőszak, nem ritkán az áldozat otthonában, ahová az éjszaka közepén terroristák ott tartózkodására hivatkozva törtek be az idegen fegyveresek.

https://hidfo2015.wordpress.com/