2020. november 22., vasárnap

A francia katolikusok nem hagyják magukat

 

Több ezer francia katolikus gyűlt össze vasárnap a székesegyházak és templomok előtt, imádság szabadságukért tüntetve. A francia rendőrök gondoskodtak arról, hogy a templomok zárva maradjanak.

Nantes-ban 700 ember gyűlt össze egy nyilvános téren, énekelve és imádkozva Krisztus Királyhoz. Ugyanakkor a francia labdarúgó-bajnokság mérkőzését a Covid-19 ellenére engedélyezték.

Itt voltak gyülekezések: Párizs,
Bordeaux,
Lyon,
Montpellier és
Limoges.

https://gloria.tv/post/utXeWQ8d1sY41qzJqZpSurAsZ

Kolumbia elnöke: A Szűzanya szobra túlélte a hurrikánt

 

A kolumbiai Providencia paradicsomi szigetén, a karibi szigeteken álló Szűzanya szobor túlélte az ötödik kategóriába tartozó Iotát, a november 15-16-i hurrikánt.

Ivan Duque kolumbiai elnök november 17-én elismerte, hogy szokatlan, hogy a szobor sértetlenül megmaradt. Számos helyi lakos ezt "csodának" nevezte.

A hurrikán közvetlen érte el a Providenciát, ami a sziget épületeinek 98–99%-át károsította vagy tönkretette. Az otthonok 80%-a megsemmisült.

https://gloria.tv/post/8Wk8iGFdXk4h4iCUYUvfveXFd

A Vatikán szekuláris "kápolnákat" terjeszt az ökológizmus terjesztése érdekében

 

Ferenc pápa Fornal atyát november 7-én avatta fel a Fülöp-szigeteki Romblonban, az úgynevezett "élő kápolnát" (a kép).

A "kápolna" az első ilyen fajta Ázsiában, de már Rómában és Velencében is létezik. A szabadtéri helynek semmi köze nincs egy igazi kápolnához, de elősegíti a közös otthonunk iránti "szeretetet" és "törődést" - Ferenc pápa Laudato si enciklikája szerint.

A vatikáni dikasztérium ökológiai és teremtési osztályának irányításával épült az integrált emberi fejlődés elősegítése érdekében.

Koordinátora, Joshtrom Isaac Kureethadam prelátus videóüzenetet küldött, emlékeztetve arra, hogy a "kápolna" ötlete két évvel ezelőtt indult a manilai székesegyházban.

Középén egy fa, körülötte tizennégy oszlop található, hét szorosan összekötött bambuszból.

https://gloria.tv/post/HqjkxnB4jGNm6SXbWSUR2YNF3