2021. május 1., szombat

Kinek? Új divatos invokációk József litániájához

 

Hamispróféta május 1-jén hét új invokációval egészítette ki a Szent József litániát, amelyek többnyire az ő magánjellegű elképzeléseit tükrözik:

A Megváltó őrzője,
Krisztus szolgája
Az egészség lelkésze
Segítség a nehézségekben
A menekültek védőszentje
A szenvedők védőszentje
A szegények védőszentje

A püspöki konferenciák más, az országukban feltételezhetően "általános" invokációkat is hozzáadhatnak. A valóságban a József litánia - és általában a litániák - szinte teljesen kikerült a Novus Ordo egyházban a használatból.

https://gloria.tv/post/7FfFzRuRgnWDDus9upUPvtwjd

Anglia: Mit jelent Mózes 1. könyve? A rendőrség megmutatja

 

A 71 éves John Sherwoodot, egy észak-londoni evangélikus gyülekezet nagyapját és prédikátorát letartóztatták Uxbridge-ben/Londonban (április 23, videó alább), miután nyilvánosan kijelentette, hogy a Mózes 1. könyve szerint a két emberi nem közötti különbségtétel képezi Isten teremtett rendjének lényegét.

Egy idő után megjelent néhány rendőr, akik közölték, hogy három feljelentést kaptak, és azzal vádolták Sherwoodot, hogy "riadalmat és nyugtalanságot" okozott. Sherwood elmagyarázta, hogy ő a szólásszabadságával élt, és az emberek szabadon elmehettek mellette, és figyelmen kívül hagyhatták.

Egy gyűlölködő leszbikus azt kiabálta, hogy Sherwood "gyűlöletbeszédet" mondott. Az egyik rendőr azt mondta Sherwood társának, Peter Simpsonnak, hogy a homoszexualitás minden kritikáját kerülni kell, mert az "sérti az embereket". Simpson ezért megkérdezte, hogy a rendőrség miért nem lép fel a keresztényeket sértő londoni "Pride" felvonulások ellen. Arra is rámutatott, hogy nincs jog arra, hogy "soha ne sértődjünk meg".

Végül a rendőrség bántalmazta Sherwoodot. Zúzódások maradtak rajta, miután lerántották egy létráról, amelyen állt, és megbilincselték. Az Egyesült Királyságban a szólásszabadság elnyomása már a múltban is ismert volt (itt, itt, és itt).

¨Sherwoodot mintegy 21 (!) órán át tartották fogva. A rendőrségi kihallgatás során azt a nem helyénvaló kérdést tették fel neki, hogy mit tenne, "ha valamelyik saját gyermeke homoszexuális lenne". Továbbra is nyomozás folyik ellene.

Az utcai prédikálásnak hosszú és tiszteletre méltó története van az Egyesült Királyságban. Az 1998-as brit emberi jogi törvény 10. cikke szerint "mindenkinek joga van szabadon véleményt nyilvánítani, valamint információkat és eszméket fogadni és terjeszteni a közhatalom beavatkozása nélkül" - de mindenki tudja, hogy ez csak azokra igaz, akik a rezsim ideológiáját követik.

https://gloria.tv/post/qBHDAmXH7kjs21F33AsPfDyWQ