2021. január 16., szombat

A bíboros megszünteti az összes gyóntatást. Dr. Geoffrey Brushwood írása

 

A Westminsteri székesegyház, Vincent Nichols bíboros székhelye a Covid idiotizmus miatt felhagyott a gyónás felajánlásával. Ez gyalázatos és gyáva dolog.

Vannak más templomok a Westminster érsekségnél, amelyek továbbra is működtetik a gyóntatást, olyan intézkedésekkel, amelyek a közegészségügyi tisztviselőket jóváhagyva megmosolyogtatja. Vannak papok, akik bűnbánókkal találkoznak a szabadban, hogy vallomásokat halljanak, figyelemre méltó alkalmazkodóképességgel.

A westminsteri székesegyház azonban úgy döntött, hogy teljesen leállítja a gyónást a helyiségeiben. Ez minden rossz jelet elküld a hívőknek, akik a gyónásra támaszkodva lelküket készenléti állapotban tartják, arra a valószerűtlen esetre, ha a Covid miatt rosszul lesznek.

Ezenkívül negatív jelzéseket küld az államnak, és egy botot ad át annak érdekében, hogy megverje azokat az egyházakat, amelyek továbbra is nyitottak a behódolásra.

Ami még rosszabb, teljesen elítélendő, hogy a gyáva érsek és háztartása biztonságban menedéket nyújt, miközben nyája egy vad farkas kegyelmében van. Pásztoraink szégyenteljesek.

https://gloria.tv/post/qhRAKjdPssSc19cKwu2XFoVxJ


Szekuláris Covid-19 zarándoklat az anglikán székesegyházban

 

Emberek százai sorakoznak az angliai (korábban katolikus) Lichfield-székesegyházban, hogy péntek óta megkapják a Covid-19 oltást.

A templomban helyszíni kórházi stílusú létesítményeket és várakozási helyeket telepítettek.

Michael Fabricant - egy rabbi fia és amúgy a "nem csak meleg" Litchfield konzervatív képviselő, aki korábban ellenezte a székesegyház átalakítását - párhuzamot vont a középkori zarándoklatok és az oltást végző emberek pénteki megjelenése között a székesegyházban.

Noha az istentiszteleti helyek a jelenlegi kijárási tilalom alatt nyitva maradhattak, a helyi anglikánok istentisztelet céljából bezárták a Lichfield-székesegyházat.

https://gloria.tv/post/DuU3H6agSi2168wqXH6YnswaR


Schneider püspök: Az Apostoli Szentszék az eretnekséggek működik együtt

 

Athanasius Schneider püspök bátorítja azokat a híveket, akik nem a kézbe áldozást gyakorolják, amikor a püspökök "megtiltják" nekik a nyelvre áldozást.

A LiveFatima.io oldalra válaszolva (december 14, az alábbi videó) Schneider kifejtette, hogy az ókorban és az üldözések során a hívek nagyon ritkán, csak évente kétszer kaptak szentáldozást.

Azt állítja, hogy méltatlan, amikor a papok a liturgia alatt maszkot viselnek, különösen a szentáldozás osztása közben: "Nem csinálhatunk egyfajta maskarát a liturgiából."

Schneider nem kételkedik abban, hogy a hívek "természetesen" eleget tehetnek vasárnapi kötelezettségüknek a X. Szent Piusz Papi Testvériségnél (SSPX). Az SSPX kánonjogi állapotát "nehéznek" nevezi a második vatikáni zsinat óta tartó "példátlan" válságok miatt.

Az eretnekségeket terjesztő püspökök nem veszítik el hivatalukat automatikusan, mondja Schneider. A híveknek azonban írni kell a pápának az ilyen püspökökről, mert "a pápának be kell avatkoznia", "gondoskodnia kell a hit tisztaságáról" és "gyorsan el kell távolítania az eretnek püspököt". Ha a pápa nem avatkozik közbe, akkor "nyilvánvaló" egyfajta implicit együttműködés az eretnekséggel ". (Tény azonban, hogy évtizedekig a pápák csak az ortodox püspököket büntették, s az eretnek püspököket sértetlenül hagyták.)

Amíg a jelenlegi válság véget nem ér, a katolikus hitet leginkább hű laikus katolikusok közvetítik, véli Schneider. Utána, reményei szerint, a Szentszék ismét vállalja kötelességét, hogy megvédje a híveket a farkasoktól.

https://gloria.tv/post/FJeaDFQyUysr4SH7SiJxqRCeo