2021. július 6., kedd

Az orosz ortodoxok feltaláltak egy új bűnt

 

 

Az orosz ortodoxok arra kérik híveiket, hogy oltassák be magukat. Hilarion Alfejew, a pátriárka utáni második ember a Russia 24 TV-nek azt nyilatkozta, hogy azok, akik megtagadják az oltást, állítólag "bűnt" követnek el, amelynek következményeit életük végéig viselniük kell.

Hozzátette, hogy az oltást bírálóknak egész életükben "bűnbánatot kell tartaniuk", és azt állította, hogy a hívek "rendszeresen" elmondják neki, hogy bűntudatuk van, amiért nem oltatták be magukat, mert állítólag továbbadták a vírust valakinek, aki végül meghalt.

Azonban még a hivatalos tájékoztatás is elismeri, hogy a védőoltások nem állítják meg a vírus terjedését. Az elmúlt hónapokban az orosz ortodoxok egyre hangosabban kiálltak a kormány "oltási" programja mellett.

https://gloria.tv/post/TfSa8FaDC7jX33FAHkWhpp928

JELEK: Rádőlt egy daru a veszprémi Szentháromság szoborra

 

Rádőlt egy daru a Várban lévő Szentháromság szoborra kedden délután, közölte Csondor Henrietta, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A helyszínen a veszprémi tűzoltók és a katasztrófavédelem műveleti szolgálat dolgoznak.

Információink szerint a daruban hárman tartózkodtak, ők könnyebben megsérültek. Kettejüket kórházba szállították.

Csizmadiáné Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens elmondta: a szobornál felmérést végeztek annak állapotáról, amikor a daru öt méter magasan megakadt. A kosárban tartózkodók ekkor zuhantak ki.

Információink szerint a darut nem rögzíthették megfelelően, ezért mozdulhatott el. Az esetben a szobor és a daru egyaránt megsérült.

Forrás: veol.hu